به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سومین همایش ملی و دومین همایش بینالمللی مهارتآموزی و اشتغال گفت: توانمندسازی منابع انسانی با توجه به تحولات رخداده در حوزه کار در سطح جهانی و در راستای پیشبرد برنامههای دولت به آموزشهای فنی و حرفهای نیاز دارند.
وی خاطرنشان کرد: برای خروج از رکود در شرایط فعلی که نوعی نگرش جدید به کار و انسانهای کارآمد و ماهر نیاز داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه جامعه ما باید به رشد اقتصادی هفت درصد برسد، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این سطح از رشد اقتصادی به افزایش کیفیت بهرهوری و جلوگیری از ورود کالاهای خارجی و نیاز به ازدیاد تولید داریم.
وی با بیان اینکه ترکیب حوزه تکنسین و آکادمیک میتواند در توسعه کشور نقش مهمی داشته باشد، اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای باید در این راستا سمتگیری جدیدی داشته باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تغییر در عرضه و تقاضای نیروی کار در کشور تصریح کرد: طی 20 سال گذشته با گسترش مراکز آموزش عالی و پرورش نیروهای تحصیلکرده مواجه شدیم که این نیروهای آموزشدیده نیاز به اشتغال داشتند.
وی خاطرنشان کرد: عرضه نیروی کار در ایران کاملا دگرگون شده و نیازهای اجتماعی افراد جویای کار کاملا متفاوت شده است، بنابراین سازمان آموزش فنی و حرفهای از یک سمت باید به تقاضا ، نیازها و الزامات خروج از رکود و از سوی دیگر به سمت تطبیقدادن نیروهای باسواد و مهارتی را در نظر بگیرند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه باید از کارگران مهارتی به کارگران دانشی برویم، تصریح کرد: مشاغلی که تجربهاش را در کشور نداشتیم باید در اولویت کاریمان قرار بگیرند.
ربیعی گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای باید با نیازسنجی جدید و با توجه به رویکرد بازار کار و نیروی کار برنامهریزی دقیقی برای ایجاد زمینه اشتغال طراحی کند.
وی با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای باید در ترسیم نقشه نیروی انسانی در بازار کار تأثیرگذاری کند، اذعان داشت: استفاده از تجربیات کشورهای توسعهیافته، صنعتی و تازهصنعتیشده میتواند در تدوین اولویتها و تعریف فضای جدید آموزشی مؤثر باشد.
ربیعی با بیان اینکه دیپلماسی مهارتی در سازمان آموزش فنی و حرفهای مدتی است به بحث گذاشته شده، تأکید کرد: این یک ایده انسانی در راستای بهبود و ارتقای کیفیت نیروی کار و زندگی بهتر است.
وی با بیان اینکه منطقهگرایی در دیپلماسی مهارتی یک برنامه جدی و گام اول در آموزش فنی و حرفهای است، تصریح کرد: باید از تجربیات کشورهایی که شبیه ایران است، بهرهمند شویم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: الزام جامعه ایران به سمت حرکتهای کارآفرینانه است و باید آن را به جنبش اجتماعی تبدیل کنیم.
دکتر ربیعی مبنای اساسی کارآفرینی را خلاقیت ذکر کرد و گفت: به خلاقیت نیاز داریم تا زمینههای فکری را به شغل تبدیل کنیم.
وی با اشاره به الزامات کارآفرینی در جامعه ایران خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود نمیتوانیم پاسخگوی نیاز بیکاران باشیم.
2 میلیارد تومان هزینه ایجاد یک شغل در صنعت پتروشیمی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میزان هزینه برای ایجاد یک شغل در صنایع پتروشیمی را 2 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: باید به سمت ایجاد مشاغل روستایی، خانگی و صنایع کوچک حرکت کنیم و در این راستا افزایش مهارت در میان روستاییان، شهرهای کوچک و افرادی که سرمایههای کوچک دارند را در دستور کار قرار دهیم.
وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفهای رسالت و وظیفهاش فقط آموزش و مهارت نیست بلکه باید نسبت به یافتن و آموزش و اتصال افراد دارای مهارت به زنجیره تولید نیز اقدام نماید.
دکتر ربیعی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفهای باید با توجه به شعار از خانه تا کارخانه این آمادگی را داشته باشد تا این نوع مهارتآموزیها را در دستور کار خود قرار دهد.
وی با اشاره به وجود معلولان در جامعه تاکید کرد: ایجاد شغل برای ناتوانان اجتماعی یکی از جهتگیریهای ما است که در این راستا شغلهای خاصی برای معلولان طراحی خواهیم کرد.
وی افزود: نیازمند راهبرد و برنامههای راهبردی برای استفاده از قابلیتهای مراکز فنی و حرفهای و توسعه مهارتآموزی هستیم، بنابراین ساختار آموزشی سازمان فنی و حرفهای در راستای عملیاتیشدن این برنامهها شکل گرفته است.
وی افزود: یکپارچهسازی نظام فنی و حرفهای، مهندسی مجدد نظام آموزشی فنی و حرفهای متناسب با آموزش کشور، بازتعریف جایگاه مهارتآموزی در کشور، تلاش در جهت همگامی دانش مهارتی افراد با دانش نظری و اجتماعی از جمله برنامههای این سازمان است.
ربیعی بررسی منطقهای و نیازسنجی مشاغل منطقهای را از دیگر برنامههای سازمان آموزش فنی و حرفهای عنوان کرد و گفت: در برخی از استانها باید بر روی مشاغل خاص برنامهریزی کنیم و به سمت ایجاد خوشههای صنعتی برویم که در این راستا سازمان آموزش فنی و حرفهای باید نقشه مهارتی کشور را طراحی کند.
وی یادآور شد: افزایش استانداردهای آموزشی در سطح جهانی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و کیفیکردن آنها، رفع نقصانهای موجود مهارتی و توانمندسازی نیروی کار برای ارتقای کیفیت محصولات داخلی از دیگر برنامههایی است که در دستور کار قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما