به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدجواد خانزاده، کارشناس امور تربیتی در کارگاه آموزشی بهشت خانواده که عصر امروز( 28 اردیبهشت) در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا(ص) رشت برگزار شد به آسیبهای اجتماعی قبل و بعد از ازدواج اشاره کرد و گفت: ازدواج صحیح و موفق در گرو مسئله شناخت از یکدیگر در قبل از ازدواج است.
وی عدم شناخت را از مهمترین آسیبهای متوجه خانواده در قبل از ازدواج دانست و گفت: عدم آشنایی با روحیات زن و مرد، آشنا نبودن به جایگاه خود به عنوان زن یا مرد و شناخت کافی نداشتن از ارزشهایی که مرد و یا زن بودن برای خانواده میآفریند باعث میشود تا ازدواج موفق نباشد.
این کارشناس امور تربیتی یادآور شد: عدم شناخت کافی از زن و مرد و جایگاه آنها در زندگی به تربیت فرد مرتبط بوده و به سالها قبل از رسیدن به سن ازدواج و حتی زمان تشکیل نطفه بر میگردد.
وی با بیان اینکه بسیاری از اندیشمندان تربیتی اذعان دارند که به مسئله تربیت باید از زمان تشکیل نطفه توجه شود، اظهار کرد: هنگامی که تربیت درست و اصولی دنبال نشود فردی که به سن ازدواج رسیده ممکن است درک درستی از خود و تشکیل خانواده نداشته باشد و فقط به خاطر عمل به غریزه و یک رفتار اجتماعی تن به ازدواج بدهد.
خانزاده در ادامه با بیان اینکه طلاق و آسیبهای اجتماعی زمانی افزایش پیدا میکند که به اصل و فطرت انسانی توجه نشود، گفت: از قرآن به عنوان برنامه زندگی که دستورالعملی از جانب خالق انسان و روحیات اوست برای تربیت استفاده نمیکنیم.
وی تاکید کرد: پیش از پرداختن به آسیبهای ازدواج و طلاق باید به مبانی ازدواج موفق توجه کرد.
این کارشناس امور تربیتی تصریح کرد: باید دین را شناخت و آن را به عنوان الگو به نوجوانان و فرزندان شناساند تا زمانی که به مسئله مهمی مانند ازدواج رسیدند دچار انتخاب اشتباه نشوند.
وی تعیین جایگاه زن و مرد در زندگی را کاهش دهنده آسیبهای بعد از ازدواج خواند و خاطرنشان کرد: تعبیر اسلام از کار کردن مرد و بیرون خانه و زن در دورن خانه مطابق با فطرت زن و مرد است و توجه نکردن به این اصل فطری و اسلامی مخاطراتی را متوجه خانواده میکند.
خانزاده، کارکردن زن در بیرون از خانه را یکی از آسیبهایی دیگر ازدواج معرفی کرد و گفت: اشتغال زن در بسیاری از موارد باعث کاهش انرژی زن، عدم توجه او به خانه و خانواده و شکست اقتدار مرد میشود.
وی همچنین عنوان کرد: مقبولیت جایگاه زن و مرد در نزد یکدیگر باعث کاهش اختلاف و نرخ طلاق میشود چرا که در هر خانوادهای اختلاف وجود دارد و توجه به جایگاه طرفین، راه برون رفت از اختلاف را مشخص میکند.
این کارشناس امور تربیتی به تاثیر لقمه حلال در تربیت فرزند و داشتن زندگی موفق اشاره و اظهار کرد: پدر و مادری که به روش کسب روزی و حلال و حرام بودن آن اهمیت نمیدهد، نمیتواند به معنوی و اسلامی بودن فرزند خود در آینده اطمینان داشته باشد.
وی در خصوص نقش حجاب در استحکام خانواده گفت: بدحجابی و بی قید بودن زن و یا مرد از آسیبهایی است که متوجه برخی خانواده هاست.
خانزاده اظهار کرد: بدحجابی یکی از آسیبهایی است که باعث می2شود زن و مرد نسبت به هم سرد و دچار طلاق عاطفی شده و عملاً خانواده محسوب نشوند.
گفتنی است، این کارگاه آموزشی به همت کانون تخصصی آموزش مصباح الهدی رشت برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما