دوره سه روزه و کارگاه آموزشی جنگ نرم در قزوین برگزار شد

دوره سه روزه و کارگاه آموزشی جنگ نرم به منظور آشنایی فرماندهان و مدیران ارشد سپاه استان قزوین با حضور بیش از 50 نفر از فرماندهان، مسئولان و مدیران ارشد سپاه استان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عباس کاظمی، معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه استان قزوین با بیان این مطلب گفت: این دوره آموزشی به منظور بهره مندی از نظرات کارشناسان و آشنایی با آخرین تحقیقات در زمینه جنگ نرم برگزار شد تا فرماندهان و مسئولان بتوانند با آشنایی جنگ نرم در برابر توطئه های نرم دشمن مقابله اصولی و دقیقی داشته باشند.


در نخستین روز از این دوره آموزشی، سردار دکتر نائینی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) تهران گفت: فرماندهان سپاه از مقام معظم رهبری سؤال کردند که در مقابله با جنگ نرم چه باید کرد؟ ایشان نیز در پاسخ فرمودند که بروید و جنگ نرم را به خوبی بشناسید، بنابراین برای آشنایی همه فرماندهان و مدیران با جنگ نرم، سلسله کارگاه های آموزشی در سراسر کشور برگزار می شود و استان قزوین در سال جاری نخستین استانی است که میزبان برگزاری این دوره آموزشی است.

 

وی افزود: دشمنان معتقدند که باید در مورد نظام هایی مثل ایران بدون خشونت و از طریق ایجاد فریب و تفرقه و به دست نخبگان این کشور از درون استحاله فرهنگی و سیاسی ایجاد کرد.


دکتر نائینی هوشیاری و بصیرت ملت ایران و رهنمودهای مقام معظم رهبری را عامل مهمی در شکست دشمن در حوزه جنگ نرم دانست و افزود: ابزارهای جنگ نرم عمدتا رسانه ای و فرهنگی است و قلمرو جنگ نرم گسترده بوده و همه لایه های نظام اجتماعی را دربر می گیرد و آماج حملات در این جنگ عموم مردم به ویژه نخبگان و جوانان هستند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) تهران ادامه داد: جنگ نرم محدود به عملیات روانی و تهاجم فرهنگی نمی شود.

 

وی جنگ نرم را سلطه بر ابعاد مختلف حکومت، اقتصاد و فرهنگ دانست و بیان داشت: قاعده کلی در جنگ نرم براندازی و فروپاشی توسط نیروهای داخلی و طراحی و حمایت توسط نیروهای خارجی است که متاسفانه نمونه آن را در فتنه 88 شاهد بودیم که دشمن در تلاش بود تا از طریق عوامل داخلی، طرح براندازی را در نظام دنبال کند اما موفق نبود.

 

دکتر نائینی به نظرات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت آشنایی با جنگ نرم اشاره کرد و افزود: باید با هوشیاری دشمن را در لباس های گوناگون شناخت و تنها راه مبارزه با جنگ نرم در مرحله اول شناخت ابعاد مختلف این جنگ پیچیده است.

 

وی اظهار کرد: ایجاد بازدارندگی فرهنگی و عمق بخشی داخلی، آفند فرهنگی، پدافند و پیشگیری، ظرفیت سازی و تولید قدرت نرم از جمله موضوعات سیاسی در حوزه جنگ نرم و مقابله با این جنگ است.

 

دکتر باصری نیز از اعضای هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) در این دوره آموزشی سه روزه، عصر امروز را عصر دانایی عنوان کرد و گفت: عصر امروز عصر دانایی و ارتباطات و تبلیغات است و از این ویژگی های این عصر ناپایداری و تغییر مداوم، گسترش علم و فن آوری، دنیای مجازی و یادگیری شتابان است.

 

این استاد دانشگاه به تقسیم بندی مولفه قدرت پرداخت و آن را به حوزه قدرت سخت، نیمه سخت و نرم تقسیم کرد و بیان داشت: قدرت نرم یعنی تحمیل اراده خود به دیگران و در نهایت قابلیت شکل دادن به علایق دیگران است و دشمنان ما به دنبال همین هدف هستند.

 

دکتر باصری، عناصری نظیر روانشناختی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را از عناصر قدرت نرم ذکر کرد و گفت: قدرت نرم همواره از پنج عنصر ذکر شده تشکیل شده است و حوزه های تهاجم نیز اغلب در این حوزه ها وجود دارد.

 

به گزارش روابط عمومی سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین، دکتر حاتمی، روانشناس و دکتر مرادی و دکتر سراج از دیگر استادانی بودند که در این دوره آموزشی سه روزه مباحثی را مطرح کردند.


گفتنی است، در هر سه روز نیز کارگروه هایی تشکیل و آسیب ها و تهدیدات استان قزوین مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 36592

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha