به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، مهدی عامری، رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان بزرگ، ظهر امروز(28 اردیبهشت) در نشستی خبری پیرامون برگزاری بیست و دومین همایش ملی اسکودا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیست و دومین همایش ملی اسکودا به میزبانی کانون وکلای خراسان بزرگ در مشهد برگزار می شود.
وی با بیان اینکه این همایش در روزهای 31 اردیبهشت و اول خرداد ماه جاری در محل آمفی تئاتر کانون وکلای خراسان برگزار می شود، ادامه داد: سخنگوی کمیسیون قوه قضائیه، روسای کانون های وکلای سراسر کشور، رئیس کل دادگستری خراسان رضوی، روسای مجتمع های قضایی مشهد و چند تن از مسئولان این حوزه در این همایش حضور دارند.
وی به مباحث مورد بررسی در این همایش دو روزه اشاره کرد و گفت: یکی از این مباحث در خصوص ثبت موسسات حقوقی است که متاسفانه به استناد یک بخشنامه که مبنای قانونی نیز ندارد موسساتی به ثبت می رسند در این همایش سعی می شود تا جلوی این بخشنامه گرفته شود چرا که به استناد این بخشنامه مشکلات بسیاری برای شهروندان بوجود آمد.
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان بزرگ بیان داشت: یکی دیگر از مباحث مورد بررسی در این همایش جلوگیری از پذیرش افرادی که داری مدرک تحصیلی فوق دیپلم از مراکز علمی کاربردی رشته های غیر مرتبط با وکالت است که این افراد با شرکت در آزمون کارشناسی ناپیوسته حقوق، مدرک کارشناسی حقوق را دریافت می کنند و به عضویت کانون وکلا در می آیند.
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان بزرگ با بیان این مطلب که اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری ایران( اسکودا ) در سال 82 تشکیل شد، ابراز کرد: این اتحادیه مسایل مربوط به کانون های وکلا را به صورت برگزاری مجامع عمومی در طی 2 همایش در طول سال بررسی می کند.
وی از ارسال لایحه جامع وکالت رسمی تا 21 خرداد به مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: بررسی18 ماده واحده در لایحه جامع وکالت رسمی که استقلال کانون های وکلا و وکالت را خدشه دار می کند در اولویت دستور کار بیست و دومین همایش ملی اسکودا قرار گرفته است.
عامری با اشاره به اینکه این لایحه توسط قوه قضائیه تنظیم شده است و در تنظیم آن نظر کانون های وکلا لحاظ نشده است، تاکید کرد: در این همایش دو روزه مواردی که استقلال کانون های وکلا را زیر سوال می برد اصلاح و به دولت و قوه قضائیه ارسال می شود.
وی با تاکید بر اینکه استقلال وکلا و کانون وکلا در حقیقت برای دفاع از مردم است، تصریح کرد: وکیل دادگستری باید مستقل باشد همانطور که لازم است قاضی مستقل باشد اگر وکلا و کانون های وکلا وابسته به حکومت باشند این امر در رسیدگی به دادرسی های عادلانه منافات دارد.
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان بزرگ در ادامه با بیان اینکه کانون وکلای خراسان بزرگ در سال 77 با حضور 120 وکیل و 28 کارآموز وکالت تاسیس شد، بیان داشت: کارآموزان کانون های وکالت طی آزمون برگزار شده توسط سازمان سنجش و پس از بررسی صلاحیت پذیرفته شدگان در آزمون در یک هیئت بررسی جذب کانون های وکالت در سراسر کشور می شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 348 کارآموز وکالت دوره های کارآموزی خود را در کانون وکالت خراسان بزرگ سپری می کنند، افزود: یک هزار و 360 وکیل پایه یک عضو کانون وکلای سه استان خراسان هستند که از این تعداد یک هزار و 18 نفر مرد و 342 نفر نیز وکیل زن هستند.
عامری با اشاره به اینکه در کمیسیون معاضدت کانون های وکلا هر روز 10 وکیل عضو کانون حضور دارند و خدمات مشاوره ای وکالتی را به صورت رایگان در اختیار عموم مردم قرار می دهند، گفت: وکلا موظف اند علاوه بر پذیرش وکالت های تسخیری برای افرادی که استطاعت مالی ندارند، در سال 3 وکالت رایگان را نیز بر عهده بگیرند.
وی از فعالیت 23 کانون وکلا در سراسر کشور خبر داد و گفت: این کانون ها در واقع در مورد مسایل مربوط به وکلا که در کشور اتفاق می افتد برای داشتن موضع گیری های واحد شکل گرفته است.
عامری با اشاره به اینکه همه وکلا موظفند که عضو این کانون باشند، گفت: اگر وکیلی در محل دیگری ( از لحاظ شهر) به جز موردی که در پروانه آنها ثبت شده باشد دفتر وکالت داشته باشند مورد پیگیری قانونی قرار می گیرند.
عامری فرهنگ مراجعه به وکیل را در ایران در سطح پایین و نامناسبی ارزیابی کرد و اظهار داشت: اگر افرادی که به مراجع قضایی مراجعه می کنند و گرفتن وکیل برای آنها الزامی باشد حجم بسیاری از پرونده های وارده به مراجع قضایی کم می شود چرا که اغلب مردم برای نپرداختن حق وکیل دادخواست خود را به افراد غیرمتخصص و عریضه نویس ها موکول می کنند و این امر سبب افزوده شدن تعداد پرونده ها و دادخواست های آنها می شود.
وی ادامه داد: مردم تصور می کنند که زمانی که به وکیل مراجعه می کنند به این معناست که حق با آنهاست و رأی دادگاه به نفع آنها صادر می شود اما در واقع وظیفه وکیل دفاع از موکل به استناد اطلاعات و مواردی است که در اختیار وکیل قرار می دهد.
پایان پیام/
نظر شما