به گزارش خبرگزاری شبستان، در این مراسم که با حضور معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل هنرهای نمایشی، مدیران و جمعی از هنرمندان تئاتر برگزار شد، 38 هنرمند و فعال عرصه تئاتر تجلیل و تقدیر شدند.
حجت الله ایوبی: اکنون عدالت فرهنگی به وقوع پیوسته است
در این مراسم حجت الله ایوبی، معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید برتحقق عدالت فرهنگی اظهار کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وعده ایجاد عدالت فرهنگی و مردمی شدن را داده بودند که اکنون این وعده در حال تحقق است؛ زیرا ایران تنها به شهر تهران محدود نمیشود و تمام شهرهای آن میتوانند برگزار کننده شایستهای برای برنامههای باشکوه فرهنگی و هنری باشند.
وی تئاتر در ایران را به عنوان هنری مردمی معرفی کرد و افزود: افتخار ما آن است که به برکت پیشینه غنی فرهنگ ایران، هنرمندان در میان مردم هستند و قدر و منزلتی والا دارند. هنر تئاتر در ایران برخلاف غرب، در میان مردم شکل گرفته است و اکنون همگی ما به برکت هنر ایرانی، به ویژه تئاتر در کنار یکدیگر گرد آمدهایم.
ایوبی یادآور شد: امروزه به واسطه اسباب رسانهای دیجیتال، ارتباط افراد با یکدیگر کم شده است، اما هنر تئاتر این قدرت را دارد که زیر یک سقف واحد، اهالی خانواده و مردم را کنار یکدیگر بنشاند. بنابراین باید به این هنر، اندیشید و بها داد.
حسین طاهری: تئاتر ایران بر پایه تئاتر استانها قد برفراشته است
همچنین حسین طاهری مدیر کل هنرهای نمایشی با بیان اینکه اردیبهشت تئاتر ایران در سال 93 فعالیت خود را از خراسان رضوی و در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الحجج آغاز کرده است گفت: این رویداد هنری در طول یک ماه، در یکایک استانهای کشور به بهترین صورت اجرا شد و اینک در آئین اختتامیه آن، تلاشهای یکساله هنرمندان و اهالی هنر نمایش را ارج مینهیم.
وی برگزاری اختتامیه اردیبهشت تئاتر در شهری غیر از تهران را نوید بخش توجه بیشتر به استانها عنوان و تصریح کرد: استانها و شهرستانهای کشور از ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی برخوردارند، در این راستا نگاه ویژهای در تمرکز زدایی از پایتخت و گسترش تئاتر در کلیه مناطق کشور خواهیم داشت. برنامه ریزی کلان در حوزه تئاتر تنها منحصر به تهران نیست و تئاتر ایران بر پایه تئاتر استانها استوار قد برفراشته است.
مدیر کل هنرهای نمایشی تاکید کرد: بر اساس بررسیها و برنامه ریزیهای صورت گرفته رویکردهایی متعددی را در جهت ارتقاء تئاتر از جمله پرهیز از جشنواره زدگی، توجه به اقتصاد هنر به ویژه اقتصاد تئاتر و جستجوی ساز و کارهای اجرایی با عنایت به روشهای روزآمد و البته متناسب با شرایط کشوری و منطقهای، ایجاد بستر مناسب برای برگزاری جشنوارههای بین المللی و منطقهای شهرستانی و خارجی و... را مورد توجه قرار دادهایم.
طاهری در پایان ضمن قدردانی از اهالی تئاتر استان کرمانشاه گفت: از کلیه افرادی که در این استان و با توجه به بضاعت محدود اقتصادی چراغ تئاتر را روشن نگه داشتهاند، سپاسگذارم و تمام تلاش خود را در جهت بهرمندی از تمام ظرفیتهای بالقوه این هنر مینمایم.
رحیمی زنگنه: کرمانشاه میتواند در تئاتر و سینما جایگاه قابل توجهی بدست آورد
در بخش دیگری از این مراسم دکتر ابراهیم رحیمی زنگنه، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه این استان را مهد فرهنگ معرفی نمود و گفت: کرمانشاه در تمام عرصههای هنری درخشیده و اکنون در این مکان (طاق بستان) شاهد آن هستیم. این استان با توجه به وجود 36 گروه فعال تئاتر، مجموعه تئاتر شهر و تعدد اجراهای عمومی میتواند در عرصه هنر سینما و تئاتر جایگاه قابل توجهی را به خود اختصاص دهد.
ابراهیم رضایی: تئاتر میتواند جامعه را به سمت توسعه سوق دهد
همچنین ایراهیم رضایی استاندار کرمانشاه با اظهار افتخار از فعالیت در این استان بیان کرد: سابقه درخشان و شاخص این سرزمین ریشه چندین هزار ساله در فرهنگ و هنر دارد. هنرمندان بسیاری از این استان در عرصه تئاتر حضور دارند، که نام آنان زبانزد خاص و عام است. تئاتر زیربنای هنر است و میتواند جامعه را به سمت توسعه سوق دهد. بنابراین به عنوان مسئولین امر، حمایت از این هنر و هنرمندان را وظیفه خود دانسته و در جهت آن گام برمی داریم.
علی نصیریان: بیائید تئاتر ایرانی کار کنیم
در بخش دیگری از این مراسم، علی نصیریان یکی از چهرههای پیشکسوت حاضر در آئین اختتامیه اردیبهشت تئاتر ایران، برگزاری جشنهای اردیبهشت تئاتر را اقدامی بسیار موثر ارزیابی و تشریح کرد: امیدوارم این سرزندگی و بهار هنری تئاتر را در تمام طول سال شاهد باشیم. این مراسم در استان کرمانشاه به بهترین صورت شکل گرفت و به انجام رسید.
وی تئاتر را هنری منحصر بفرد عنوان کرد و یادآور شد: مقصود از هنر ارتباط انسانی و درک متقابل است و ارتباط ذات درونی هنر است. برگزاری این آئین در محل تاریخی طاق بستان همراه با موسیقی ایرانی و فولکلوریک کرمانشاه هر تماشاگری را مجذوب خود مینماید و بسیار تاثیرگذاراست.
این هنرمند پیشکسوت به جوانانی که در عرصه هنر تئاتر فعالیت میکنند پیشنهاد داد: بیائید تئاتر ایرانی کار کنیم و به خودمان بپردازیم. تاریخ، ادبیات کلاسیک و عامیانه ایران قابلیت بالایی نهفته مانده است که به آن پرداخته نمیشود.
تجلیل و تقدیرها
در این مراسم تقدیر ویژهای از جعفر والی به پاس خدمات بیشائبهاش در هنر تئاتر ایران صورت گرفت، همچنین تقدیر ویژهای از مصطفی عبداللهی، کارگردان شناخته شده تئاتر که مدتی در بستر بیماری است، به عمل آمد. این هنرمند طی تماس مستقیم تلفنی با محل برگزاری اختتامیه اردیبهشت تئاتر اظهار داشت: دوران هیچ منزلتی پایدار نیست. بسیار خوشحالم برای تئاتر جشنی برپا میشود، اگر چه جسم من بیمار است و آنجا نیستم، اما حتم بدانید؛ هر کجا صحبتی از هنر تئاتر باشد روح من آنجاست.
مراسم اختتامیه اردیبهشت تئاتر ایران با حضور جمعی از مسوولان فرهنگی، مدیران کل ارشاد استانها، مدیران انجمنهای هنرهای نمایشی کشور، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، حسین طاهری مدیر کل هنرهای نمایشی، سید اشرف طباطبایی مشاور مدیر کل هنرهای نمایشی، حسین مسافر آستانه مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری و هنرمندانی همچون علی نصیریان، اکبر زنجانپور، فرهاد آییش، جعفر والی،نصرالله قادری، داریوش اسدزاده، هنگامه مفید و شهره سلطانی برگزار شد.
در اردیبشهت تئاتر ایران به پاس یکسال فعالیت های هنرمندان از آنها تقدیر می شود و اولین تقدیر مراسم و لوح اردیبشهت تئاتر ایران به «مظفر قلندر لکی» از استان کرمانشاه رسید که حالا چندسالی هست جایش در صحنه تئاتر کرمانشاه خالی است و به خاطر بیماری مجبور است دورادور عشقش یعنی تئاتر را دنبال کند.
در کنار این هنرمند استان کرمانشاه از این افراد نیز تقدیر شد:
«سلمان فارسی صالح زهی» از استان سیستان و بلوچستان به پاس تلاش صادقانه در حوزه کارگردانی، نویسندگی و آموزش تئاتر در مناطق محروم.
«ابراهیم رحیمی زنگنه» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به پاس برگزاری شایسته جشنواره تئاتر منطقه ای.
مرشد «سید مصطفی سعیدی» به پاس یک عمر تلاش مجدانه در آموزش تئاتر در عرصه نقالی از استان لرستان.
«مهدی دهقان نیری» مدیر شبکه "نمایش" به جهت حمایت از هنر تئاتر در عرصه رادیویی در عرصه رسانه.
«علی روحی» از استان خراسان رضوی به جهت برگزاری جشنواره تئاتر فجر استانی و تالیف کتاب "تاریخ تئاتر استان خراسان رضوی.
«عبید رستمی» از استان کردستان به پاس حمایت از رطح استقرار گروه های نمایشی و اجرای عمومی.
«بهمن صادق حسنی» از استان گیلان به پاس پیگیری مجدانه و تعامل سازنده با مرکز هنرهای نمایشی در حوزه انجمن نمایش گیلان.
«محمد رضا سلیمانی» مدیر انجمن نمایش سیستان و بلوچستان به پاس تلاش در جهت حمایت از گروه های طرح استقرار و اجرای عموم در حوزه مدریت هنرهای نمایشی.
«محمدرضا عبدالهی» از استان لرستان به پاس تلاش مجدانه در جهت فراهم سازی زمینه رشد تئاتر در حوزه کارشناسی.
«سعید جمشیدی» از استان کرمانشاه به پاس ایجاد تفاهم میان پیشکسوتان و نسل نو تئاتر در استان.
«آرش سهرابی» از استان خوزستان به پاس تلاش مجدانه در ایجاد تعامل و ارتباط سازنده به حوزه هنرهای نمایشی.
«ناصر ایزدفر» از استان قزوین به پاس تلاش در جهت حمایت از گروه های جشنواره استانی و اجرای عمومی.
«حسن عابدی» از استان خراسان شمالی به جهت تشکیل گروه های منسجم تئاتر و جذب حامی خصوصی.
«همایون علی آبادی» از استان تهران به پاس تلاش مجدانه در زمینه نقد و آموزش تئاتر.
«آراز بارسقیان» از تهران به واسطه ترجمه 5 اثر نمایشی در سال گذشته توسط نشر "افراز" به عنوان مترجم.
«بهاره سروستانی» از استان فارس به جهت ترجمه نمایش نامه توسط نشر "افراز" به عنوان مترجم.
«صمد رستمی» از آذربایجان غربی به جهت تالیف کتاب در حوزه پژوهش تئاتر.
«ژیلا اسماعیلیان» از تهران به جهت چاپ و نشر هفت عنوان نمایش نامه در سال گذشته از انتشارات متون نمایشی "نیلا".
«فاطمه نعمتی» از استان کرمان شهرستان جیرفت به جهت ایجاد فضای آموزشی تئاتر در منطقه محروم.
«فاطمه مشهدی باقر» از استان گیلان به جهت ایجاد فضای آموزشی و تمرین گروه های نمایشی و حمایت از اجرای عمومی.
«احسان کرمی» از تهران به واسطه اجرای زنده برنامه رادیو 7 و زاینده رود در حوزه حامی تئاتر در حوزه رسانه های تصویری.
«مارال دوستی» از تهران به واسطه تهیه برنامه رادیویی در جهت حمایت تئاتر در رادیو نمایش.
«ساسان پیروز» از تهران به واسطه پوشش رخدادهای مختلف تئاتر و نقد منصفانه در حوزه تئاتر در حوزه رسانه های مجازی.
«آزاد سهرابی» از تهران به واسطه گفت و گو های چالش برانگیز و تاثیر گذار از ماهنامه "تجربه".
«بهاره برهانی» از تهران به واسطه تهیه برنامه های مطلوب با رویکردهای متفاوت در عرصه تئاتر در حوزه رسانه های شنیداری از رادیو "فرهنگ" و "نمایش".
«مهدخت اکرمی» از تهران به واسطه اختصاص یک صفحه تخصصی تئاتر در روزنامه "اعتماد" در حوزه رسانه های مکتوب،
«شیما غفاری» از تهران به واسطه پوشش خبری و اطلاع رسانی مطلوب سایت و جراید کشور از خبرگزاری "ایسنا".
«خسرو پرخیده» از تهران به واسطه تلاش در جهت پوشش مناسب اخبار تئاتر از خبرگزاری "فارس".
«جواد اشکذری» از خراسان رضوی به جهت پوشش خبری و اطلاع رسانی مطلوب در حوزه تئاتر در رسانه های مجازی از رسانه "مشهد تئاتر".
«نورالدین حیدری ماهر» از استان تهران به دلیل کمک به تثبیت بخش خصوصی و درآمدزایی و ایجاد پست تهیه کنندگی در تئاتر.
«حسین طاهر بخش» از استان تهران به جهت فعالیت صادقانه در ارائه خدمات مطلوب به گروه های نمایشی و اجراهای عموم در حوزه مدیرت واحد صدای تئاتر شهر تهران.
«علیرضا شبگرد» از استان بوشهر به جهت حمایت از تئاتر استانی بوشهر و برگزاری جشنواره معلولان.
«علی محمد رادمنش» از استان کرمان شهرستان جیرفت به جهت تلاش در جهت اجرای نمایش خیابانی و حضور پر رنگ در این عرصه در استان کرمان.
«امیر حسین شفیعی» از استان تهران شهرستان ورامین به جهت تلاش در جهت ایجاد درآمدزایی در حوزه تئاتر خیابانی.
«محمد جواد بخشی زاده» از استان فارس شهرستان شیراز به جهت احیای فضای سنتی، خصوصی و اجرای نمایش ایرانی مطابق با پیشینه ایران.
پایان پیام/
نظر شما