دوربین هایی که بجای مهربانی ها نزاع های خیابانی را به تصویرمی کشند

خبرگزاری شبستان: یک پژوهشگر و مبلغ بین المللی گفت: باید ببینیم چه بر سر ما آمده که بجای تلاش برای جدا کردن طرفین در درگیری ها فورا فیلم گرفته و آن را در شبکه های اجتماعی منتشر می کنیم.

خبرگزاری شبستان_ قم:

درگیری ها و نزاع های خیابانی از مواردی است که اخیرا در جامعه مان بسیار پررنگ شده و در نتیجه فراوانی انواع دوربین ها نیز در همان لحظه این وقایع ناخوشایند ثبت و ضبط می شود. جدا از موضوع زیاد شدن این نزاع ها که باید علت های آن بررسی شود، مسئله نحوه برخورد عموم مردم با این صحنه هاست. باید دید، مردمی که باید به دنبال جدا کردن طرفین دعوا باشند به دنبال فیلم گرفتن از چنین مسائلی هستند. روشی که نه با فرهنگ ایرانی و نه روش زندگی اسلامی همخوانی دارد. در همین راستا با حجت الاسلام یحیی سهروردی، محقق و پژوهشگر در حوزه علوم دینی و مولف مقالات و کتاب های مختلف و از مبلغان بین المللی گفتگو کرده ایم که شرح آن در ذیل آمده است:


حجت الاسلام سهروردی در ابتدای بحث به موضوع توزیع سریع عادت های رفتاری و پوششی پایتخت به دیگر شهرهای کشور پرداخت.


وی در ادامه تصریح کرد: ما در بسیاری از رفتارهایمان تهرانیزه شده ایم مثلا همین پوشش های اخیری که حرف هم در موردش زیاد است ولی اول در تهران استفاده می شود و بلافاصله جوانان و یا مردم دیگر شهرها هم مثل آنها از همین نوع لباس استفاده می کنند.


مولف کتاب "بگذار زندگی کنم" با اشاره به دیگر تاثیرهای منفی این نگرش خاطرنشان کرد: مورد دیگر در این خصوص بحث نادیده گرفتن اخلاق در جامعه است که متاسفانه این مسئله هم از پایتخت به دیگر شهرهای ما در حال گسترش است.
 

وی گفت: ایثار و عشق رفتارها یی است که در وجود ما ریشه دوانیده و حتی می توان گفت که در پاره ای از مقاطع دنیا ملت ما را با این ویژگی ها می شناسد ولی باید دید که امروز در چه وضعیتی هستیم و به کجا می رویم.


حجت الاسلام سهروردی در ادامه با اشاره به رفتار مردم در برخورد با ناهنجاری های اجتماعی و اتفاقات ناخوشایند خاطرنشان کرد: اخیرا در نزاع و تصادف هایی که در کشور اتفاق می افتد به وضوح می بینیم، مردمی که روزی به ایثارگری و مهربانی شهره بودند، چگونه فقط گوشه ای می ایستند و نظاره گر این دعواها و مجروحین احتمالی آن هستند.


عادت جدید ما ایرانی ها در برخورد با مشکلات مردم تنها فیلمبرداری و انتشار آن در شبکه های اجتماعی است
وی ادامه داد: در این جریان ها به وضوح می بینیم که مردم بجای اینکه در چنین نزاع هایی آشتی دهنده دو طرف باشند، فقط تماشاگرند و بیشتر به فیلم گرفتن از چنین وقایعی تمایل دارند تا کمک به مجروحی که گوشه خیابان افتاده و از درد به خود می پیچد.


وی گفت: باید ببینیم چه شده، ما که در فرهنگ مان ایثار و دفاع از حق بود و حداقل این بود که همیشه برای رسیدن به صلح پا درمیانی می کردیم، امروز به این وضعیت گرفتار شده ایم.


این محقق حوزوی افزود: باید ببینیم چه بر سر مان آمده که در برخورد با چنین صحنه هایی  تنها به فیلم گرفتن اکتفا می کنیم و فردا هم این فیلم ها را در شبکه های اجتماعی منتشر می کنیم.


وی با بیان اینکه ما باید به این مسئله جدی بپردازیم، اضافه کرد: موضوع دومی که در جریان نوع رفتارهای باب شده در جامعه و تاثیر آن بر سبک و روند زندگی باید مورد توجه قرا گیرد، داستان بخشش اعدام هاست.


حجت الاسلام سهروردی ادامه داد: اخیرا شاهد جریان جدیدی در کشور تحت عنوان بخشش قاتلان توسط خانواده مقتولان هستیم که البته ما بحثی در خصوص حسنه بودن این رفتار نداشته و از آن استقبال می کنیم.


بخشش هایی که در ادامه ارزش های جامعه را به مخاطره می اندازد
وی با تاکید بر لزوم داشتن نگاه آینده پژوهانه در این موضوع تصریح کرد: ولی در این خصوص ما به عنوان یک تحلیلگر راهبرد شناس باید بدانیم که اگر جامعه به همین شکل و پرگاز به بخشش هایش در برخورد به عاملان جنایت بزرگی مثل قتل یک انسان ادامه دهد، روزی فرا می رسد که اگر کسی قاتل را نبخشد در جامعه پذیرفته نشود.


وی ادامه داد: باید توجه کنیم این روندی که امروز به جریان افتاده و تبیلغات گسترده و بی حساب و کتاب آن روزی جامعه ما را به جایی می رساند که اگر کسی قاتل فرزند خود را نبخشید با اخم جامعه مواجه می شود و نبخشیدن ها به امری مضموم تبدیل می شود.


حجت الاسلام سهروردی با تاکید بر لزوم توجه به تاثیر این جریان در نترس تر شدن مرتکبان به قتل گفت: در این مرحله این سوال مطرح می باشد که آیا در نتیجه این تغییرها کسی که قصد کشتن فردی دیگر را دارد با خود به این نتیجه می رسد که چه بکشم و چه نکشم، بخشیده می شوم و این همان پیامد منفی سلسله بخشش های امروزمان است.


وی افزود: تحلیلگران و آینده پژوهان ما باید به این موضوع فکر کنند که این جریان امروز خوب است ولی آیا فردا هم بخشش های بی حساب و کتاب مرتکبان به قتل نفس برایمان خوب خواهد بود؟!


پایان پیام/
 

کد خبر 365214

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha