به گزارش خبرگزاری شبستان، مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با بیان اینکه 1.5 میلیون نفر از جمعیت تهران در بافتهای فرسوده این شهر زندگی میکنند، اظهار کرد: بر اساس آمار این میزان معادل 15 درصد جمعیت تهران است.
عبادالله فتحالهی در نشست خبری که به منظور معرفی سیاستها و برنامههای سال جاری این سازمان برگزار شد، با اشاره به اینکه بنا بر اطلاعات طرح جامع تهران دارای 64 هزار هکتار مساحت است، گفت: 3هزار و 268 هکتار از این میزان مربوط به بافتهای فرسوده است که شامل پنج درصد مساحت تهران میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به اینکه 920 هزار پلاک در شهر تهران وجود دارد، خاطرنشان کرد: از این رقم 206 هزار پلاکهای فرسوده هستند که معادل 22 درصد از پلاکهای شهر تهرانند.
به گفته فتح اللهی، طبق قوانین مصوب دولت و شهرداری مکلفند 10 درصد بافتهای فرسوده را نوسازی کنند که هر کدام در این زمینه طی ادوار گذشته خدماتی را ارائه کردهاند.
وی با اعلام اینکه عوارض نوسازی بافتهای فرسوده در شهر تهران صفر است، گفت: این اقدام بر اساس نظر شهرداری و تصویب شورای شهر بوده است و شهرداری تهران در مساحتهای ذکر شده هیچ گونه مبلغی را دریافت نمیکند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به اینکه جرایم بخشیده شده توسط شهرداری تهران طی چهار سال گذشته سبب رشد نوسازی بافتهای فرسوده شده است، افزود: به طور مثال میتوان به مناطق 10، 9، 20، 18، 15 و 17 اشاره کرد.
فتحاللهی، یکی از مشوقها را در این زمینه طرح تفصیلی دانست و عنوان کرد: در سال 82 تجمیع پروانهها در کل تهران در بافتهای فرسوده دو درصد بود که در سال 92 این میزان به 51 درصد ارتقا پیدا کرد بنابراین فرهنگ تجمیع و نوسازی در مردم شکل گرفته و موفقیت در این زمینه را با خود به همراه داشت.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال 92، برای 36 هزار و 361 واحد مسکونی پروانه صادر شده است، ادامه داد: از این تعداد 8925 پلاک مربوط به بافتهای فرسوده بودهاند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، چهار مجموعه را در فرایند نوسازی موثر دانست و در این زمینه خاطرنشان کرد: مردمی که مالک هستند، شهرداری که وضع کننده قوانین و مقررات در زمینه نوسازی است، دولت که بخشی از مسائل مربوط به زیرساختها را بر عهده دارد و نهادهای توسعه گر و سرمایه گذاران محلی چهار جزئی هستند که در فرآیند نوسازی نقش دارند.
فتحاللهی بیان کرد: شهرداری از ابتدا تاکنون 30 میلیارد تومان تخفیف عوارض در بافتهای فرسوده را ارائه کرده است و این در حالی که باید همین مقدار توسط دولت در نظر گرفته میشد در حالی که چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی همچنین از تشکیل ستاد هماهنگی نوسازی، بهسازی و احیای بافتهای فرسوده شهر تهران خبر داد و گفت: در این زمینه تعاملات خوبی با وزارت مسکن داشتهایم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اعلام اینکه در سال جاری به 50 هزار واحد در ارتباط با نوسازی بافتهای فرسوده تسهیلات وام مسکن ارائه میشود، یادآور شد: این رقم در کل کشور مربوط به نوسازی 200 هزار واحد در بافتهای فرسوده است.
وی همچنین از امضای تفاهمنامهای با وزارت مسکن به منظور استقرار دبیرخانه نوسازی و بهسازی در سازمان نوسازی شهرداری تهران خبر داد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران نگاه به فرآیند نوسازی بافتهای فرسوده را همانند نظام سلامت دانست و عنوان کرد: زمانی که حادثه اتفاق میافتد دیگر کار از کار گذشته است و در این زمینه پیشگیری میتواند از وقوع حوادث جلوگیری کند.
به گفته وی، سازمان نوسازی شهرداری تهران 2 میلیون متر مربع بنای در دست ساخت در اختیار دارد که مشتمل بر 9هزار واحد میشوند و بخشی از آنها نیازمند تکمیل است.
فتحاللهی همچنین از امضای تفاهمنامهای با تمامی شهرداران تهران به منظور اختصاص بخش عمدهای از بودجههای شهرداری به زیرساختهای بافت فرسوده خبر داد.
وی در مورد مسئله مهندسان ناظر در این زمینه نیز عنوان کرد: مهندسان ناظر شبکهای هستند که توسط سازمان نظام مهندسی مدیریت میشوند و کنترلها توسط این سازمان انجام میشود اما هرجا نقصی در این زمینه دیده شد باید اعلام کنیم و تفاهم نامهای را نیز داشتهایم تا این کنترلها توسط مهندسین ناظر افزایش یابد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران ادامه داد: هیچ پروانه و پایانکاری بدون امضای مهندسین ناظر داده نمیشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به اینکه سالانه باید طبق یک برنامه 10 ساله 10 درصد از بافتهای فرسوده نوسازی شود، گفت: 30 درصد از بهسازی و نوسازیهای انجام شده توسط مردم و مجموعه نهادهای ذی ربط انجام شده است.
پایان پیام/
نظر شما