فراهم سازی زمینه جذب جوانان به نماز با استفاده از ابزارهای روز

خبرگزاری شبستان: محقق و پژهشگر مرکز تخصصی نماز گفت: روحانیت باید با استفاده از ابزارهای روز جامعه زمینه جذب جوانان به نماز را فراهم سازند.

حجت الاسلام محمد کاظمی محقق و پژهشگر مرکز تخصصی نماز در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، با اشاره به نقش روحانیون دردعوت جوانان به نماز گفت: روحانی همواره نماد نماز بوده است و عموم مردم هرجا حرف ازروحانی می‌شود عمامه و عبا را نماد اقامه نماز جماعت و مسجد می دانند.


وی افزود: تنها کسی که از نظر شغلی و پستی وظیفه مستقیم در قبال نماز دارد روحانی است.
 

محقق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز ادامه داد: روحانی باید مسلط به ابزار باشد هم از نظر علمی و هم از نظر مهارتی تا بداند چگونه می تواند با مردم ارتباط برقرار کرده و مردم را به دین دعوت کند.


حجت الاسلام کاظمی با اشاره به سختی کار تصریح کرد: دشمن همواره در تلاش بوده تا عادتهای مردم در استفاده از ماهواره را که علیه روحانی می باشد تبلیغ کند که باید برای رسیدن به هدف مانع ماهواره را رفع کنیم چرا که این رسانه مخرب در اختیار دشمن و غرب مخالف با نماز و روحانیت است.


تبلیغ چهره به چهره اثر گذار ترین شیوه دعوت جوانان به نماز


وی خاطر نشان ساخت: تبلیغ و اثر گذاری روحانی به جهت ارتباط چهره به چهره با مردم بیشتر بوده و روحانی باید از این پتانسیل در مسیر ترویج و دعوت جوانان به نماز استفاده کند.


محقق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز یادآور شد: زندگی در بین مردم و مردم داری خود یک وجهه مثبت برای روحانیت است تا بتوانند به راحتی با آنها ارتباط برقرار کنند.


حجت الاسلام کاظمی ابراز داشت: در کنارهمه این موارد نباید شرایط برقراری ارتباط با مردم و دعوت آنها به دین ونماز را فراموش کرد.


وی عنوان کرد: آداب و معاشرت، اخلاق، تقوا، پاسخگویی به مسائل مردم در محبوبیت و مقبولیت روحانیت در بین مردم اثرات بسیار خوبی خواهد داشت.


روحانیت باید با کارفرهنگی گستره تبیلغی خود را افزایش دهد


محقق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز ایجاد کار فرهنگی در مقوله نماز را با اهمیت دانست وگفت: محیط و فضای تبلیغ برای جذب جوان بسیار با اهمیت است که یک روحانی می تواند با گستره افزایی، محیط تبلیغ خود را به رسانه، مراکز تفریحی و خانه ها بکشد.


حجت الاسلام کاظمی همچنین بیان داشت: حضور روحانی درمحله و مکانهای مناسب دانشگاهی، ورزشی وکتابخانه می تواند برای امرتبلیغ وترویج نماز گام مهمی باشد.
 

برای دعوت جوانان به نماز باید ازابزارهای روز درجهت تبلیغ  نماز استفاده کرد


وی با بیان اینکه استفاده ازابزارهای روز نقش مهمی درتبلیغ نماز دارد گفت: با استفاده از فضای مجازی، پیامک، فضای سایبری، کلیپ و بولوتوس در باب نماز می تواند گستره افزایی را با شیوه های نوین تبیلغی انجام داد چرا که روحانی دیگر نمی تواند تمام شیوه های تبلیغی گذشته را برای نسل جوان امروزبرنامه ریزی کند.


محق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز اظهار کرد: سخنرانی همواره بهترین گزینه برای تبلیغ بوده وهست اما روشهای دیگری ازجمله سیر وسفر، مشاهده و برگزاری کلاسهای اعتقادی برای کودکان، راهی برای انتقال پیام به نوجوانان و جذب آنها برای خواندن نماز است.
 

حجت الاسلام کاظمی با اشاره به اینکه شیوه تبلیغ باید مخاطب پسند باشد عنوان داشت: نخستین وظیفه روحانی این است که پیام خود به زبانی قابل فهم برای عموم مردم بیان کند، فاصله های فیزیکی را برطرف وبا درنظرگرفتن درک و سطح فهم مردم مخاطب را شناسایی و متناسب با شرایط روز با آنها ارتباط برقرار و نیازهای فکری آنها را فراهم کند.


وی ادامه داد: یک روحانی برای دعوت جوانان به نمازباید دارای ویژگی هایی باشد، نرم خویی، اخلاص، مهارت بیان، استدلات محکم و رفع موانع از جمله این ویژگی های می باشد.
 

محقق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز افزود: روحانی همواره باید مخاطب خود را شارژ نموده و اطلاعات دینی و اعتقادات او را در ایام و مناسبتهای مختلف از جمله شهادت و ولادت ائمه (ع).... شارژنماید.


حجت الاسلام کاظمی در تصریح کرد: مراقبت و نظارت مخاطب از طریق کانالهای شناختی مانند تفریحات وسرگرمی، و موانعی خطر سازی که نوجوان را تهدید به دوری از نماز می کند می تواند تاثیر گذاری بالایی در شناخت ودعوت جوانان به نماز داشته باشد.
 

وی در پایان گفت: باید با ایجاد و حفظ فضا توجه و خواندن نماز در بین نوجوان و جوانان را نهادینه کنیم وبه نقش روحانیت در تبلیغ، جذب و شیوه دعوت جوانان به نماز که بسیار با اهمیت و اثر گذارمی باشد توجه کنیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 366356

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha