حجتالاسلام مظاهری سیف، مدیر مؤسسه بهداشت معنوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با تبیین نقش مهم مساجد و کارکردهای غیر عبادی آن به خبرنگار حوزه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان گفت: مسجد و بنای عظیم آن و مردمی که در مسجد گردهم جمع میشوند تنها برای عمل به فریضه عبادی نماز جماعت حاضر نمی شوند.
وی بیان کرد: بدون شک سختافزاری که در معارف دینی ایجاد شده است اهداف گستردهتری دارد و عبادت جمعی و قرائت دعای دستهجمعی بخش کوچکی از این هدف و برنامه بزرگ است و گرنه نمی توان گفت که سرمایه بسیار گزاف اقتصادی که صرف بنای مسجد می شود تنها برای خواندن نماز خواندن و دعا کردن بوده است. زیرا اگر بنا بود مسجد برای دعا و نماز دستهجمعی ایجاد شود ارزش آن را نداشت که در هر محلهای مسجد برپا کنیم و این هزینه را برای ملک و بنای آن صرف کنیم. البته عبادت دست جمعی امری ارزشمند است اما نباید این گونه تلقی شود مسجد تنها برای این کار بنا شده است.
وی تصریح کرد: در واقع در این موضوع قواعد اقتصاد و فرهنگ به میان میآید و به ما میگوید که باید بهرهوری بسیار بیشتری از مسجد داشت زیرا که مسجد به عنوان کانون پویا در جامعه اسلامی ایجاد شده است. گام بعدی که پس از بحث سختافزار مسجد با آن روبرو هستیم این است که مسجد برای احیای تعالیم دینی و رفع مشکلات مردم در ابعاد مختلف پایهگذاری شده است.
این کارشناس در حوزه دین خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که در بحث نرمافزاری مسجد هم خلأهایی داریم که برای برطرفکردن این خلأ در قدم اول باید بازخوانی از اهداف مسجد داشته باشیم که نیازهای جامعه ایمانی از مسجد چیست؟ و مسجد چگونه می تواند برطرف کننده این نیازها باشد.
حجت الاسلام مظاهری سیف تصریح کرد: مسجد می تواند برطرف کننده نیازهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه باشد و در کنار برنامههای عبادی و جمعی به این محورها هم توجه کند و با بازخوانی نیازهای جامعه میتوان این دو هدف را به هم نزدیک کند و نقش مؤثری و مناسبی را ایفا کند. امروز می توان بسیاری از معضلات و آسیب های اجتماعی و فرهنگی جامعه را از طریق مسجد پیگیری و در مسجد برای آن راه حل پیدا کرد.
پایان پیام/
نظر شما