خبرگزاری شبستان: روشن کردن دنیای تاریک و پر ابهام برای قشری خاص از مردم این مرز و بوم، باوراندن دنیایی روشن و پیچیده به نورهای امید، نشاندن لبخند شادی بر لبان آنها و بالیدن به دانایی و هوش و انرژی ناتمام آنها با هیچ شادی قابل مقایسه نیست.
شغلش را خودش با عشق انتخاب کرده و از اینکه که خدا شغل انبیا را نصیبش کرده است به خود می بالد و می کوشد که شان و منزلت شغل و حرفه اش را حفظ کند. با حرکات دست و ایما و اشاره تلاش دارد که مفاهیم مختلف را به ناشنوایان بیاموزد و دنیای دیگری برای شاگردانش رقم بزند.
مریم بهشتی سه سال است که در یکی از روستاهای منطقه قجرآباد شهریار مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری ظفر است و برای خواهران این روستا در کانون برنامه آموزش قرآن، اخلاق و احکام برگزار می کند. تدریس برای ناشنوایان را کمتر از یک سال است در این کانون آغاز کرده است. او که هرگز فکر نمی کرده است که روزی بتواند ناشنوایان را با دوره های سواد آموزی و آموزش اخلاق وارد دنیای دیگری کند، می گوید: سختی در همه عرصهها و مشاغل چاشنی کار است.
کانون فرهنگی هنری ظفر روستای قجر آباد یکی از کانون های فرهنگی هنری شهرستان شهریار است. کانون ظفر علاوه بر مخاطبان عام از مقاطع سنی مختلف، مخاطبانی خاص دارد و سواد آموزی و آموزش اخلاق به ناشنوایان از جمله ابتکارات جالب توجه این کانون است.
مریم بهشتی علاوه بر اینکه مدیریت کانون فرهنگی و هنری ظفر را بر عهده دارد با عشق و علاقه معلم ناشنوایان روستای قجر آباد شهریار شده است. وی در گفتگو با خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: سه سال است که کانون ظفر مجوز فعالیت از دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران دریافت کرده است و بیشتر فعالیتهای این کانون برای خانمهای خانهدار روستا برنامه ریزی می شود.
روایتی که از یک اتفاق آغاز شد
وی درباره انگیزه و تصمیمش برای برگزاری دوره های سواد آموزی برای بانوان ناشنوای این روستا که روزگار خود را در زمین های کشاورزی و باغ های این روستا سپری می کنند، گفت: برگزاری کلاس سواد آموزی برای ناشنوایان روستا را اتفاقی آغاز کردم. این کار را از آموزش به یکی از دوستان ناشنوایم که به سواد آموزی علاقه داشت، شروع کردم و بعد از چند روز به من پشنهاد داد که این دوره را با حضور دیگر بانوان ناشنوای روستا که آنها را می شناسد برگزار کنیم.
وی ادامه داد: از طرفی وقتی رغبت و علاقه دوست ناشنوایم به کسب علم را دیدم، جرقه ایجاد کلاس آموزشی برای همه بانوان ناشنوا در ذهنم زده شد تا آنهایی که از نعمت شنوایی محرومند، بتوانند رایگان و در محیطی صمیمی و مذهبی خواندن و نوشتن بیاموزند.
مدیر مسئول کانون ظفر خاطرنشان کرد: رنج سنی بانوان ناشنوای روستا بین 18 تا 45 سال است و در مدت چند ماهی که سواد آموزی به ناشنوایان را شروع کرده ام، در کنار ارتباطی صمیمی و دوستانه موفقیت هایی حاصل شده است.
وقتی معلمی را انتخاب می کنی دیگر وجودت فقط متعلق به تو نیست. دانش آموزان همانند فرزندان و خواهر و برادرانت میشوند و دردهایشان تو را دردمند میکند. اما باید ساختن و زندگی را بیاموزی؛ مشکلات همواره در کفه سنگین ترازو جا دارد اما باید برای بهتر زندگی کردن و آموختن، کفه سبک را ببینی و به امید بهبودی باشی. اینها گفته های معلم روستای قجرآباد شهریار است که در حین مصاحبه با خبرنگار شبستان به آنها اشاره می کند.
مدیر کانون ظفر روستای قجر آباد شهریار با اشاره به اینکه در هفته دو روز به سواد آموزی به ناشنوایان اختصاص دارد، خاطر نشان کرد: در ظرف چند ماهی که کار آموزش سواد آموزی به بانوان ناشنوا را بر عهده داشته ام، به هوش و استعداد بسیار بالای آنها پی برده ام.
معلمی که روشنی بخش زندگی شد
وی از اینکه توانسته بانوان ناشنوای روستایش را با خواند و نوشتن آشنا کند، خرسند است و می گوید: همین که خداوند از کار من راضی است برایم کافی است. زیرا که خداوند میفرماید: اگر کسی به کسی علم بیاموزد در پیش خدا اجر بالایی دارد. از اینکه میبینم روشنی بخش زندگی برای عده ای آن هم در منطقه محروم بوده ام برایم کافی است.
اندیشه ای که از هر چه غیر خداست، پاک است
بهشتی حس و حال ناشنوایان را وصف ناشدنی می داند و اظهار می کند: ناشنوایان روستا از اینکه باسواد شده اند و نگاهشان به دنیا عوض شده، خوشحال هستند. همین خوشحالی آنها برای من کافی است و نیازمند تشویق و تشکر کسی نیستم. معتقدم معلم در خدمت مقدس خود، لازم است اندیشه اش را از هر چه غیر خداست، پاک کند. معلمی که آموختن را برای پول، مقام و شهرت نمی خواهد، موجبات خشنودی خدا را فراهم کرده است و پاداش بزرگ دیگران در برابر خشنودی خداوند متعال بی ارزش است.
مدیر مسئول کانون ظفر روستای قجر آباد شهریار خاطرنشان کرد: در حال حاضر ناشنوایان در برنامه های فرهنگی و هنری کانون هم مشارکت دارند.
بهشتی با اشاره به تأثیر کانون های فرهنگی هنری مساجد بر بانوان ناشنوا گفت: علاوه بر برگزاری کلاس های سواد آموزی برای بانوان ناشنوا، دوره های اخلاق هم برای آنها برگزار می شود و از نزدیک شاهد هستم که کلاس ها و حضور در کانون فرهنگی هنری، تاثیر مثبتی بر آنها دارد. به گونه ای که آنها با کنجکاوی علاقه مندند که در کلاس ها حاضر شده و سطح اطلاعاتش در موضوعات مختلف از جمله مباحث دینی را افزایش دهند.
حجاب؛ ارمغان محیط صمیمی کانون
وی با بیان خاطره ای از تاثیر کلاس ها بر ناشنوایان اظهار کرد: برگزاری کلاس های اخلاق به قدری تاثیرگذار است که یکی از ناشنوایانی که زیاد مقید به حجاب و اصول دینی نبود، در طول شرکت در برنامه های کانون محجبه شد.
مدیر مسئول کانون ظفر روستای قجر آباد شهریار با توصیه به مدیر مسئولان دیگر کانون ها مبنی بر ارایه طرح ها و ایده های جدید در کانون ها همراه با خلاقیت گفت: مدیران و اعضای کانون ها باید با ارایه طرح ها و ایدههای جدید زمینه ساز گسترش هنر و فرهنگ باشند و لازم است به آموزشها و دوره هایی که در کانونها به آنها کمتر پرداخته میشود، توجه شود.
کانون ها و توجه به نیازمندی های ویژه منطقه خود
وی ادامه داد: دوره های سواد آموزی و اخلاق برای ناشنوایان در کانون ظفر روستای قجر آباد شهریار یکی از برنامه هایی است مورد توجه مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران قرار گرفت به گونه ای که در بازدیدی که وی از این کانون داشتند، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد تهران از اجرای این برنامه ابزار خرسندی کرد. کانون های فرهنگی هنری مساجد در حال حاضر باید به سمت انجام اقدامات و برنامه هایی مورد نیاز منطقه و محله خود بروند.
وی همچنین از مسئولان و متولیان کانون های فرهنگی هنری مساجد خواست که به وضعیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد بویژه در مناطق محروم رسیدگی کنند.
پایان پیام/
نظر شما