به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر ابوالفضل ایرانی خواه، قائم مقام وزیر بهداشت و رییس دانشگاه علوم پزشکی قم امروز (27 اردیبهشت) در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به "طرح تحول نظام سلامت کشور" که هم اکنون در حال اجراست، تصریح کرد: کلیت این طرح در جهت تکریم بیمار است.
وی با اشاره به آلام و رنج هایی که بیمار با آن روبروست، خاطرنشان کرد: در این طرح هدف ین است که بیمار در زمان مراجعه به بیمارستان جز غم بیماری درد دیگری نداشته باشد.
رنج بیماری و عدم تکریم بیمار از سوی مراکز درمانی دو دغدغه ای که تلاش می کنیم، رفع شود
رییس دانشگاه علوم پزشکی گفت: بیماران در کنار رنج بیماری با مواردی همچون هزینه های کمرشکن درمان و همچنین عدم تکریم مواجه بودند یعنی تکریمی که واقعا ناشایست بود را از سوی مراکز درمانی متحمل می شدند که دراین طرح قدم هایی برای مرتفع کردن این مسائل برداشته شده است.
وی با بیان اینکه قدم هایی که تاکنون در این طرح برداشته شده، بی سابقه است، اضافه کرد: تلاش های فراوانی صورت گرفت تا اهمیت موضوع سلامت به مجلس و دولت انعکاس داده شود و در نهایت این تلاش ها منجر شد تا سلامتی که اولویت دوازه یا سیزدهم کشور بود از اولویت های راس در نظر گرفته شود.
ایرانی خواه در ادامه تصریح کرد: به دنبال این توفیق، اعتبارات لازم صورت گرفت و بحث سلامت در دستور کار قرار گرفت و در ادامه طی دو هفته گذشته مرحله اول عملیاتی این طرح در مراکز دولتی اعلام شد.
وی با اشاره به هزینه بالای درمانی که بر دوش بیمار بود، افزود: تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت در سراسر کشور بیمار از زمانی که توسط پزشک بستری می شد تا پایان دوره درمان تامین 70 درصد هزینه ها را بردوش داشت و دولت تنها 30 درصد این هزینه ها را تقبل می کرد.
دولت 90 درصد هزینه های درمان بیماران در بیمارستان ها را تامین می کند
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه این بار سنگین به واسطه هزینه هایی که از سوی بیمه تامین می شود و بودجه ای که از محل هدفمندی یارانه ها تامین می شود از دوش بیمار برداشته شده و در پی اجرای این طرح از زمان بستری شدن بیمار در بیمارستان 90 درصد هزینه درمان توسط دولت پرداخته می شود.
وی افزود: البته این درصد برای مردم روستاهایی که کمتر از 20 هزار نفر جمعیت دارند و همچنین عشایر کشورمان افزایش یافته و آنها تنها پنج درصد هزینه درمان را می پردازند.
ایرانی خواه با اشاره به ایم موضوع که این اقدامات تنها اولین مرحله از طرح تحول نظام سلامت کشور است، خاطرنشان کرد: بسته های دیگر این طرح در راه است.
وی در خصوص وضعیت و قابلیت های دفترچه های بیمه در مراحل درمان بیماران ادامه داد: تا قبل از اجرای این طرح به دفترچه های رسمی بیمه ای عملا اعتباری نبود و تقریبا هیچ مبلغی با آنها قابل پرداخت نبود و بیمار مجبور به تحمل هزینه های کمرشکن می شد که خوشبختانه در این طرح این هزینه ها از دوش بیمار برداشته شد.
در پی رایگان شدن زایمان طبیعی استقبال از این روش زایمان در مراکز دولتی قم 20 درصد افزایش یافت
وی گفت: با توجه به سیاست های افزایش جمعیتی در کشور در اولین بسته حمایتی این سیاست از 15 اردیبهشت ماه زایمان طبیعی کاملا رایگان اعلام شد که در نتیجه آن تا کنون شاهد افزایش 20 درصدی زایمان طبیعی در مراکز دولتی هستیم.
پایان پیام/
نظر شما