به گزارش خبرگزاری شبستان، وزیر راه و شهرسازی در مراسم هفدهمین سالگرد تاسیس شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه هنوز بحث نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده به امری اجتماعی تبدیل نشده است، گفت: اجتماعی کردن بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده از مهمترین مواردی است که باید در راستای آن حرکت کنیم.
عباس آخوندی اظهار داشت: نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهری موضوعی پیچیده است که در نهایت باید به خواسته ای اجتماعی شود چرا که درغیر این صورت شاهد سلیقه ای شدن نوسازی و بهسازی این بافتها توسط دولت های مختلف خواهیم بود.
وی با اشاره به مقاومت های زیادی که در خصوص تبدیل نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده به موضوعی اجتماعی می شود، افزود: این مقاومتها به نحوه تصمیم گیری اداری در کشور باز می گردد که همه چیز برعهده دولت است و مردم نیز به مداخله دولتی علاقمند هستند.
وزیر راه وشهرسازی ادامه داد: با وجودی که در قانون ساماندهی مسکن بحث بهسازی بافتهای فرسوده مطرح شده اما این موضوع هنوز به عنوان خواسته ای اجتماعی مطرح نشده است تا جایی که ساخت و ساز در حاشیه شهرها بسیار راحتتر است.
وی با بیان اینکه گرایش ساخت و ساز همچنان به سمت بیرون شهرها است و محیط های شهری از درون دچار فرسایش هستند تصریح کرد: هنوز با مداخله قانون مند ساکنان و ایجاد نظام حکمروایی محلی فاصله ی زیادی داریم که باید برای کم کردن آن تلاش فراوانی کنیم.
آخوندی گفت: با وجودی که شهرداری ها و دولت در مباحث مربوط به نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده مداخله می کنند هنوز فرایندی برای مداخله ساکنان این بافتها و اظهار نظر جدی آنها وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه تعریف رابطه میان نظام حکمروایی ملی و نظام حکمروایی محلی نیازمند فعالیت های اجتماعی، نظری و فکری فراوان است، اظهار داشت: زمانی تمام بودجه شهرداری ها توسط دولت تامین می شد و زمانی دیگر تامین منابع مالی به عهده خود شهرداری ها گذاشته شد تا جایی که امروز شهرداری برخی شهرها به اندازهای فقیر هستند که توانایی اداره شهر را نیز ندارند.
وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه در حال حاضر نظام درامد شهرداری ها باعث فروش تمام فرصتهای آینده زیست شهری می شود ادامه داد: نباید از طرح مسائلی مانند فروش شهرها برای تامین درامد کوتاه مدت شهرداری ها هراس داشته باشیم چرا که چنین هراسی موضوع را به بحثی سربسته تبدیل می کند.
وی با اظهار نگرانی از وضعیت معماری در شهرهای مختلف کشور تصریح کرد: طی بازدیدهای خود از شهرهای مختلف با وضعیت نگران کننده معماری روبرو شدم و در چنین وضعیتی نباید خودمان را به خواب خرگوشی بزنیم.
آخوندی ادامه داد: این موضوع که مسئله بهسازی بافتهای کهن و تاریخی کشورمان را با افزایش تراکم حل کنیم، راه حل درستی نبوده و باعث کاهش کیفیت زندگی شده است تا جایی که امروز نمی توان مدعی بازگشت کارکرد، هویت و حیثیت و عدالت شهری به بافتهای مذکور شد.
وزیر راه و شهرسازی باتاکید بر اینکه باید باامید روبه جلو حرکت کرد، گفت: امروز به این نتیجه رسیده ایم که شهروندان را محور قرار دهیم و همین امر حتی اگر در حد سخن هم باشد گامی رو به جلو محسوب می شود.
پایان پیام/
نظر شما