مردم شناسی فرهنگی، دستاورد اقتصاد و فرهنگ

خبرگزاری شبستان: عضو شورای فرهنگ عمومی کشور، با نگاه فرهنگی به نیازهای چهارمحال و بختیاری بر به کارگیری فرهنگ و هنر بومی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، دکتر ابراهیم فیاض، عضو شورای فرهنگ عمومی کشور، امروز(16اردیبهشت) در نشست علمی تخصصی توسعه فرهنگی با رویکرد اقتصاد و فرهنگ که در سالن غدیر اداره ارشاد برگزار شد گفت: عمل کردن مطابق با شرایط بومی و محلی هر یک از اقلیم ها ضمن حفظ هویت بر توسعه ی اقتصادی و فرهنگی می افزاید.


وی تصریح کرد: آنچه بیش از همه در راه توسعه فرهنگی شایسته است شناخت قابلیت ها، اهمیت دادن و پذیرفتن توانمندی ها و تبلیغ داشته هاست تا توسعه درون استان شکل بگیرد.


وی در بررسی نقش رسانه ها در تغییر رویکرد و سبک زندگی گفت: برنامه ریزی فرهنگی می بایست از درون شاخص های رفتاری مردم انجام گیرد و بر این اساس تبلیغات و اطلاع رسانی توسط رسانه ها به سمت ارزش های ایرانی و مفاهیم مانوس با زندگی ایرانی تغییر جهت دهد.


استاد دانشگاه تهران، ادامه داد: اگر بررسی مردم نگارانه در حوزه برنامه ریزی فرهنگی و توسعه اقتصاد و فرهنگ به عنوان یک اصل همراه مورد توجه کارگزاران قرار گیرد ارزش های واقعی در جامعه روشن و گسترش خواهند یافت.


وی با توجه به اهمیت تفکر به جای الگوبرداری اظهار داشت: شهرسازی، رونق اقتصادی و تقویت فرهنگی مبتنی بر شناخت درست از ابعاد محیطی، کاربردها و نیازهاست که با مشخصات اقلیمی و آینده نگری محرز شود.


وی خاطرنشان کرد: جغرافیای ما در ایران مبتنی بر کوهپایه‌ نشینی است و این نشان دهنده آن است که ایرانی‌ها مردمی کوچ‌نشین هستند و ییلاق و قشلاق کرده پس یکجا نشین نیستند و تمدن و فرهنگ در بین مردم ایران متناسب با طبیعت رشد و نمو یافته است.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در ادامه با اشاره به مفاهیم توسعه و پیشرفت اذعان داشت: برای دست یابی به توسعه همه جانبه در ابتدا شناخت وضع کنونی و سپس تولید چارچوب تئوریک می تواند متناسب حرکت کردن را منجر شود.


لازم به ذکر است؛ ابراهیم فیاض (زاده 1342 ه.ش کازرون، استان فارس) پژوهشگر ایرانی حوزه جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی و استادیار گروه انسان‌شناسی دانشگاه تهران است، وی مدرک کارشناسی را در رشته پژوهشگری از دانشگاه تهران (1372)، کارشناسی ارشد را در رشته مردم‌شناسی از همین دانشگاه (1374) و دکتری را در رشته فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق (1381) اخذ کرده‌است.


پایان پیام/
 

کد خبر 365423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha