به گزارش خبرنگار شبستان ،ساختار کتاب به گونهای طراحی شده است که هر فصل ضمن حفظ استقلال نسبی خود، در ژرفساخت ارتباطی هم با سایر فصلها داشته باشد. بدین ترتیب کلیت کتاب ناظر است برتبیین بوطیقای فلسفی و هر فصل آن بیانگر گوشهای از آن کلیت میباشد. ویژگی شاخص کتاب، تازه بودن موضوع پژوهش است. زبان نگارش، علمی و ساده می باشد.
در این اثر نویسنده با دیدگاه خاصی به بررسی تحلیلی وانتقادی نظریه شعردرمنابع فلسفی شرق؛عربی و ایرانی می پردازد. کتاب از این جهت جالب توجه است که نویسنده در آن به نقد نظری درباره شعرنیز پرداخته است و از آنجایی که ما کمتر به این حوزه توجه داشته ایم کتاب «بوطیقای کلاسیک» می تواند در نوع خود اثری قابل مطالعه باشد.
همچنین نکته دیگری که در این اثر جلوه گری می کند این است که نویسنده برای تالیف این اثر منابع فلسفی و کلامی بسیاری رامورد توجه قرار داده است و درباره نظریه شعر نیز تحقیقات زیادی انجام داده است که به جذابیت کار می افزاید.
کتاب در یازده فصل با عناوین « رویکردهای چهارگانه»،«محاکات»، «جوهره شعر»،«تخیل، فرآیند قوام بخش»،«موسیقی، رکن دو»، «زبان مجازی، شناسنامه شعر»،«شعر، الهام یا صناعات؟»،«نسبت شعر با صدق و کذب»،«کارکردهای مدنی شعر» ،«ساختار «قصیده» نماینده شعر رسمی کلاسیک» ،«ژانرهای یونانی در منابع اسلامی»،«بوطیقا در بوته نقد» به موضوعات مورد نظر خود می پردازد.
کتاب «بوطیقای کلاسیک» را انتشارات سخن منتشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما