به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان،حجت الاسلام عباس دانشی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان امروز(21 اردیبهشت) در آیین اختتامیه جشنواره کشوری هنرهای تجسمی " اگر کتاب نخوانیم" در سالن اشراق مجتمع فرهنگی و هنری زاهدان بیان داشت: سال گذشته کمیته فرهنگی مطالعه مفید انجمن کتابخانه های استان، ایده برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی " اگر کتاب نخوانیم" را مطرح کرد.
وی با بیان اینکه این جشنواره با هدف تولید محتوا برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در رشته های مختلف برپا شد، افزود: از آنجایی که مطالعه کتاب یکی از مطالبات اصلی مقام معظم رهبری است، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بنا را بر آن نهاد که با برگزاری جشنواره کشوری هنرهای تجسمی " اگر کتاب نخوانیم" فرهنگ کتابخوانی را در استان توسعه دهد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: جشنواره کشوری هنرهای تجسمی " اگر کتاب نخوانیم" با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی استان، سازمان اسنادملی، آموزش و پرورش و مجموعه همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شده که در صورت مساعدت از سوی مسئولان استان آثار این جشنواه برای آشنایی بیشتر نسل جوان در برخی از شهرستانها به صورت نمایشگاه برپا می شود.
دانشی گفت: 200 اثر از 100 هنرمند در جشنواره کشوری هنرهای تجسمی " اگر کتاب نخوانیم" در رشته های گرافیک، تصویر سازی، نقاشی و انشاء نویسی از سوی هیات داوران مورد بازبینی و آثار برتر در جشنواره مورد قضاوت قرار گرفتند.
وی افزود: جشنواره کشوری هنرهای تجسمی " اگر کتاب نخوانیم" حاصل تلاش 10 ساله گرافیک هنرمندان گرافیست استان است که در پایان برگزیدگان این جشنواره مورد تقدیر قرار می گیرند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سرانه مطالعه در استان را نسبت به کشور پایین اعلام کرد و بیان داشت: سرانه مطالعه در کشور 15 دقیقه اعلام شده در حالی که این میزان مطالعه در استان سیستان و بلوچستان 11 دقیقه است.
دانشی گفت: مردم دیگر استانها دو دقیقه و 29 ثانیه در فضای مجازی مطالعه می کنند در حالی که سرانه مطالعه مردم سیستان و بلوچستان در بخش یک و نیم دقیقه است.
وی افزود: میانگین سرانه مطالعه روزنامه در کشور 39 دقیقه است اما سرانه مطالعه در سیستان و بلوچستان پایین تر از 34دقیقه است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از رقم بیسوادی در بین بانوان ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: 20 درصد بانوان سیستان و بلوچستان به دلیل تعصبات مذهبی از نعمت سواد بی بهره هستند و می طلبد در عرصه کتاب و کتابخوانی توجه ویژه به بانوان شود.
دانشی با بیان اینکه سال گذشته 67 شمارگان کتاب مجوز انتشار گرفتند، گفت: این در حالی است که سال 91 فقط 40 کتاب مجوز چاپ دریافت کردند.
وی با بیان اینکه وجود 123 کتاب فروشی در استان شایسته مردم فرهنگ دوست سیستان و بلوچستان نیست، افزود: کتاب فروشی های که در سالهای گذشته مجوز فعالیت گرفته بودند اکنون به فروشگاه لوازم التحریر تبدیل شده اند.
پایان پیام/
نظر شما