جایگاه خانواده در تربیت صحیح فرزندان بسیار مهم و خطیر است

خبرگزاری شبستان: جانشین حوزه علمیه استان اصفهان، گفت: امروزه در زندگی خانوادگی،‌ غائبین اصلی پدر و مادر هستند و توجه آنها به تربیت کودکان، زمانی کارآیی دارد که بچه ها در دوران تربیت پذیری به سر می برند.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

 

خانواده نهادی مقدس و هسته نخستین جامعه و از عوامل اصلی انتقال فرهنگ، اندیشه، اخلاق، سنت و عواطف از نسلی به نسل دیگر است و ثمره این نهاد فرزند است.


فرزند ستاره درخشنده ای است که در کارنامه هر زندگی می درخشد و برای به ثمر رسیدن آن هر یک از پدر و مادر وظایفی را بر عهده دارند.


آن کسی که تربیت نیافته، نه تنها خود را تلف کرده، بلکه از لحاظ اجتماعی زیان عظیمی از وی متوجه مردم دیگر خواهد شد.


تربیت واقعی یعنی پرورش دادن، شکوفا کردن و به فعالیت رساندن استعدادهای درونی در جهت کمالاتی که خداوند آن را هدف از خلقت انسان معرفی می کند و قلب کودک نیز همانند زمین بکری است که برای پذیرش هر نوع بذری آمادگی دارد.


مشکل اکثریت خانواده های امروز این است که از یاد برده اند فرزند بیش از هر چیز حمایت، تربیت و عطوفت می خواهد نه ثروت و تجمل.


امروزه عده ای تنها نام پدر و مادر را یدک می کشند و  فرزندانشان رها از تربیت و حمایت خانواده هستند. اینجاست که باید بگوییم چنین پدر و مادری نمی تواند رسالت خود را در جامعه تحقق بخشد؛ زیرا فرصتی برای این کار ندارند و فرزندان چنین پدر و مادری حقیقتاً یتیم اند.


حجت الاسلام علیرضا باطنی، جانشین حوزه علمیه استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، جایگاه خانواده در تربیت صحیح فرزندان را بسیار مهم و خطیر ارزیابی کرد و گفت: در تعالیم الهی و دینی ما بر نقش مهم و جایگاه اثرگذار والدین تاکید شده فراوان شده است.


حجت الاسلام باطنی بیان کرد: زندگی حضرت علی بن ابیطالب(ع) در اداره یک خانواده مطلوب، الگوی همه مسلمان ها , بلکه همه انسان های آزاده است.


قائم مقام مدیر حوزه علمیه اصفهان تاکید کرد: با نگاه موشکافانه و متفکرانه به زندگی حضرت علی بن ابیطالب(ع) متوجه می شویم که ایشان خانواده ای را اداره می کردند که از این خانواده شخصیت های بزرگوار و تاثیرگذاری همچون حضرت امام حسن(ع) و سیدالشهدا(ع) و حضرت زینب کبری(س) برخاستند.


جانشین مدیر حوزه علمیه استان اصفهان با بیان اینکه زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) دردوره ای که در تنگنا و عسرت است زیبا و دلنشین است و زمانی هم که در تمکن و دارایی به سر می برند، زندگی همچنان خوب و آرام است، گفت: این نکته ای hست که همه ما باید با دقت به آن توجه کنیم و بدانیم اصل و اساس، حفظ آرامش و همبستگی در خانواده در هر شرایطی است.


استاد حوزه علمیه اصفهان افزود: حتی زمانی که امیرالمومنین(ع) محور اصلی خانه را از دست می دهند و صدیقه طاهره به شهادت می رسند، در این خانواده باز هم همبستگی وجود دارد.


وی ادامه داد: با شهید شدن همسر حضرت علی(ع) و با وجود چهار کودک خردسال در خانه، هیچ تزلزلی در خانواده رخ نداد و امیرالمومنین(ع) همچنان با مدیریت صحیح، خانواده را حفظ کردند.


حجت الاسلام باطنی خاطر نشان کرد: همه این انسجام و یکپارچگی در خانواده، ناشی از مدیریتی است که حضرت علی(ع) با آن خلاها را پر کردند.


وی با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) وقت اختصاصی برای تربیت بچه ها قرار می دادند، اظهار داشت: مشغله بیرون از خانه هرگز مانع وقت گذاری و توجه ایشان به تربیت کودکان شان نشد.


وی یادآور شد: حضرت امیر(ع) در زندگی توجه زیادی به تربیت کودکان داشتند و ما با عنایت به چنین الگوی والایی پی می بریم که توجه به تربیت کودکان، زمانی کارآیی دارد که بچه ها در دوران تربیت پذیری به سر می برند و اگر در این دوران تربیت شدند، می توان از عمل به این وظیفه خطیر احساس رضایت کرد و اگر در این دوران بچه ها رها شوند، دیگر اصلاح پذیر نیستند.


استاد حوزه علمیه اصفهان افزود: کودکان امروز ما شبه یتیم هستند، یعنی در عین حال که پدر و مادر دارند ولی داشتن پدر و مادری خسته و بی حوصله آنها را شبه یتیم کرده است.
 

وی گفت: امروزه تربیت کودکان را در خانه به اینترنت، رایانه، تلفن همراه و تلویزیون سپرده ایم و در بیرون از خانه هم به مهدکودک، مدرسه، همسایه و پرستار واگذار کرده ایم.
 

جانشین مدیر حوزه علمیه استان اصفهان، تصریح کرد: امروزه در زندگی خانوادگی غایبین اصلی پدر و مادر هستند که از نقش آنها بسیار غفلت کرده ایم.


پایان پیام/
 

کد خبر 365677

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha