شیوه های مطالعه در کتابخانه های مساجد آموزش داده شود

معاون سیاسی امنیتی استاندار یزد، خواستار حضور افرادی توانمند در مدیریت کتابخانه های مساجد و ارائه شیوه های مناسب مطالعه در این کتابخانه ها شد.

غلامحسین دشتی، معاون سیاسی امنیتی استاندار یزد با اشاره به کارکردهای متفاوت مساجد به خبرنگار شبستان گفت: مساجد دارای سه کارکرد عبادی، آموزشی و اجتماعی هستند.

وی برگزاری دوره های مختلف آموزشی و نشست های بحث و گفت و گو را از جمله کارکردهای آموزشی مساجد ذکر کرد و افزود: مساجد در کارکرد اجتماعی باید به عنوان مرکزی برای تعامل مردم و مسئولان شاخته شوند، مسائل و مشکلات مردم و محله با محوریت روحانیت و دعوت از مسئولان در مسجد مورد بحث و گفت و گو قرار گیرد و با تعامل بین مردم و مسولان زمینه رفع مشکلات محله و شهر فراهم شود.

دشتی به نقش مهم و اساسی کتابخانه ها در کارکرد آموزشی اشاره و تصریح کرد: کتابخانه های مساجد در حوزه مسائل آموزشی و علمی نقش مهم و اساسی بر عهده دارند که بعضا در برخی از مساجد شهر دارالعباده این کتابخانه ها کارکرد خوب و مناسبی دارند که البته در همه مساجد این گونه نیست.

معاون استاندار یزد ادامه داد: باید در معماری و ساخت و ساز مساجد جایگاه مناسبی برای مخزن کتاب و سالن مطالعه در نظر گرفته شود، باید فضای مورد نظر مکان آرامی باشد که در کارکردهای دیگر مسجد تداخل نداشته باشد.

وی ادامه داد: باید هیئت امنای مساجد جایگاه کتابخانه ها را به عنوان مرکزی برای نشر علم در مدیریت و تخصیص امکانات مدنظر داشته و امکانات و افرادی توانمند برای مدیریت کتابخانه در نظر بگیرند و در مجموعه مدیریت مسجد جایگاه واقعی را اختصاص دهند.

دشتی اظهارداشت: در کتابخانه های مساجد زمینه برای حضور همه افرادای اهل علم و پژوهش فراهم است، مساجد از فضایی مذهبی و معنوی برخوردار هستند و این فضای معنوی در کنار کسب علم در درک مسائل دینی و پژوهشی نقش موثری دارد.

وی عدم وجود افرادی توانمند در مدیریت کتابخانه های مساجد که در کنار راهنمایی در شیوه مطالعه سبب ایجاد انگیزه در جوانان شوند را از نواقص کتابخانه های مساجد ذکرکرد و گفت: وجود افردی در کتابخانه های مساجد که روش مطالعه و نحوه تحقیق و پژوهش را تبیین کند در ایجاد انگیزه جوانان به مطالعه نقش مهمی دارد.

معاون استاندار یزد افزود: برخی جوانان با روش تحقیق و مطالعه آشنا نیستند و قادر به یافتن نیازهای خود در کتابخانه ها نمی باشند، باید فردی در کتابخانه های مساجد روش مطالعه، فیش برداری و رسیدن به سوال وشیوه طرح سوال را آموزش دهد تا زمینه رونق این کتابخانه ها فراهم شود، شاید در برخی کتابخانه ها امکانات فراهم باشد، اما انگیزه برای مطالعه نباشد.


وی همچنین با اشاره به وجود برخی کتاب ها بدآموز، گفت: فضای مسجد دینی، معنوی و ا خلاقی است و طبیعی است که کلیه کارهای مسجد باید در این فضا صورت بگیرد.

وی ادامه داد: باید در کنار کتاب های موجود کتاب های علمی نیز مدنظر باشد اما در برخی کتاب های علمی و رمان جهت گیری های دینی و مذهبی لحاظ نشده و شاید وجود آنان بدآموزی ابجاد کند.

معاون استاندار یزد تصریح کرد: باید این کتاب ها با وجود افراد متخصص مورد نقد و بررسی قرار بگیرد تا جوانان با آگاهی از این عقاید نسبت به دین داری و دین مداری خود مصمم تر شوند اما چون اکنون این فضا فراهم نیست بهتر است کتاب، نرم افزار و فضای مجازی ای که بدآموزی ایجاد می کند از مساجد دور نگه داریم اما اگر فضایی مناسب باشد می توانیم با نقد و برسی از این کتاب های نیز استفاده شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 36841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha