اختلاف‌نظرهای‌ شیعه‌ و ‌‌اهل‌ سنت‌ در مهدویت در "حجت موجه"

خبرگزاری شبستان: "حجت موجه" با تبیین دلایل اصالت مهدویت و ارائه مدارکی از نصوص دینی، به اثبات ریشه‌های عمیق مهدویت پرداخته و علاوه بر اثبات پیشنه تاریخی مهدویت توجه به اصالت اندیشه مهدویت در قرآن کرده است.

به گزاش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان؛ شیعه در امر امامت بر این باور است که امام علاوه بر ولایت تشریعی دارای مقام ولایت تکوینی نیز می‌باشد به این معنی که دارای قدرت تصرف در عالم وجود است و معجزات و کرامات و خوارق عاداتی که از اولیای الهی صادر می‌شود، در زمره‌ی این‌گونه ولایت‌اند و راز فاصله‌ی اهل سنت و شیعه از یک‌دیگر در همین امر نهفته است.
زیرا اهل سنت، امامت را منصبی اجتماعی می‌دانند که با انتخاب و بیعت مردم برگزیده می‌شود و تنها مسئولیت اداره‌ی ظاهری امور مردم را داراست و در اصطلاح، ـ در رهبری سیاسی امور مردم خلاصه می‌شود ـ بر این اساس شیعه معتقد است که مهدی موعود(عج) برای تداوم امر ولایت و امامت مستمر متولد گشته و روزی که خدا اذن دهد، ظهور خواهد کرد. در مقابل، اهل سنت بر این باورند که او در آینده متولد می شود.
در "حجت موجه" سعی شده است تا با استناد به مدارک مختلف، این حقیقت آشکار شود که مهدی موعود(عج) از ذریه‌ی رسول خدا(ص) و از فرزندان حسین بن علی(ع) است که در سال 255 هـ . ق متولد شده و در آخرالزمان ظهور می کند.
این کتاب دارای شش فصل است که مولف در فصل نخست، طی گفتاری، مفاهیم واژگان و اصطلاحاتی مانند میانیسم و فتوریسم، انتظار فرج و... را بررسی کرده و با ارائه شواهدی مستند، بر این نکته تأکید می کند که باورمندی به دولت مصلحی نجات‌بخش باوری است مشترک در میان تمام بشریت.
فصل دوم به تبیین دلایل اصالت این باور اختصاص یافته و طی آن با ارایه مدارکی از نصوص دینی و آثار عالمان، به اثبات ریشه‌های عمیق مسأله مهدویت پرداخته است. در این فصل علاوه بر جمع‌آوری شواهد تاریخی و اثبات پیشنه تاریخی مهدویت در لابه‌لای کتاب‌های تاریخی و نخستین آثار برجای مانده از پیشینیان درباره آن، توجه ویژه‌ای به اصالت اندیشه مهدویت در قرآن شده است.
در فصل سوم، به مهمترین اختلاف نظر مسلمانان در مساله مهدویت، اشاره و عباراتی از عالمان مسلمان عرضه شده است.
در فصل چهارم، مؤلف کتاب، به تعدادی بشارت‌های نبوی(ص) درباره مهدی موعود اشاره و مفاد آن‌ها را بررسی می‌کند.
فصل پنجم، به مهمترین سرفصل‌های باور مهدویت در نگاه شیعه امامیه اشاره دارد و ضمن برشمردن ویژگی‌های معروف آن موعود منتظر، در یک تحلیل دقیق و جامع، مسأله ولادت آن حضرت، محل تولد و مراحل زندگی آن امام را، مورد کاوش و تحقیق قرار داده است.
آخرین فصل کتاب اختصاص به مهدویت و نیز کسانی که به ضعیف پایه‌های این باور اصیل یا انکار و رد آن اقدام کرده‌اند، اختصاص دارد.
کتاب"حجت موجه (پاره‌ای‌ از مهم‌ترین‌ اختلاف‌نظرهای‌ شیعه‌ و ‌‌اهل‌ سنت‌ در مهدویت)" به قلم مصطفی اسفندیاری فقیه در 408 صفحه و شمارگان یک هزار نسخه با قیمت4600 تومان ازسوی انتشارات بصیرت روانه بازار نشر شد.


پایان پیام/

کد خبر 365608

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha