حجت الاسلام سید محمد حسن صفوی، امام جمعه فومن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، اظهار کرد: وظایف خواص و علما در عصر غیبت، علماى اسلام و رهبران فکرى فرهنگى جامعه اسلامى مکرر در روایات تعریف شده است.
وی با اشاره به روایات اسلامی، عالمان دینی را وارثان انبیاء، قلعههای اسلام و حجّتهاى ائمه(ع) بر مردم خواند و خاطرنشان کرد: علما در عصر غیبت باید خلاء حضور امام زمان(عج) را به خوبى پر کنند و تداعى کننده حضور امام عصر باشند.
امام جمعه فومن، تجهیز به علم توام با عمل را از وظایف علمای دین در عصر غیبت برشمرد و گفت: علمای دوران انتظار، لازم است در تفقه دین و حل مشکلات علمى و یا پاسخ به شبهات به تمام امکانات نرم افزارى و علوم مربوط، مجهز باشند تا بتواند از مرزهاى عقیدتى و عملى مردم دفاع کنند.
وی دفاع و حفاظت از دین را از دیگر وظایف علما در عصر غیبت دانست و افزود: فقیهان باید مبانى دین را با برهانهای علمى مستحکم کرده و دین را آنگونه که هست به بشریت معرفى کنند.
تنظیم اندیشهها از نقشهای فقهای دین در عصر غیبت
حجت الاسلام صفوی، تعلیم دین و تنظیم اندیشهها را از دیگر نقشهای فقیهان و عالمان دین در عصر غیبت معرفی کرد و گفت: در عصر غیبت جاودانگى اسلام اقتضا دارد که تعلیم دین و اجراى احکام تداوم یابد و این وظیفه مهم بر عهده فقیهان عادل و اسلام شناس است.
وی با با بیان اینکه زمینه سازی برای رجوع مردم به علما قبل از عصر غیبت در دوران ائمه(س) قبل از امام زمان(عج) تمرین شده است، گفت: امام صادق(ع) به مسلم بن ابی حیه که هنگام وداعش، درخواست توشهای معنوی میکند، میفرماید: نزد ابان بن تغلب برو که او از من بسیار حدیث شنیده است.
امام جمعه فومن اضافه کرد: امام صادق(ع) شاگردانی مانند هشام بن حکم و هشام بن سالم، حمران و مومن طاق و دیگران را برای ارجاعات کلامی و عقایدی تربیت کرد و افراد را به اینان ارجاع میفرمود.
وی یادآور شد: فضل به شاذان نیشابوری چهار امام را درک کرده بود و ائمه(س) مردم را به وی ارجاع میدادند.
حجت الاسلام صفوی در ادامه تاکید کرد: در هر قرن یک عالم ربانی مانند آیت الله میرزای شیرازی مجدد دین است.
وی به نقش آیت الله بهجت در تربیت علمای برجسته برای پاسداری از اسلام اشاره و اظهار کرد: تکریم آیت الله بهجت تکریم شخص نیست، تکریم پیامبر اکرم(ص) است.
ویژگیهای شخصیتی و روحانی آیت الله بهجت
امام جمعه فومن، فعالیت و پرکاری را از ویژگیهای آیت الله بهجت دانست و گفت: جدیت ایشان در کار سبب میشد در سن بالا و با وجود ضعف بدنی در دو درس فقه و اصول حاضر شوند.
وی توسل به اهل بیت(ع) را از نکتههای بارز آیت الله بهجت عنوان و اظهار کرد: آیت الله بهجت در سیر وسلوک قائل به انجام واجبات و ترک محرمات بوده و اعتقاد داشتند خداوند سبحان بهترین راه برای رسیدن به خود را در ترک گناه و عمل به واجبات قرار داده است.
حجت الاسلام صفوی یادآور شد: آیت الله بهجت معتقد بود دین ما به ولایت ائمه(ع) مستقیم و پابرجاست واهل بیت(س)، حبل الله و باب المبتلی به الناس و وسیله امتحان خلق هستند.
وی تواضع و فروتنی را از ویژگیهای دیگر آیت الله بهجت دانست و گفت: تواضع و فروتنی وی زبانزد عام و خاص بود به طوریکه این بزرگوار گاهی اوقات مینشست و به سوالات طلاب مبتدی نیز پاسخ میگفت و گاهی خود را در معرض سوالات مردم قرار میداد.
امام جمعه فومن تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی توجه و رجوع به علما بیشتر شده و مردم بیشتر پای سفره دین هستند.
حجت الاسلام صفوی با بیان اینکه تکریم آیت الله بهجت را باید داشته باشیم تا نسل جوان بداند اینگونه علما در عالم فقاهت داشتهایم، اذعان کرد: باید زندگی و حالات روحانی و خصوصیات اخلاقی آیت الله بهجت با بیانی شیوا برای جوانان بیان شود تا جوانان راه را تشخیص دهند و گام در مسیر سعادت و خوشبختی بگذارند.
پایان پیام/
نظر شما