به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی رحماندوست، شاعر و نویسنده کودکان ونوجوانان که با موضوع «بررسی کیفیت و تنوع کتاب کودک و نوجوان» در محل سرای اهل قلم کودک ونوجوان سخن می گفت، با بیان این مطلب تصریح کرد: گسترش کتابهای «دیجیتال» و «گویا» در جلوگیری از کاهش میزان مطالعه موثر است و موجب ایجاد انگیزه در مخاطب برای نزدیکی به کتاب می شود.
وی با اشاره به مقرون به صرفه بودن این کتابها گفت:امروزه در سطح جهانی کتابهای کاغذی در تیراژهای کم و با قیمتهای زیاد منتشر می شوند چون دیگر چاپ کتابهای کاغذی مقرون به صرفه نیست ،اگرچه که همچنان تولید می شود. مخاطب امروز بیشتر وقتش را با تبلت ها و وسایل این چنینی پر می کند. ما هم باید خود را با این شرایط هماهنگ کنیم و برای این هماهنگی کتابهای دیجیتال از بهترین گزینه ها هستند.
در ادامه مریم جدلی رئیس انجمن زنان ناشر تاکید کرد:بچهها تنوع را دوست دارند. اگرچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کم کردن میزان ترجمه سعی کرده به بحث تالیف دامن زند اما در بحث تنوع هیچ برنامه ای ندارد. البته باید بین ایجاد تنوع و کپی برداری از تولیدات خارجی تفاوت قایل شد.
رئیس انجمن زنان ناشر تصریح کرد: برای ایجاد تنوع در این زمینه باید ازنظرات نخبگان در حوزههای مختلف اعم از انجمن ناشران فرهنگی ،کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و...استفاده کرد. باید جایگاهی را برای فکر در مورد کتاب ها ایجاد کرد تا م ناشر بتواند از مشورت کارشناسان استفاده کند.
هادی خورشاهیان نویسنده نوجونان نیزدر این باره گفت: تنوع و کیفیت باید در بحث کتاب سازی هم زمان باشد.کتابهای خارجی در کنار آسیبی که برای ما دارند درعین حال نکات مثبتی هم دارند که نباید نسبت به آنها غافل بود.
این نویسنده نوجوانان تاکید کرد: درصد بالایی از ناشران ما غیر حرفه ای هستند و با استفاده از شاعران ونویسندگان غیر حرفه ای باعث می شوند کتابها از تنوع تهی شود.
بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران از دهم تا بیستم اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره)پذیرای عموم علاقه مندان است.
پایان پیام/
نظر شما