خبرگزاری شبستان: بعد از کشف نفت در خاورمیانه و آگاهی کشورها از منابع عظیم در این منطقه همواره یکی از سیاست های اصلی آمریکا و همپیمانانش تسلط در این منطقه بوده است که با نقشه های مختلف در طول تاریخ توانسته اند حضور خود را در اینجا حفظ کنند.
در طول تاریخ همیشه قدرت های غربی مثل انگلیس و آمریکا به بهانه های مختلف در خاورمیانه حضور نظامی و سیاسی داشته و دارند و به اقتضای زمان حضورشان را در کشورهای ضعیف منطقه حفظ می کنند حالا اگر قرار باشد این حضور با اشغال عراق انجام شود یا اینکه برای کمک به کشورهای منطقه وام های خارجی به آنها داده شود.
به هر حال سیاست آمریکا همواره حضور قدرتمند و تسلط بر کشورهای منطقه است که در این میان به نظر می رسد با موانع و مشکلات کوچک و بزرگی روبرو است که از بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی منطقه گرفته تا وجود قدرتهایی مثل ایران همیشه مانع قدرت نمایی آمریکا در منطقه بوده است.
سایت تحلیلی کانترپانچ در یادداشتی به قلم یک نویسنده ترک زبان سه کشور ایران، مصر و ترکیه را به عنوان مثلثی خطاب می کند که مانع اصلی حضور قدرتمند آمریکا و کشورهای غربی در خاورمیانه محسوب می شوند ولی مشکلی که وجود دارد عدم اتحاد این کشورها در سالهای گذشته بوده است.
به عقیده نویسنده این سایت سه کشور ایران، مصر و ترکیه در صورت اتحاد مثلث قدرتمندی در خاورمیانه محسوب می شوند ولی در طول تاریخ چند ده ساله گذشته کمتر با هم ارتباط مسالمت آمیز داشته اند.
در حقیقت به نظر می رسد اتفاقی که در این سالها افتاده است نوعی کدورت ناخواسته در بین این کشورها بوده است که به نظر نویسنده کانترپانچ عامل اصلی آن کشورهای غربی بوده است که به نحوی هر سه این کشورها را ضعیف نگه می دارند تا اتحاد مثلث قدرت در خاورمیانه شکل نگیرد.
ایران همیشه تحت فشارهای اقتصادی از سوی آمریکا و مصر هم با وام های خارجی همیشه ضعیف نگه داشته می شود و از آن طرف ترکیه هم وابستگی خود را هر روز به آمریکا زیاد می کند و نتیجه اینکه هیچ وقت مثلث ضد آمریکایی نمی تواند مشکلی برای آنها در خاورمیانه ضلع های خود را به هم برساند.
در مصر وقتی حسنی مبارک سقوط می کند شخصی مثل محمد مرسی برای ارتباط با ایران تلاش می کند ولی به زودی از قدرت کنار گذاشته می شود. آن طرف ایران و ترکیه هم به دلایل مختلف هیچ وقت روابط کاملی با هم برقرار نمی کنند.
آنچه از تحقیقات پژوهشگران روابط بین الملل در کشورهای عربی و غربی بدست می آید، قدرت های امپریالیستی همیشه سعی داشته اند جلوی ظهور این کشورها را بگیرند.
در این تحلیل کشورهایی مانند عربستان، سوریه و عراق، به عنوان دایره کوچک قدرت محسوب خطاب شده اند که نقشی در جابجایی و تاثیرگذاری قدرت در منطقه ندارند.
نظر شما