امنیت غذایی نقش بسزایی در سلامت جسم و روح دارد

خبرگزاری شبستان: تغذیه و امنیت غذایی به صورت مستقیم نقش بسیار بسزایی در سلامت جسم دارد و به صورت غیر مستقیم سلامت روحی و روانی و همچنین سلامت اجتماعی را تحت شعاع قرار می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، به دنبال سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت اساتید دانشگاه علوم پزشکی کرمان، تحلیل‌هایی را در رابطه با ضرورت اجرای این بندها در نظام سلامت ارائه می دهند که در همین دکتر حسین صافی زاده، رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانبه تحلیل بند 6 سیاست های ابلاغی معظم له پرداخته است که نسخه ای از آن  به شرح ذیل، توسط روابط عمومی دانشگاه به دفتر نمایندگی خبرگزاری شبستان ارسال شده است:


تأمین امنیت غذایی و بهره‌مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی، آب و هوای پاک، امکانات ورزشی همگانی و فرآورده‌های بهداشتی ایمن همراه با رعایت استانداردهای ملی و معیارهای منطقه‌ای و جهانی از جمله مواردی به شمار می روند که رهبر معظم انقلاب در بند 6 سیاست‌های ابلاغی بیان فرموده‌اند.

 

پر واضح است که تغذیه و امنیت غذایی به صورت مستقیم نقش بسیار بسزایی در سلامت جسم دارد و به صورت غیر مستقیم سلامت روحی و روانی و همچنین سلامت اجتماعی را تحت شعاع قرار می دهد؛ لذا بایست در سطح کلان کشور راهکارهایی اندیشیده شود تا با کمک سازمان‌های متولی و مرتبط در این امر با هماهنگی یکدیگر، ضمن تامین امنیت غذایی برای مردم، به همه اقشار جامعه این اطمینان داده شود که از نظر مواد غذایی و تغذیه مناسب، سیاست گذاران به صورت جدی اقدام می‌نمایند.


بدیهی است در مقوله امنیت غذایی، هم موضوع کمیت و توجه به حداقل های لازم از گروه های غذایی و هم کیفیت مواد غذایی باید مدنظر باشد. البته توجه به کیفیت محصولات و سالم بودن آنها نه تنها برای مواد غذایی مطرح است بلکه کلیه تولیداتی که توسط افراد جامعه مصرف می شوند باید از کیفیت قابل قبول برخوردار بوده و در تولید این فرآورده ها و محصولات استانداردهای لازم رعایت گردد.


از جمله تهدیدات فعلی سلامت در جوامع، کاهش فعالیت فیزیکی در گروه های مختلف جامعه می باشد. اگرچه با صنعتی شدن و توسعه شهرنشینی در کشورها، مردم از رفاه نسبی برخوردار شده اند و نسبت به گذشتگان خود از این حیث از وضعیت بهتری برخوردارند منتهی به موازات آن فعالیت فیزیکی و تحرک بدنی نیز کاهش یافته است.
 

در ضمن تغییر در رژیم های غذایی و استفاده از غذاهای آماده و پرکالری نیز امروزه مرسوم شده است که به همراه کم تحرکی موجبات سیر صعودی فراوانی افزایش وزن و چاقی را در جوامع فراهم آورده است؛ از این رو شاهد افزایش وقوع بیماری های غیرواگیر و مزمن مرتبط با این عوامل در جوامع و از جمله کشور خودمان هستیم.
 

فراهم نمودن زمینه های انجام فعالیت فیزیکی و توسعه اماکن ورزشی و بویژه توجه به گسترش ورزش های همگانی در کاهش مشکلات فعلی، امری غیرقابل انکار می‌باشد.
 

ایران در منطقه گرم و خشک از جهان قرار گرفته است و همواره با کمبود آب مواجه می‌باشد و از جمله دغدغه‌های مسئولان کشور، همواره تامین آب آشامیدنی سالم می‌باشد. لذا صیانت و حفظ منابع آبی که در اختیار است از واجبات می‌باشد و باید تمامی دستگاه‌ها در این زمینه از هیچ تلاشی دریغ نکنند و ازجمله مهمترین اقدامات پرهیز از آلوده نمودن منابع آب و مدیریت مصرف آن می‌باشد.


از طرف دیگر با توسعه صنایع و استفاده روزافزون از سوخت‌های فسیلی، آلودگی هوا نیز بر تهدیدات سلامت اضافه شده است. بی توجهی در سالم نگهداشتن هوا و آلوده نمودن آن، زمینه ابتلا به انواع بیماری‌های ریوی، قلبی و عروقی و سرطان‌ها را فراهم نموده است.


اگر جوامع در رابطه با کمبود آب و خشکسالی ها نقش مستقیمی ندارند منتهی در آلوده نمودن هوا نقش غیرقابل انکار دارند، لذا باید در برنامه های توسعه کشور در زمینه‌های مختلف همواره به سالم نگهداشتن هوا توجه شود.

 

 

 


پایان پیام/

کد خبر 367150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha