خبرگزاری شبستان، فعال و پویا بودن هر جامعهای را میتوان غایت آرزوی تک تک مسئولان و افراد آن جامعه دانست که البته این امر میسر نمیشود مگر اینکه آن جامعه در مولفههای زیادی از کیفیت و وضعیت خوب و مطلوبی برخوردار باشد که برخی از آنها شامل مسکن، اشتغال پایدار، سواد، امکانات بهداشتی، رفاهی و امنیت میشود.
توجه جدی دولت یازدهم به کاهش هزینههای درمانی مردم و ارتقای نظام سلامت در کشور که همگام با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است میتواند در بهبود شاخصههای زندگی مردم در جامعه تأثیر زیادی با خود به همراه داشته باشد.
بخش بهداشت و درمان در هر جامعهای قطعا یکی از پاشنه آشیلهایی است که برای دولت هزینهبر است اما سیاستگذاری درست در این حوزه میتواند طراوت و شادابی را به جامعه هدیه نماید.
دوشنبه 15 اردیبهشت؛ روز آغاز تحول نظام سلامت در سطح کشور بود؛ با آغاز این طرح در بیمارستانهای دولتی هیچ بیماری برای تأمین نیازهای درمانی و تجهیزات پزشکی به خارج از بیمارستان ارجاع داده نمیشود و در کنار آن بیماران نهایتا 10 درصد هزینههای بیمارستانها را پرداخت میکنند که این امر نگرانیهای روانی سابق را در جامعه از بین خواهد برد و باعث میشود اقشار متوسط و ضعیف جامعه که تا دیروز به خاطر هزینههای سرسامآور درمانی از مراجعه جهت پیگیری بیماری و درمان خود امتناع میکردند، سلامت را در دسترس خود ببینند.
هر چند ممکن است آغاز این طرح بزرگ مشکلاتی را نیز با خود به همراه داشته باشد که امری بدیهی است لیکن اهتمام دولت و مسئولان در اجرای کامل آن و رفع نواقص احتمالی نویدبخش بهبود کلی وضعیت زندگی در جوامع شهری و روستایی خواهد شد.
آری ارتقای سطح سلامت ایرانیان نه تنها میتواند در دنیا مایه مباهات باشد بلکه در سایر مولفههای داخلی نیز تاثیرگذار خواهد بود و دیگر ما شاهد هیچ بیماری اعم از صعبالعلاج، سرطانی و بیماران خاص نخواهیم بود مگر اینکه از چتر حمایتی دولت بهرهمند شده باشند و با درمان به موقع به چرخه نیروهای مفید و مثمرثمر کشور بازگردند.
هادی دهقانی
پایان پیام/
نظر شما