صدور مجوز برای بازسازی بخش صفوی سرای ظل‌السلطان

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای شهر تهران، در بازدید از بناهای تاریخی بازار، بر بازسازی هر چه سریعتر سرای ظل‌السلطان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس شورای شهر تهران، در بازدید از بناهای تاریخی بازار، بر بازسازی هر چه سریعتر سرای ظل‌السلطان تاکید کرد.


احمد مسجد جامعی، در منطقه 12 و بازار تهران حاضر شد و از بخش‌های تاریخی بازار به ویژه سرای ظل السلطان دیدن کرد.


وی پس از بازدید از این بنا که دارای 2 بخش تاریخی صفوی و قاجاری است، گفت: بخشی که مربوط به دوره قاجار است "گودال باغچه" نام دارد که امروز بخشی از آن مرمت شده و بخشی دیگر نیز باید به سبک سنتی و حجره دار ساخته شود.


رئیس شورای شهر تهران افزود: آنچه بسیار مورد توجه و اهمیت قرار دارد، مربوط به دوران صفویه است که تقریبا نیمی از آن تخریب شده است و باید هر چه سریعتر مرمت و بازسازی آن آغاز شود.


مسجد جامعی تاکید کرد: به دلیل ضروری بودن مرمت این بنا، قرار شد مالکان طرح پیشنهادی خود را به میراث فرهنگی ارائه کنند تا پس از تصمیم گیری در شورای فنی میراث فرهنگی، کار مرمت بنا آغاز شود.


وی در پاسخ به اینکه چه مدت زمانی را برای شروع این طرح پیش بینی می کنید، خاطرنشان کرد: از مسئولان میراث فرهنگی که در این بازدید حاضر هستند، این قول را گرفتیم که ظرف سه هفته آینده این طرح را در کمیته فنی مطرح و تصویب کنند تا مقدمات اجرای این کار فراهم آید.


گفتنی است سرای ظل السلطان از موقوفه های ظل السلطان است که پس از آزاد شدن از زندان و هنگامی که املاک وی را باز پس دادند، یک عشر این محل را به نام امیر المومنین (ع)، یک عشر به نام امام حسین (ع) و یک عشر دیگر آن را به نام حضرت عباس(ع) وقف کرد که در سنگ نوشته ای در ورودی سرا، این وقف قید شده است.

  

تاکید بر ساماندهی وضعیت تیمچه حاجب الدوله / کشف قدیمی‌ترین سنگ قبر تهران

رئیس شورای شهر تهران، سپس به سرای روغنی ها رفت و از نوع معماری و وضعیت ایمنی این سرا جویا شد. در این دیدار قرار شد با همکاری شهرداری، ایمن سازی این سرا و دیگر سراهای شبیه این انجام شود.


مسجد جامعی پس از بازدید از بازار آل یاسین و بنای حسام لشگر، به بازار حاج قاسم از قدیمی ترین بازارهای تهران که سابقه دوره صفوی دارد، نیز رفت و از نحوه مرمت این بازار تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی دیدن کرد.


وی هنگام عبور از گذر لوطی صالح، دقایقی در این مکان توقف کرد و درباره شخصیت لوطی صالح و دلیل شهرت او توضیحاتی داد.


مسجد جامعی و اهالی تهرانگردی سپس از چهارسوق بزرگ گذشتند و به مدرسه خان محمدیه رفتند. این مدرسه در اوایل قرن سیزدهم هجری قمری توسط شادروانان حاج ملا یحیی، مش باقر، مهدی و علی اصغر محمدیه وقف شده و پس از پیروزی انقلاب، بازسازی و یک طبقه به آن اضافه شده است.


رئیس شورا سپس به حسینیه صدرالعلما، با سابقه بیش از یک قرن رفت و دقایقی را به بازدید از این حسینیه پرداخت.


وی پس از حضور در تیمچه حاجب الدوله، از مشهورترین و زیباترین تیمچه های بازار تهران، و بررسی وضع نابسامان این تیمچه، در ادامه به امامزاده زید بن علی بن حسین (ع) رفت و پس از زیارت این بقعه، از سنگ قبر یادبود لطفعلی‌خان زند که هنوز در این امامزاده موجود است دیدن کرد.


از نکات قابل توجه این بازدید، کشف قدیمی‌ترین سنگ قبر موجود تهران در امامزاده زید بود، سنگی که مربوط به یکی از شاعران تهران به نام مولانا فخرالدین بن حیدر طهرانی و تاریخ آن مربوط به سال 547 است.


رئیس شورا، مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین را مقصد بعدی خود قرار داد و پس از آن به سرای دلگشا رفت.


سرای دلگشا از جمله بناهایی است که با شکایت مالکان با حکم دیوان عدالت اداری از فهرست ثبت میراث فرهنگی خارج و سپس تخریب شد و امروز با ساخت و ساز برج به جای آن احتمال می رود کاخ گلستان که در حریم منظر این بنای مدرن قرار دارد از فهرست ثبت جهانی آثار تاریخی خارج شود.


رئیس شورا همچنین در حین مسیر با چند درخت چنارکهنسال که در اثر بی توجهی بخشی از تنه آنها آسیب دیده بود برخورد کرد و گفت: این درختان جزیی از میراث طبیعی و تاریخی این منطقه هستند و باید برای حفظ آنها برنامه داشته باشیم.


دیدارهای دوره‌ای رئیس شورای اسلامی شهر تهران با عنوان «کشف تهران» هر صبح جمعه با هدف بازدید از هویت تاریخی فرهنگی تهران و آشنایی با مسائل و مشکلات مردم مناطق مختلف تهران انجام می‌پذیرد که این هفته برای سومین بار، به منطقه 12 و بازار تهران اختصاص یافته بود. 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 368229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha