به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «رضا مهدوی» پژوهشگر حوزه موسیقی در نشست بررسی کتاب های موسیقی سوره به وضعیت مباحث تئوری موسیقی در کشور اشاره کرد: در مباحث نظری کشور ما در حزوه موسیقی از پیشگامان بوده است. آثار حوزه موسیقی بعد از انقلاب رشد داشتند و قابل ذکر است که بعد از انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است این بود که دانشجویان و علاقمندان به موسیقی در حوزه های ترجمه و تالیف و تحقیق قلم زدند و امروز ما شاهدیم که آثار خوبی تولید شده است.
وی با اشاره به افزایش مطالعه کتاب در حوزه موسیقی، خاطرنشان کرد: آثار کتاب موسیقی و در کنار آثار شنیداری آن در حال رقابت است و فرهنگ خواندن کتاب در حوزه موسیقی بالا رفته و همین به اقتصاد نشر و کتا نیز کمک می کند. خوشبختانه انتشارات سوره مهر در حوزه موسیقی خوب عمل کرده و تاکنون 65 اثر به چاپ رسیده و 40 عنوان دیگر نیز در مراحل آماده سازی هستند.
این پژوهشگر با اشاره به نقش آفرینی سوره مهر در حوزه هنر انقلاب، بیان کرد: سوره مهر مباحث موسیقی نظری را بیشتر مدنظر داشته است. سوره مهر چون وابسته به حوزه هنری است و حوزه هنری خاکریز هنری انقلاب اسلامی است و لاجرم باید به مباحث مکتوب و تئوری که به توسعه فرهنگ شنیداری می انجامد نیز بپردازد؛ چه در حوزه آثار شنیداری و چه در حوزه کتاب های چاپ شده اولویت با موسیقی اصیل ایرانی و موسیقی اقوام است. امروز سوره مهر به جایی رسیده که ماده خام دروس دانشگاهی را نیز تولید می کند و آمارها نشان می دهد که طبقه خاص به دنبال کتاب موسیقی نمی آیند و علاقمندان و غیراهل فن کتاب های موسیقی را تهیه می کنند.
در ادامه، «محمد رضا فیاض» پژوهشگر و نویسنده کتاب «تا بر دمیدن گها» با اشاره به کتاب خود که از سوی سوره مهر چاپ خواهد شد، گفت: این کتاب از زمان آغاز تجدد یعنی انقلاب مشروطه تا 1334 به صورت جامعه شناختی به وضعیت موسیقی میپردازد. رادیو زندگی موسیقی را دگرگون کرده است و در این کتاب به تحول موسیقی ایران پس از ورود رادیو نیز پرداخته شده است. وضعیت پژوهش در 20 سال اخیر این گونه شده است و باید نگاه کرد که وضعیت پژوهش در ایران به نسبت 20 سال گذشته در چه وضعی است و باید گفت که یک رشد رو به جلو داشته ایم. ما باید به هر رویدادی در بستر زمان توجه کنیم.
وی با بیان اینکه سیاست های حاکمیت در سال های اخیر حمایتی بوده و موجب رشد این رشته شده است، اظهار کرد: چند گروه می توانند مخاطب این کتاب باشند. برای اهالی موسیقی این کتاب یک بازخوانی تاریخی وضعیت موسیقی است، برای جامعه شناسان و مدیران فرهنگی نیز این کتاب توصیه می شود تا بدانند که ریل گذاری در حوزه موسیقی به چه نحوی باید باشد.
پایان پیام/
نظر شما