حجت الاسلام محمد رضایی، پژوهشگر مهدوی در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان بااشاره به پیوند توحید، نبوت و ولایت در سیر و سلوک دینی گفت: هدف نهایی خلقت انسان اتصال به کمال و دستیابی به توحید است.
وی با بیان اینکه این توحید باید از معبر اصلی خود محقق شود؛ خاطرنشان کرد: نبوت و امامت راه هایی هستند که انسان را به هدف غایی که همان کمال و تعالی است، می رساند.
حجت الاسلام رضایی با اشاره به تفاوت نبوت و امامت اظهارداشت: نبوت مرحله ای از تاریخ است که تعالیم آسمانی به تدریج به بشر نازل می شود، ولی امامت این تعالیم را در مرحله عمل اجرایی می کند.
این پژوهشگر مهدویت با بیان اینکه نبوت کمال دین در مقام نزول است و امامت کمال عملیاتی شده دین را عهده دار است، تصریح کرد: این درحالی است که مهدویت نقطه اوج امامت و عصاره نبوت امات و توحید است.
وی با بیان اینکه طراحی سیر و سلوک معنوی بدون اتصال به این کمال ها امکان پذیر نیست، افزود: در نقطه اوج این سیر و سلوک سه ماه نیایش رجب و شعبان و رمضان قرار گرفته است که رجب ماه توحید، شعبان ماه نبوت و رمضان ماه بندگان و ارتباط آنها با ولی زمان تعریف می شود.
حجت الاسلام رضایی این عرفان را به دور از دنیاگریزی، انزوا و رها شده دانست و بیان داشت: این عرفان یک پیوند پیوسته با خدا و ولی خدا دارد، بر این اساس این سه ماه تعریف شد تا با مناسبت های خود سکوی پرتابی برای سیر و سلوک دینی شود.
پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه ایام البیض در این سه ماه سه شب مهم و کلیدی برای سیروسلوک است، ادامه داد: نقطه آغاز این سیروسلوک با 13 رجب و ولادت امام علی(ع) و امامت همراه است و آخرین آن با شب قدر و ارتباط با ولی زمان است.
وی خاطرنشان کرد: شیعه بدون توحید، نبوت و امامت در این سیروسلوک به جایی نمی رسد و باید توجه کنیم که نقطه اوج این راه مهدویت است که تجلی روزآمد توحید نبوت و امامت است.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه 13 رجب در ماه توحید پیوندی با ولایت دارد که دور از مهدویت نیست، گفت: ولادت امام علی(ع) در 13 رجب به امام آخر در شب قدر می رسد و این سه ماه رجب، شعبان و رمضان در عمل سیروسلوکی است که ارتباطی پر معنا با تاریخ و زمان برای بشر دارد.
پایان پیام/
نظر شما