به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، نوذر شفیعی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در برنامه اولین همایش بینالمللی افغانستان و مواد مخدر با نگاهی پیش رو در سال 2014 که صبح امروز در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: امروزه مفهوم امنیت از نظر ساختاری و محتوایی تغییر کرده است و از نظر ساختاری از امنیت ملی به بینالمللی و از نظر محتوایی از بینالمللی به جهانی تغییر یافته است.
وی افزود: یکی از عواملی که امنیت انسانها را به خاطر میاندازد مواد مخدر است و عوامل تهدیدکننده امنیت میتواند دولتمحور و گروهمحور باشد.
وی با بیان اینکه 4 نیروی اصلی متکی به مواد مخدر وجود دارد، اظهار کرد: امروزه درآمد اصلی مردم افغانستان از طریق کشت خشخاش به دست میآید و گرفتن این محصول از آنان سخت است چرا که یک حرکت ضد امنیتی رخ میدهد.
شفیعی ادامه داد: دومین نیرو جنگجویان هستند که اعتقاد اصلی طالبان از مواد مخدر تامین میشود و این برای تداوم روند مبارزاتی آنان لازم است.
وی افزود: دولت افغانستان سومین نیروی وابسته به مواد مخدر است چرا که در شرایط فعلی نمیتوان از دولت ورشکسته افغانستان انتظار مقابله همهجانبه با مواد مخدر و اعمال کنترل مؤثر را داشت چرا که مبارزه با مواد مخدر در مقابل تأمین اشتغال، امنیت، آموزش و بهداشت در افغانستان جزء اولویتهای آخر محسوب میشود، بنابراین آنان برای کاهش مسئولیت دست کشاورزان را باز میگذارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: چهارمین نیروی وابسته به مواد مخدر قدرتهای خارجی دخیل در بحران افغانستان هستند. بعد از سال 2001 که آمریکا در افغانستان مداخله کرد با افزایش مواد مخدر هم روبرو شدیم و این نشان میدهد میان آمریکاییان و طالبان ارتباط مستقیم وجود دارد.
به گفته وی، انسداد مرزها، کشت جایگزین خشخاش و تجارب ناموفق در مبارزه با مواد مخدر بوده است.
وی افزود: مواد مخدر از بخشهایی از پاکستان و افغانستان توزیع میشود که باید مشکلات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی این بخشها حل شود و با از بین بردن فقر، این بخشها را به لحاظ اقتصادی رشد دهیم تا کمتر به سمت کشت مواد مخدر روند.
شفیعی ادامه داد: باید تولید مواد مخدر توسط یک نهاد بینالمللی مدیریت شود تا در مدارس دارویی استفاده شود.
وی یادآور شد: مواد مخدر یک تهدید جهانی است که به یک عزم جهانی نیاز دارد و مقابله با این تهدید توسط یک یا چند کشور نتیجه نمیدهد.
پایان پیام/
نظر شما