حجت الاسلام محمد رضا ضمیری عضوهیات علمی دانشگاه پیام نور قم در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم با اشاره به عوامل موثر درثبات و ماندگاری فرهنگ در جامعه گفت: فرهنگ مهمترین عامل مؤثر در هر جامعه ای است که به آداب و رفتار هر جامعه ای شکل می دهد.
وی افزود: یک جامعه سالم باید تلاش کند اساس فرهنگ اسلامی خود را در قالب ارزشها و هنجارها وبه صورت کاملا استدلالی و منطقی برای مردم تبیین شود.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور قم ادامه داد: فرهنگ اسلامی دریک جامعه اسلامی باید متکی براستدلال و برهان باشد چرا که فرهنگ یک امر غیر معقول نیست.
حجت الاسلام ضمیری تصریح کرد: در واقع ارزشهای اسلامی را تا آنجا که می توانیم نسبت به روحیات و توانمندی ها و به صورت تدریجی در بین مردم ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: پایداری وثبات فرهنگی در یک جامعه نیازمند حرکتی گام به گام در ایجاد فرهنگ اسلامی است .
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور قم یادآورشد: حفظ فرهنگ و ارزشها حتما باید با یک سیستم کنترل اجتماعی به نام امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه صورت گیرد تا افراد جامعه به صورت تک تک درمسیر حفظ و پایداری فرهنگ اسلامی در جامعه تلاش کرده و مورد هجمه دشمنان قرار نگیرند.
حجت الاسلام ضمیری خاطرنشان ساخت: یکی دیگر از عوامل ثبات و حفظ فرهنگ در جامعه اسلامی فرهنگ سازی با استفاده از رسانه است، همکاری رسانه های جمعی در ایجاد فرهنگ سازی لازم و ضروری است و اگر بخواهیم ارزشهای اسلامی در جامعه حفظ شود رسانه هایی از جمله صدا و سیما، خبرگزاری ها، سایت های علمی وفرهنگی و... باید در مسیر ترویج فرهنگ اسلامی و حفظ آن در جایگلاه خودشان تلاش کنند.
وی ابراز داشت:پاسخگویی به شبهات و سوالات در زمینه فرهنگ از ملزومات یک جامعه با فرهنگ اسلامی است چرا که فرهنگ اسلام همواره در تیرس فرهنگ های دیگر بوده و دشمنان نیز در صدد تخریب آن هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور قم در ادامه با اشاره به اینکه پاسداشت مراسمات اسلامی در حفظ فرهنگ مؤثر است گفت: برگزاری مراسمات اسلامِ و عمومی از جمله نماز جمعه، دعای کمیل که یک جنبه عمومی دارد و در ایجاد انگیزه بسیار مؤثر است می تواند نقش مهمی در ثبات فرهنگ اسلامی در جامعه ایفا کند.
پایبندی به ارزشهای فرهنگی از نهاد خانواده در وجود جوانان شکل می گیرد
حجت الاسلام ضمیری اذعان کرد: خانواده نیز به عنوان یک جامعه کوچک در حفظ ارزشها اسلامی یک کمک جدی خواهد بود چرا که پایبندی به ارزشها در کانون خانواده برای فرزندان شکل می گیرد و پدر و مادر می توانند با آموزش های لازم آنها را بر ای حضور در جامعه و مبارزه با ناهنجاری و ضد ارزشها آماده کنند.
وی افزود: البته مهمترازهمه این است که خود خانواده به اصول ارزشها، حجاب، تکریم به قرآن و اهل بیت پایبند باشد که در اینصورت فرزندان در کنار خانواده این اصول رایاد گرفته و آن را حفظ خواهند کرد.
عضو هیت علمی دانشگاه پیام نور قم بر نقش نهاد های آموزشی بر حفظ ارزشها و فرهنگ تاکید کرد و ادامه داد: نهاد های آموزشی در قالب مدارس، دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و .... با برگزاری جلسات، جذب سخنرانان آشنا به علم روز می توانند در حفظ و ماندگاری فرهنگ در جامعه اسلامی نقش بسزایی داشته باشند.
حجت الاسلام ضمیری اظهار داشت اگر بتوانیم در محل کار در زمان 8 ساعت کاری زمانی را در بین ساعات به بخش های تجلیل از عفاف و حجاب، نصب احادیث آموزنده و بخش اقتصادی و فرهنگی اختصاص دهیم فرهنگ اسلامی را در محیط کاری خود نیز ایجاد خواهیم کرد.
وی خاطر نشان ساخت: گروههای مرجع فرهنگی که همان نخبگان و الگو های مؤثر فرهنگی هستند و وقتی افراد جامعه بیینند هستند در جامعه افرادی که در حفظ ارزشها و رفتار اسلامی خود چه ظاهری و چه باطنی پایبند ی دارند، با تاثیر گیری از آنها در مسیر حفظ فرهنگ خود در جامعه محکمتر گام برمی دارند.
عضوهیات علمی دانشگاه پیام نور قم در پایان گفت: ایجاد فرهنگ اسلامی در یک جامعه نیازمند عوامل مهمی است که توجه به قرآن و مفاهیم آن، آموزش مربیان و اساتید، بهره مندی از وجود نخبگان، خانواده و برگزاری مراسمات معنوی و عمومی می تواند زمینه های لازم برای ثبات و ماندگاری فرهنگ اسلامی را در جامعه دینی فراهم سازد.
پایان پیام/
نظر شما