به گزارش خبرگزاری شبستان خیابانهای پایتخت سوریه و بوستانها و ساختمان های آن مملو از تصاویر بشار اسد این در حالی است که در فاصله یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در سوم ژوئن(13 خرداد ماه) قرار داریم.
بحران سوریه از سه سال قبل آغاز شده وانتخابات ریاست جمهوری در سوریه اولین انتخابات ریاست جمهوری تعددی پس از پنجاه سال است و در این انتخابات سه نامزد یعنی بشار اسد،ماهر حجار و حسان النوری شرکت دارند .
این نکته را باید در نظر داشت که به غیر از بشار اسد دو نامزد دیگر برای بسیاری از سوری ها ناشناخته هستند.
یکی از دانشجویان دانشگاه دمشق با ابهام می پرسد: النوری کیست؟ و این درحالی است که وی به پلاکاردی که شعار اقتصاد آزاد دارد اشاره می کند.
سوری ها این روزها تصاویر بزرگ بشار اسد و پدرش حافظ اسد را بر سر درمغازها مشاهده می کنند.حافظ اسد برای مدت سه دهه بر سوریه حکومت کرد.همچنین می توان مجسمه های این دو را بر ورودی های بوستان های عمومی مشاهده کرد.
بر روی بسیاری ازپلاکاردها در خیابان ها کلمه بیعت با بشار اسد که از سال 2000 پس از مرگ پدرش قدرت را به دست گرفت نوشته شده است.بشار اسد با همه پرسی سال 2007 در قدرت ابقا شد.این انتخابات که غرب و مخالفان سوری از آن به مثابه اقدامی مضحک یاد می کنند در واقع فرصتی است تا نظام سوریه خود را به عنوان پیروز نبرد به ویژه با توجه به دستاوردهای نظامی که وی در ماههای اخیر به دست آورده است،مطرح کند.
برخی پلاکاردها نصب شده از بشار اسد به عنوان گزینه مطلق در انتخابات در مناطق تحت کنترل نظام سوریه حکایت دارد.بر روی پلاکاردها نوشته است: ای بشار غیر از تو فرد دیگری را نمی خواهیم.
تصاویری که از بشار اسد نصب شده است وی را خندان یا در حالی که دستانش را تکان می دهد و عینک دودی بر چشم دارد نشان می دهد.
در نزدیکی دار اوپرای در دمشق پلاکاردهایی نصب شده که بر روی آنها نوشته شده است اسد گزینه اصحاب رسانه و روشنفکران و نیز گزینه سرمایه گذاران و پیمانکاران.در خیابانهای شلوغ پلاکاردهایی وجود دارد که بر روی آنها نوشته شده است سوریه منزلگاه شیران باقی می ماند و آری به کسی که حامی پایداری سوریه و عزت و سربلندی آن است.
ماهر یکی از فروشندگان البسه در منطقه الصالحیه دمشق می گوید: برای ما این انتخابات نیست بلکه بیعت است.ما خواستار باقی ماندن بشار اسد در قدرت هستیم.میاده 55 ساله زن خانه دار در منطقه البرامکه دمشق نیز گفت: امیدواریم دیگران بفهمند که این کشور ماست و این رئیس جمهور ماست.ما دیگری را نمی خواهیم.خارج نشینان(اشاره به مخالفان سوری) سبب مشکلات کنونی کشور ما هستند.
رئیس جمهوری سوریه عبارت سوا(باهم) را شعار انتخاباتی خود قرار داده است و بیش از 115 هزار نفر در صفحه فیس بوک و بیش از 1500 نفر در تویتر بشار اسد وی را دنبال می کنند.
در منطقه المزه در غرب دمشق نصب شده که بر روی آنها نوشته شده است تصمیم تصمیم تو نیست ملت تو را انتخاب کرده است.در مقابل تبلیغات بشار اسد به نظر می رسد که دو نامزد تقریبا غائب هستند و هیچ نشست خبری از زمان اعلام نامزدی خود نکرده اند و روزنامه نگاران نمی توانند به آنها دسترسی داشته باشند.
این دو نامزد تعدادی محدودی پلاکارد نصب کرده اند که حامل شعارهای سوریه برای فلسطین و عدالت اجتماعی سر دادند.این شعارها در کشور درگیر در بحران خونین مشتری ندارد.
البته برخی نارضایتی خود را از برگزاری انتخابات در این شرایط کتمان نمی کنند.یک فروشنده ساعت می گوید:این برای ما اهمیتی ندارد.یکی دیگر از مخالفان بشار اسد معتقد است: برگزاری انتخابات در شرایط کنونی مسخره است.وی(بشار اسد) به جلو حرکت می کند بدون اینکه به کسی توجه کند و متوجه شود که در کشورش چه می گذرد.
نظر شما