معتکف لذت سبک شدن و شیرینی ارتباط با خدا را می چشد

خبرگزاری شبستان: مسئول تشکل‌های دینی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان گفت: اگر اعتکاف تأثیرگذار باشد، معتکف دیگر تمایلی برای گناه نشان نمی دهد و لذت سبک شدن و شیرینی ارتباط با خدا را می چشد.

حجت‌الاسلام حسن بابایی، مسئول تشکل‌های دینی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان به خبرنگارخبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: هدف اصلی آیین اسلامی اعتکاف باید ساخته شدن افراد باشد.


وی افزود: ماندگاری آثار اعتکاف هم تابع انتظارات فرد و جامعه است و عمق اعتکاف و تعداد افراد معتکف هم بر تأثیرگذاری آن بسیار مهم بوده که این امر وابسته به متغیرهای کیفی و کمی است.


وی بیان کرد: با پاک شدن سموم روانی و جسمی از معتکف، بدن او تمایلی برای گناه نشان نمی دهد، البته اگر آداب اعتکاف تأثیرگذار باشد، معتکف لذت سبک شدن و شیرینی ارتباط با خدا را خواهند چشید.


وی یادآور شد: لذت اعتکاف می تواند پایدار هم باشد اما اگر معتکف لذتی از این آیین نبرده باشد، سموم در روح و روان او هنوز وجود دارد، ضربه پذیر بوده و روان او دوباره به آلودگی های جامعه آغشته می شود.


مسئول تشکل‌های دینی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان ادامه داد: تحقق این امر به سیستم های اجرای اعتکاف برمی گردد تا تأثیر محافظت نفس در افراد بیشتر شود.


وی خاطر نشان کرد: اعتکاف، مجموعه ای پیچیده از تمرین روح و روان است لذا این امر بهترین زمینه های تحقیقی را دارد.

 

حجت‌الاسلام بابایی گفت: پژوهش هایی که دراین زمینه وجود داشته، تمرکز ندارد و به لحاظ کمی و کیفی چندان چشمگیر نیست.


وی ابراز کرد: قبل از اعتکاف باید مجموعه شاخص های ارتباط با خدا و مردم را باید برای معتکفین تعریف کرده که قبل و بعد از اعتکاف بر روی گروه آزمایشی این تحقیقات انجام شود.
 

وی خاطر نشان کرد: فقها و روان شناسان باید بسته ای علمی و کاربردی موثر در نحوه اجرای آیین اعتکاف آماده کنند، زیرا بررسی ارتباط معتکفین با خدا و کارکردهای اجتماعی آن بسیار با اهمیت است.


حجت‌الاسلام بابایی اظهار داشت: «تولدی دوباره ای» که بعد از اعتکاف صورت می گیرد، باید مورد توجه جدی باشد، لذا دانشمندان علوم انسانی در حوزه روان شناسی و جامعه شناسی باید در این مسیر تحقیقات موثر داشته باشند.


وی گفت: متأسفانه آثار پژوهشی در این باره بسیار کم و ناچیز بوده و تا کنون در حد کلیات به آن اکتفا شده است. 


وی تاکید کرد: این تقاضا باید از سوی معتکفین، مسئولان برنامه ریز و مدیران اجرایی وجود داشته باشد، در این صورت پژوهشگران با بررسی ابعاد مختلف اعتکاف می توانند میزان اثر بخشی آن را زیر ذره بین قرار دهند.


پایان پیام/
 

کد خبر 367712

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha