به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، زمانی، دبیر سومین همایش ملی شناورهای تندرو در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران در مورد خصوصیات شناورهای تندرو گفت: شناورهای تندرو از سرعت بسیار زیادی برخوردارند و حداکثر طولی که ما در کشور از آن استفاده کردیم 15 تا 17 متر است و قابلیتهای بسیار زیادی باید در دریای مواج داشته باشند.
وی با اشاره به پایداری این شناورها به عنوان یکی از مشخصههای شناورهای تندرو تصریح کرد: سازههای این شناورها سازههای خاصی است و از لحاظ تحمل ضربات در دریا و همچنین سیستم محرک آنها باید به صورت خاص باشد.
زمانی اظهار کرد: وقتی شناورها کوچک میشوند قاعدتاً باید رادار گریز نیز باشد یکی از ویژگیهایی که در نیروی دریایی سپاه استفاده کردیم این است که از شناورهای کوچک استفاده کردند که در مقابل رادار دشمن نمیتواند بازتاب خوبی به او ارایه دهد اساسا شناورهای کوچک تندرو شناورهای رادارگریز هستند.
دبیر همایش ملی شناورهای تندرو تصریح کرد: انواع سلاحهایی که نیروی دریایی سپاه بر روی این شناورها نصب کرده است: موشکها، سیستمهای راداری و انواع تجهیزات جنگی بر روی این شناورها نصب شده است که به صورت عملیاتی در سپاه مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: محورهای این همایش فناوریهای مختلف شناورهای تندرو است که عبارتند از: هیدرودینامیک که محل برخورد شناور با آب است که از موضوعات مهم در دنیاست و تعداد زیادی مقالات در این موضوع به همایش ارایه شده است هدف ما این است که موضوعات محوری مربوط به دانش و فناوری شناورهای تندرو را توسعه دهیم.
وی با اشاره به موضوع هیدرواستاتیک و صدمه دیدگی شناور به عنوان یکی دیگر از موضوعات همایش گفت: در صورت بروز حادثه شناور باید بتواند مقاومت کند و از لحاظ سازه و تجهیزات و سیستم رانش باید در حوزه های صنعتی مورد توجه قرار گرفته و ارتقا یابد.
زمانی اظهار کرد: شناورهای تندرو در هر بخش فرایند خاصی دارد که باید در ساخت و تولید آن توجه کرد ما امروز به چندین فناوری در ساخت و تولید شناورها دست یافتهایم همچنین نگهداری و ایمنی این شناورها نیز مسایل خاص را دربرمیگیرد و اموزشهای ویژهای را میطلبد.
وی با بیان اینکه نصب رادار بر روی شناورهای کوچک از موضوعات مهم در این حوزه به شمار میرود افزود: نصب رادار بر روی شناورهای بزرگ کار آسانی نیست اما در روی شناورهای تندرو نصب راداری که بتواند با تمام تلاطمهای شناور بتواند عملیات خود را انجام بدهد مهم است.
زمانی اظهار کرد: رادارگریزی و آبگریزی از موضوعات مهم علمی در عرصه های شناورهای تندرو است که باید با همکاری مختلف مراکز علمی و پژوهشی کشور به یک موضوع روز تبدیل شود زیرا ما کشوری دریایی هستیم و شناورهای تندرو جزء دکترین نظامی نیز محسوب میشود و باید در ساخت و تولید این شناورها در صنعت در تمام ابعاد توسعه پیدا کنیم.
پایان پیام/
نظر شما