«اجمل عازم» دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان افغانستان در گفتوگو با خبرنگار ادبیات شبستان، درباره اولین حضور کشور افغانستان به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بیان کرد: امسال هر چند به عنوان مهمان ویژه از سوی مسئولان نمایشگاه کتاب تهران معرفی شدیم، اما متاسفانه به دلیل اینکه دیر از این مساله مطلع شدیم، برنامه های ویژه ای در نمایشگاه کتاب نداشتیم، اما حضور ما در این دوره نمایشگاه کتاب به عنوان مهمان ویژه، در جهت تقویت روابط موجود، موجب استحکام فرهنگی جوامع فارسیزبان موثر خواهد بود. از جمله برنامه های خاص ما برگزاری شب شعر و نشست هایی در نمایشگاه کتاب است.
وی درباره وضعیت نشر در کشور افغانستان گفت: در حال حاضر 80 درصد کتابهای موجود در افغانستان از ایران تامین میشود و اگر همکاریها ما بین این دو کشور ادامه پیدا نکند و تقویت نشود، بعید نیست در آیندهای نزدیک دیگر زبان فارسی و کتابهای موجود هم دیگر جایی در بازار کتاب و نشر افغانستان نداشته باشند.
عازم در ادامه با اشاره به اینکه شش ناشر افغان با 2هزار و صد عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کردند، اظهار کرد: 12 نفر که 6 نفر آنها ناشر هستند، از افغانستان برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران آمدیم که قصد داریم تفاهمنامه ای را امضا کنیم. این تفاهم نامه تکمیل کننده همان تفاهم نامه ای است که با حضور هیات ایرانی در افغانستان امضا شد و در آن به بحث همکاری بیشتر ناشران ایرانی و افغان می پردازد.
وی افزود: سرفصل های این تفاهم نامه در اسفندماه و سفر هیات ایرانی به افغانستان، تکمیل شد، اما جزئیات آن در حوزه نشر و چاپ (انجمن چاپ) در سفر به تهران ادامه خواهد داشت و اگر طی این 10 روز به توافق برسیم، به مرحله اجرایی خواهد رسید.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان افغانستان با بیان اینکه در نمایشگاه کتاب ابوظبی شرکت نکردیم، خاطرنشان کرد: صنعت نشر افغانستان به دلیل همکاری های مشترک با ایران و تقویت روابط فرهنگی با این کشور، یک قدم به جلو رفته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تمایل ناشران افغانی برای حضور در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: قیمت چاپ کتاب در ایران بسیار مناسب است و از طرف دیگر افغانستان بازار خوبی برای ایران است که در چند ماه اخیر بیشتر به آن توجه شده است.
پایان پیام/
نظر شما