خبرگزاری شبستان: یک گروه تحقیقاتی در سرزمین های اشغالی در آستانه مذاکرات نهایی ایران با قدرت های جهانی در ادامه رویه سایر رسانه های رژیم صهیونیستی علیه ایران یک سری دلایلی برای غربی ها مطرح کرده است تا شکست مذاکره با ایران را برای آنها القاء کرده باشد.
تیم ویژه ایران در موسسه یهودی امور امنیت ملی موسوم به جینسا در گزارشی مفصل به قلم اریک ادلمن و دنیس راس مشاور سابق اوباما در امور خاورمیانه به موانع و مشکلات موجود در پرونده هسته ای ایران اشاره می کنند که در سر راه توافق با کشورهای غربی قرار دارد.
در این گزارش آمده است: پس از گذشت بیش از سه ماه از اجرای توافق موقت با ایران بر سر برنامه هستهای، که با نام برنامه اقدام مشترک شناخته میشود، وقت آن رسیده است که ارزیابی از تأثیر آن داشته باشیم.
شواهد حاکی از آن هستند که برنامه اقدام مشترک، زمانبندی گریز هستهای ایران را یک ماه به عقب باز گردانیده است. بااینحال فایده این کار برای ایران بیش از آن چیزی بود که پیشبینی میشد: این برنامه به ایران اجازه غنیسازی، بسیار سریعتر از دوره قبل از توافق، داد؛ بهتدریج فشارهای تحریم بر ایران را کاست؛ و درعینحال از کاهش نگرانیهای بینالمللی پیرامون فعالیتهای تسلیحاتی ایران فروماند. درنتیجه، به نظر ما برنامه اقدام مشترک دستیابی به توافقی جامع بر سر برنامه هستهای ایران را محتملتر نمیسازد.
سه دلیلی که این اندیشکده برای غربی ها ذکر کرده همانهایی هستند که بارها در روزنامه های صهیونیستی تبلیغ می شوند. اولی همان ادعای صهیونیستها در دستیابی ایران به سلاح هسته ای است. دومی دور زدن تحریم ها و استفاده از فرصت کاهش موقت تحریم ها برای فروش نفت به کشورهای جهان است و سومین دلیل ذکر شده ادعای صهیونیستها برای پنهان کاری ایران در پرونده هسته ای خود است.
به عقیده نویسندگان این مقاله ایران در برنامه هسته ای خود شفافیت ندارد و به نوعی در حال فریب کشورهای غربی برای کاهش تحریم ها است.
موضوع حمایت ایران از سوریه و حزب الله مجدداً توسط این اندیشکده مطرح شده است و از این مسئله به عنوان بهانه ای برای تحت الشعاع قرار دادن مذاکرات هسته ای استفاده شده است. دنیس راس و ادلمن می نویسند در حالی که ایران از تروریسم (!) حمایت می کند چگونه می توان با این کشور بر سر پرونده هسته ای صحبت کرد.
نویسندگان با اشاره به توافق موقت به غربیها هشدار می دهند که درآمدهای نفتی ایران افزایش یافته است و باید چاره ای برای درآمدهای اضافی ایران شود. در صورت ادامه این روند دیگر نمی توان با قدرت ایران روبرو شد. به عبارتی ایران در حال تقویت اهرم های قدرت خود در منطقه است.
نظر شما