به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدرضا باهنر ،نایب ریس اول مجلس شورای اسلامی در حاشیهی بازدید از نمایشگاه دستاوردهای ستاد بازسازی عتبات عالیات در جمع خبرنگاران، در ارزیابی خود از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها گفت: فکر میکنم در هر صورت موضوع هدفمندی یارانهها نیاز به بازنگری جدیتر دارد البته دولت در وسط پروژه رسیده و چاره ای ندارد و باید تا حدودی کار گذشته را دنبال کند.
وی با تاکید بر این که هدفمندی یارانهها نیاز به بازنگری دارد، گفت: با برآوردی که در پی اتفاقاتی که ظرف دو سه ماه اخیر رخ داد و ثبتنامها، هیچ امیدی ندارم که هدفمندی یارانهها از نظر صندوق توسعه ملی ترازش برقرار شود.
وی با بیان اینکه تراز صندوق توسعه ملی منفی خواهد بود، تصریح کرد: در این صورت درآمدها به اندازهی هزینهها نیست چرا که حمایت از تولید، سلامت و بیمه بیکاری ... بخشهای بر زمین مانده هدفمندی یارانهها است. و شاید اضافه هزینهای که در نظر گرفته شده جواب یارانه نقدی را ندهد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدفمندی یارانهها نیاز به جراحی جدی دارد، ابراز کرد: در قانون دست دولت را باز گذاشته و کمک میکنیم که این پروژه و یا پروژههایی شبیه هدفمندی اجرایی شده و البته نیاز به وفاق ملی هم وجود دارد و مجلس شورای اسلامی، دولت، قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و .... در این راستا کمک کنند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسشی درمورد همایش" دلواپسیم" گفت: دولت و مجلس باید تلاش کنند از متن وظایف خود فاصله نگیرند البته عدهای آگاهانه ویا ناآگاهانه علاقمند هستند فعالان اجرایی قانون گذار وسیاسی کشور را به حاشیه هل دهند و ما باید از این حاشیهها مواظبت کنیم. به عنوان مثال حتی یک مهمانی که رئیس جمهور برگزار میکند نیز ممکن است موجب شود عدهای نقد کنند اما این اشکالی ندارد.
باهنر خاطر نشان کرد: نگرانی اینجاست که این مسائل متن شود و تلاش شود که آستانهی تحمل بالا برده شود.
وی تصریح کرد: مسائل حاشیهای وجود دارد و بالاخره اتفاق هم میافتد اما ما نباید اجازه دهیم به متن وارد شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد اقدامات مربوط به اقتصاد مقاومتی نیز اظهارکرد: در حال حاضر دولت فعال است اما هنوز در حالت مطالعه قرار دارد و ما امیدمان این بوده و هنوز هم هست که تا پایان اردیبهشت بتوانیم قوانینی که نیاز به اصلاح دارد را پیدا کرده و بررسی کنیم.
وی افزود: همچنین باید بتوانیم تا پایان خرداد 3 اقدام عملیاتی را در دستور کار قرار دهیم. نخست مربوط به سال 93 ، دیگری آنچه در بودجهی 94 تجلی پیدا میکند و مورد سوم نیز تصمیماتی است که دربرنامه ششم توسعه بر روی آن کار انجام میشود.
باهنر افزود: دولت کار سیاستگذاری را انجام میدهد و طراحی برنامه ششم از نظر مطالعاتی شروع شده است و معاونت راهبردی در این راستا عمل میکند.
وی همچنین در مورد سبد کالا نیز ابراز عقیده کرد: سبد کالا از جمله کارهای رفاهی است که انجام میشود و باید درآن بسیار دقت کرد. زیرا سبد کالا برای کسانی است که نیازمند هستند.
پایان پیام/
نظر شما