به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در چهارمین همایش ملی "تکریم کارآفرینان، شبکه اثرگذار بر اقتصاد مقاومتی" اظهار داشت: تأمین اجتماعی در کشورهای مختلف جهان اعم از در حال توسعه و توسعهیافته به عنوان نیاز اجتماعی و اقتصادی ضروری است و غیرقابل انکار محسوب میشود.
وی ادامه داد: تأمین اجتماعی در ایجاد یکپارچگی اجتماعی و همبستگی ملی نقش اساسی دارد یعنی همه افراد جامعه بدون لحاظ جنسیت، مسایل اعتقادی و نژاد تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند؛ در واقع تأمین اجتماعی یک تکافل اجتماعی است.
نوربخش ادامه داد: در تأمین اجتماعی نیازها اعم از معیشتی و مزایای بیمهای به صورت یک مکانیسم بیمهای در ایجاد یک چتر حمایتی مشارکت دارند، پس ایجاد مشارکت و همبستگی میکنند و سرمایه اجتماعی را ارتقا میدهد.
وی تصریح کرد: حفظ رفاه و امنیت اجتماعی، عفت نفس، ایجاد ثبات و امنیت، ارتقای بهرهوری و توسعه اقتصادی و ارتقا و بهبود سطح زندگی در جامعه از آثار و پیامدهای تأمین اجتماعی است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اذعان داشت: اگر آرامش خاطر در جامعه برقرار باشد مبنی بر اینکه آینده تکتک افراد جامعه تأمین است باعث ایجاد امنیت میشود.
نوربخش بهترین کریدر از تبدیلشدن نظام اقتصادی از بخش دولتی به خصوصی را تأمین اجتماعی عنوان کرد و گفت: تأمین اجتماعی با سرمایهگذاری و جهتگیریهای اقتصادی و اجتماعی میتواند سبب توسعه اقتصادی در جامعه شود.
وی تاکید کرد: توسعهیافتگی نظامات تأمین اجتماعی یکی از ملاکهای توسعهیافتگی در عصر حاضر است زیرا هم آثار اجتماعی دارد و هم شامل چتر حمایتی میشود و میتواند به اقتصاد ملی کشورها کمک کند.
نوربخش یادآور شد: تأمین اجتماعی از سال 54 با مکانیسم بیمهای بین نسلی تأسیس شد و در طی 39 سالی که از عمر آن میگذرد و علیرغم همه فراز و نشیبها خدماتی را ارایه داده است که بدون وابستگی به بودجه عمومی دولت در نیروهای مولد ایجاد امنیت اجتماعی کرده است.
وی افزود: کارفرمایان شرکای اجتماعی سازمان هستند و بیشترین منابع این صندوق را تأمین میکنند.
نوربخش یادآور شد: تأمین اجتماعی با بیش از 38 میلیون و 500 هزار بیمهشده در ایجاد امنیت اجتماعی میتواند مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: دولت حدود 60 هزار میلیارد تومان به صندوق تأمین اجتماعی بدهی دارد.
وی با بیان اینکه میزان این بدهی به صندوق تأمین اجتماعی 15 هزار میلیارد تومان بوده است، اظهار داشت: پیشبینی میکنیم این میزان بدهی در سال 93 به 18 هزار میلیارد تومان برسد.
نوربخش با بیان اینکه دولت در سال 80 دو هزار و 300 میلیارد تومان به صندوق تأمین اجتماعی بدهکار بود، تأکید کرد: این میزان بدهی دولت در سال 92 به 60 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: نگاه بیمهای به صندوق اولین راهحلی است که صندوق را از چالش خارج میکند که در دولت تدبیر و امید به آن توجه شده است.
وی اذعان کرد: حدود یک میلیون و 800 هزار کارگاه در تعامل با سازمان تأمین اجتماعی هستند و سعی کردهایم با ایجاد بستر گفتوگو با نهادهای کارشناسی به حل مشکلات و چالشها بپردازیم.
وی ادامه داد: با ایجاد تعامل چه با جامعه کارگری و چه با نمایندگان کارفرمایان و تغییر رویکردی که در دولت ایجاد شده یک تأمین اجتماعی پویا را شاهد هستیم که پاسخگوی نیازهای مردم باشد.
وی یادآور شد: توسعه همهجانبه کشور در گروی حمایت قانونمند و نیروی انسانی، تولید و کارآفرینی است که سازمان تأمین اجتماعی به عنوان نهادی که بیشترین ارتباط را با کارآفرینان دارد نقش مهمی در این زمینه ایفا میکند.
پایان پیام/
نظر شما