به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله عبدالله جوادیآملی امروز (18 اردیبهشت) در دبیرخانه همایش ملی اقتصاد مقاومتی از منظر دین که در سالن شهرداری قم برگزار شد به صورت ویدیو کنفرانس گفت: اقتصاد مقاومتی از منظر دین در چند عنصر خلاصه میشود، اولا دین مال را معرفی کرد ثانیه خطر فقر را بازگو کرد و ثالثا راه تنظیم اقتصاد را عاقلانه و عادلانه ارائه داد.
وی بیان داشت: اما عنصر اول فرمود مال عامل قیام یک ملت است، ملت اگر میخواهد مقاوم باشد باید جیب و کیفش پر باشد، ملتی که دستش خالی است از قیام و مقاومت چیزی نخواهد داشت.
آیتالله جوادیآملی با بیان اینکه اقتصاد یک ستون است تصریح کرد: در همین زمینه این ستون را نباید به دست لرزان افراد بی عرضه سپرد، آن مدیر ضعیف خود را نمیتواند تامین کند، چه رسد به اینکه بتواند ستون اقتصادی یک ملتی را نگهداری کند.
این مرجع تقلید ادامه داد: آنکه سیاست اقتصادی دارد اما توان اقتصادی ندارد، صلاحیت ندارد که مال را به او دادیم، بسیاری از افراد هستند که از نظر علمی، خردمند هستند و از نظر عقل عملی ضعیف هستند.
وی عنوان داشت: قرآن کسانی که راهی ابراهیم خلیل نیستند ضعیف میداند، اگر عقل نبود، ضعف است و نتیجهای نخواهد داشت. پس مال ستون یک ملت است، مدیر و مدبر ضعیف که نتواند خود را اداره کند عرضه حفظ این ستون را نخواهد داشت و ملت نباید این مال را به دست او دهد.
آیتالله جوادیآملی ابراز داشت: مال که ستون است باید خیمهای را بر فراض خود افراشته نگه دارد که همه ملت را زیر پوشش این خیمه نگه داشت، ملت فقیر فلج است و ملت فلج قدرت قیام ندارد چه برسد به مقاومت. نظام فروریخته غرب اینگونه است که دولت سالاری است و ثروت در دست دولت هاست و ملت از ثروت ملی محروم هستند و دولتی ثروت را به دولت دیگر میدهد.
این مرجع تقلید تصریح کرد: ثروت ملت ستون و خون ملت است و باید این ستون استوار باشد، فقیر یعنی کسی که ستون فقراتش ضعف است، ملتی که دستش خالی است اول مسکین است و بعد فقیر، ملت تهی دست از حرکت و پویایی ایستاده است و در اثر شکسته بودن ستون فقرات نشسته است و فقیر بدتر از مسکین است.
وی عنوان داشت: اگر ملتی شغل نداشته و بدهکار و گرفتار بانکهای ربوی باشد این ملت هرگز قائم نیست چه برسد ه مقاوت، ملتی که سفره اش خالی است و بدهکار است و فرزند بیکار دارد و خودش هم بازنشسته است این ملت دهنش به چاپلوسی باز است و هرگز اهل نقد نیست.
آیتالله جوادیآملی ابراز داشت: کسانی که در این وزارتخانه ها تلاش می کنند میدانند که معاونان با آنها یک طور حرف میزنند و افرادی که در آبدارخانه هستند طور دیگر، کسی که دستش تهی است زبانش به چاپلوسی است، دهن ملت وقتی فقیر باشد به چاپلوسی باز است و کمر او شکسته است.
وی گفت: در این مملکت همه چی هست و جوانها بیکار، اما مال و ثروت به دست بانک های ربوی و سرمایه گذارهایی است که معلوم نیست از کجا آمده و به کجا میروند، اقتصاد مقاومتی با نصیحت حل نمیشود بلکه با فهم و فهم و فهم درست میشود.
این مرجع تقلید ادامه داد: ملت را با مزدوری اداره کردند مکروه است هرگز دین نمی خواهد که ملت مزدور باشد این کشوری که هزاران هکتار همسایه دریاست، وقتی علوفه را هم وارد می کند یعنی توان مقاومت ندارد
پایان پیام/
نظر شما