به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، فریدون جنیدی، ایران شناس، نویسنده و استاد دانشگاه، عصر یکشنبه (28 اردیبهشت) در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: شاهنامه مایه ماندگاری و گسترش و روایی فراگیر زبان پارسی است.
وی افزود: شاهنامه در یکی از بزنگاه های سرنوشت ساز و آینده آفرین در تاریخ ایران سروده شده است که اگر این اتفاق رخ نمی داد شاید امروز ایرانیان بدین زبان شکرین و دلاویز سخن نمی گفتند و درپی آن چیستی، هستی فرهنگی و منشی و تاریخی خویش را از دست داده و ایرانی نمی ماندیم.
جنیدی با اشاره به هدف فردوسی از ساختن شاهنامه، اظهارداشت: شاهنامه فردوسی بنیاد تازه ایران تنها نیست بلکه نوسازی جهان بشریت است.
وی تصریح کرد: شاهنامه حکیم فردوسی بزرگترین هدیه ای است که یکی از مردان آزاده شرافتمند ایرانی به عالم بشریت تقدیم شده است.
ایران شناس، نویسنده و استاد دانشگاه با بیان اینکه شاهنامه باغی پر درخت است که انواع میوه های علمی و هنری از آن می توان چید و برای مشتاقان تحفه برد، گفت: شاهنامه فردوسی گنجینه ای دارای حکمت، بلاغت، سخنوری و سخندانی است که مایه افتخار زبان ایرانی و نژاد ایرانی و زینت بخش جهان بشریت است.
وی با اشاره به اینکه شاهنامه فردوسی درفش کاویانی ادب فارسی و شرافت ملی نژاد ایرانی است، افزود: شاهنامه فردوسی شاهکار شعر و ادب فارسی و یادگار گرانمایه تاریخ و حماسه ایران باستان است.
پایان پیام/
نظر شما