حمایت از تیم مذاکره کننده/نظارت مستقیم رهبری بر توافقات هسته ای

خبرگزاری شبستان: دو تن از سیاستمداران کشور بر حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دو تن از سیاستمداران کشور بر حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای تاکید کردند. شهردار تهران گفت: نباید بیان و قلمی بر صفحه کاغذ جاری شود که تضعیف کننده تیم مذاکره کننده هسته ای باشد و با این موضوع نباید به گونه ای رفتار کنیم که جامعه دچار دوگانگی و دو قطبی شود.


 محمدباقر قالیباف روز پنجشنبه در سومین همایش تجلیل از روحانیون پیشکسوت و رزمنده تهران بزرگ در سالن باغ موزه دفاع مقدس اظهار داشت: پرونده هسته ای یکی از مهمترین پروژه های سیاست خارجی در تاریخ ایران است و حتما در این خصوص آیندگان قضاوت خواهند کرد.

 

شهردار تهران بیان کرد: این پرونده از پیچیدگی های حقوقی برخوردار است و بازیگران متعدد در سطوح مختلف از جمله همسایگان و نیز در سطوح جهانی قدرت های بزرگ همگی در آن ایفای نقش می کنند و این یک میدان مبارزه است که ملت و نظام اسلامی با آن روبرو هستند.

 

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این پروژه، نظارت دقیق و عمیق دارند و در حقیقت این پروژه را ایشان اداره می کنند و خط قرمزهایی که باید رعایت شود از هر کس و در هر جایگاهی مطالبه می کنند.

 

قالیباف تاکید کرد: مقام معظم رهبری، عزت ملت و نظام را با هیچ کس و هیچ دولتی معامله نمی کنند و اصلا در نظام ولایی چنین چیزی وجود ندارد و باید باور کنیم که این پروژه اینگونه اداره می شود.

 

وی اظهار کرد: در کنار این استراتژی مشخص وقتی به گذشته نگاه می کنیم می بینیم دولت های مختلف با این موضوع واحد، رفتارهای متفاوتی از خود نشان دادند که گاهی این رفتارها باهم متضاد بوده است.

 

شهردار تهران ادامه داد: طبیعتا یکی از این رفتارها را در این مقطع شاهدیم که اتفاق می افتد و ما می بینیم که مقام معظم رهبری با صراحت تمام می فرمایند که تیم مذاکره کننده، بچه های انقلاب و بچه های خودمان هستند، پس اگر این را از معظم له می شنویم، باید قبول کنیم که تیم مذاکره کننده را نباید تضعیف کنیم.

 

وی تاکید کرد : نباید قلمی بر صفحه کاغذ و بیانی بر زبان جاری شود که تیم مذاکره کننده را تضعیف کند و اینجا جایی است که امروز صحنه مقابله است و نباید تیم هسته ای احساس ضعف کند.

 

شهردار تهران خاطرنشان کرد: البته نقد در هر جامعه ای حق هر فردی است اما باید بدانیم نقدی اثرگذار، پایدار و سازنده است که این اصل را رعایت کند ، که آن اصل صداقت و نیت نقد کننده است.

 

وی بیان کرد: نه در بحث هسته ای بلکه در هر موضوعی اگر صداقت و نیت خالص نباشد، آن نقد دیگر نقد نیست.

 

وی افزود: موضوع هسته ای با امنیت ملی، اقتدار و مولفه های قدرت سر و کار دارد، بنا براین نباید آن را به خطر بیاندازیم چرا که تبعات آن به نظام، ملت و کشور بازمی گردد و منافع آن متعلق به هیچ گروه و دولتی نیست بلکه کیان نظام اسلامی است.

 

قالیباف گفت: باید همه ما و تیم مذاکره کننده هسته ای بدانیم که مذاکره فرآیند دو طرفه است و نباید انتظار داشته باشیم که در فرآیند دو طرفه همه خواسته های یک طرف بر طرف مقابل تحمیل شود.

 

وی ادامه داد: تا وقتی که ما بر ماهیت اسلامی و انقلابی خود ایستاده ایم و آمریکا بر خوی استکباری خود ایستاده است ، همچنان رابطه ما گرگ و میش است.

شهردار تهران ادامه داد: اگر آنها با ما خوش و بش می کنند، این امر به منزله دوستی کردن با ملت ما نیست به همین دلیل رهبری می فرمایند، نرمش قهرمانانه داشته باشیم.

 

قالیباف اضافه کرد: میز مذاکره میدان مبارزه و نبرد است که نوع آن عوض شده است، روزی دشمن با تهاجم نظامی به میدان آمد و به نتیجه نرسید و روز دیگر با تهاجم فرهنگی به سراغ انقلاب اسلامی آمد و امروز نیز مذاکره برای مبارزه است.

 

شهردار تهران گفت: آیا قبل از تحریم ها، در این کشور مشکل نداشته ایم و آیا قبل از موضوع هسته ای وضع اقتصادی و فرهنگی ما خوب بود.

 

وی ادامه داد: به هر حال بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی گذشته است و دولت های مختلف با گرایش ها و جهت گیری های مختلف هر آنچه خواسته اند به نمایش گذاشته اند و خروجی آن را در اقتصاد و فرهنگ می توان مشاهده کرد.

 

شهردار تهران اضافه کرد: باید خوب بفهمیم اگر امروز تحریم رخ داده و دشمن از این نقطه تاخت و تاز را شروع کرده است درس بزرگ بگیریم چرا که در گذشته نشان داده ایم به مدد پول نفت کشور را اداره کرده ایم نه با مدیریت صحیح و امروز دشمن بر ضعف ما واقف شده است.

 

قالیباف تاکید کرد : مدیریت با پول نفت ، هنر نمی خواهد و هر فردی می تواند این کار را انجام دهد.

 

وی ادامه داد: نابسامانی های ما این است که نفت را تبدیل به تهدید کرده ایم و این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند ما پول نفت را باید در حوزه سرمایه گذاری ببریم نه هزینه های روزمره.

 

وی خاطر نشان کرد: بدون شک تحریم ها ظالمانه است و باید تلاش کنیم این تحریم ها را بشکنیم و به افکار عمومی نشان دهیم که ما به دنبال جنگ افروزی نیستیم بلکه ما ملت اهل بیت هستیم و به مانند امام (ره) که با منطق اسلام به دنبال صدور انقلاب بود، عمل می کنیم.

 

شهردار تهران تاکید کرد: دولت باید در این مسیر تلاش کند و ما باید دولت را همراهی کنیم.

 

وی گفت: باید باور کنیم که دشمن به دنبال حل مشکل نیست بلکه مبارزه را با هدف پیروزی و با روش دیگر دنبال می کند.

 

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که راه برخورد با این تحریم ها چیست، گفت: دو راه حل در پیش روی ما است، راه حل نخست، راه حل مورد نظر دشمن است که انتظار دارد در آن حرکت کنیم و آن این است که ما همه نابسامانی ها را به بحث تحریم مربوط کنیم و همه افکار را متمرکز در حوزه سیاست خارجی قرار دهیم.

 

وی افزود: دشمن می خواهد در افکار عمومی مردم این توقع را ایجاد کنیم که اگر موضوع هسته ای حل شود همه مشکلات ما حل خواهد شد، این مسیردرست نیست؛ چرا که زمانی که تحریم نداشته ایم باز هم با مشکلات اقتصادی و فرهنگی روبرو بوده ایم.

 

وی ادامه داد: این راه حل القا کننده ناکارآمدی دین در اداره جامعه است و این همان خواست دشمن است.

 

قالیباف همچنین به راه حل دوم اشاره کرد و اظهار داشت: این راه حل منطقی است و باید تلاش کنیم آسیب پذیری ها را به حداقل برسانیم و بر اساس سیاست های مقاومتی که رهبری ابلاغ کرده اند کشور را بدون نفت اداره کنیم.

 

وی ادامه داد: در کشوری که نفت 10دلاری و 100دلاری تاثیری بر اقتصاد نگذاشت، بدون نفت هم می شود کشور را اداره کرد.

 

شهردار تهران تصریح کرد: البته این امر نیازمند باور گفتمانی است که بر خاسته از مکتب شیعه و گفتمان جهادی است و با نگاه و فرهنگ سازش کارانه نمی شود این مبازره را انجام داد.

 

قالیباف تاکید کرد: در موضوع ملی رفتار گروهی و جناحی را کنار گذاشته و در همه لحظات گوش به فرمان رهبری باشیم.

 

وی ادامه داد: مولفه قدرت ما مردم هستند و نباید مردم را دو قطبی کنیم که موافق و مخالف باشند و این امر کار جناحی و سیاسی است، لذا با تکیه برتوان داخلی باید گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب باشیم.

 

همچنین دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دلواپس مذاکرات هسته ای و حقوق ایران نیستیم چون مذاکرات زیر نظر رهبری نظام به پیش می رود.


«محسن رضایی» روز پنجشنبه در حاشیه اولین نشست همایش «گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین» در قم در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه افق آینده کشور خوب است، افزود: دغدغه داشتن با امید سازگاری دارد و مهم این است که ما امید خود به آینده کشور را از دست ندهیم.

 

وی ادامه داد: دغدغه اگر منجر به هوشیاری شود خوب است اما اگر منجر به ناامیدی شود مطلوب نیست.

 

رضایی با بیان اینکه غرب در ماجرای اوکراین دچار دردسر شده است، افزود: این وضعیت فرصت خوبی برای چانه زنی ایران ایجاد کرده است که مسوولان دیپلماسی کشور باید از این فرصت در مسیر منویات رهبری حداکثر استفاده را بکنند.

 

این اظهارات در حالی رخ می دهد که عده ای هفته گذشته در همایش دلواپسیم انتقادات شدیدی به توافق ژنو وارد کردند.

پایان پیام/

کد خبر 366306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha