دکتر محمد جعفریان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل عمدهای در زمینه اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستانهای این دانشگاه وجود ندارد، گفت: موارد کوچکی مثل ارجاع و گرفتن خدمات از واحدهای دیگر هست که لازم است هماهنگیهایی در خصوص آن صورت بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه طرح اجرایی برای مراجعات معمول است، اظهار کرد: بعضی مردم در مورد بستههای خدماتی این طرح اطلاعی ندارند و انتظار دارند در طرح باشند، به عنوان مثال ضرب و جرح، اقلام غیر پزشکی و جراحیهای زیبایی مشمول این طرح نمیشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه اصل موضوع اجرای طرح تحول نظام سلامت بستههای خدمتی کاهش فرانشیز است، تصریح کرد: این طرح مربوط به مراجعات معمول بوده و پرداختیهای بابت بستری تا 10 درصد کاهش یافته است.
افزایش 50 درصدی مراجعات به بیمارستان امام
دکتر جعفریان در ادامه با اشاره به اینکه افزایش مراجعات در طول یک هفته گذشته به بیمارستانهای مختلف متفاوت بوده است، گفت: مراجعات به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) با افزایش 50 درصدی بوده است در حالی که در برخی بیمارستانها مراجعات تفاوت عمدهای نداشتند.
وی دلیل افزایش مراجعات به برخی بیمارستانها را ارایه سرویسهای سطح بالا و کاهش پرداختی چشمگیر مردم در هزینههای بستری دانست.
پرداخت یک میلیارد و 500 میلیون تومان یارانه سلامت در هفته اول طرح تحول سلامت
وی خاطرنشان کرد: در یک هفته اول اجرای این طرح تنها در دانشگاههای علوم پزشکی تهران معادل یک میلیارد و 500 میلیون تومان توسط مردم پرداخت نشده است یعنی معادل این مبلغ قبلا توسط مردم پرداخت میشد که در حال حاضر در قالب یارانه سلامت به بیمارستانها پرداخت شده است.
وی با اشاره به رفع نقاط ابهام این طرح اظهار کرد: نقاط ابهام این طرح به تدریج در حال مرتفعشدن است که ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ستاد تهران و ستاد کشوری ابهامات را مشخص و به مرور زمان آنها را رفع خواهیم کرد.
به گفته جعفریان، باید در خصوص تجهیزات و دارو نیز تعیین تکلیف شود چرا که مشکلاتی نیز در زمینه برخی داروها در سطح کشوری کمبود است، وجود دارد که باید تأمین شود. همچنین در خصوص تصویربرداری در برخی از بیمارستانها زیرساختها وجود ندارد و یا تعداد دستگاههای MRI محدود بوده و پاسخگوی مراجعهکنندگان نیست.
وی در خصوص تجهیزات پزشکی نیز گفت: تاکنون تجهیزات مشمول قیمتگذاری نبوده که الان باید تعیین تکلیف شود که چه برندهایی قابل قبول و با چه نرخی و از چه کمپانیای باید تهیه شود، در این خصوص نیز سازمان غذا و دارو در حال آمادهکردن لیستها برای معرفی به مراکز بیمارستانی است.
وی با تأکید بر تعیین تکلیف درمانهای گرانقیمت در این طرح نیز گفت: برای بیماران صعبالعلاج در طرح تحول نظام سلامت برای بیماران صعبالعلاج بستههای خدمتی جداگانه وجود دارد که قرار است از خرداد عملیاتی شود.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، بودجه بسته خدمتی بیماران صعبالعلاج به صورت جداگانه در نظر گرفته شده و نوع حمایت از بیماریهای خاص بر اساس دستورالعملها متفاوت خواهد بود.
وی در زمینه اعتبارات بیمارستانها برای اجرای این طرح نیز گفت: به هر بیمارستان متناسب با عملکرد آن منابع در اختیار قرار گرفته شده و هیچگونه مشکل اعتباری برای این طرح وجود ندارد.
پایان پیام/
نظر شما