نقدهای ما گلخانه ای است

خبرگزاری شبستان: سید آبادی بر این باور است اغلب نقدهای ما که در مطبوعات درج می شود نقدهای گلخانه ای است این نقدها اگرچه دست بالا و تا حدودی برمبنای معیارها آکادمیک است اما درعمل تاثیرگذار نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اصغر سیدآبادی در نشست «فراز و فرودهای نقد کتاب کودک ونوجوان»که در زمره نشست های تخصصی سرای اهل قلم کودک ونوجوان بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: این نقد تنها برای عده معدودی از نویسندگان و کسانی که این نقدها را می نویسند، جذاب است و در عمل کاربردی ندارد. در واقع مشکل نقد کتاب کودک و نوجوان مثل نقدهای نشریه «کتاب ماه» درایران این است که صرفا گروه بسیار کمی از جامعه آن را می خوانند و هرگز محل اثر نبوده و نیستند.


سردبیر پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان با بیان اینکه مهمترین کارکرد نقد، گفتگو است، تصریح کرد: ادبیات کودک ما ادبیات با واسطه است که خانواده ها در گزینش آن نقش مهمی دارند. این ویژگی در حوزه کتاب کودک نقد آن را مشکل می کند. البته ما در طرح و جایزه لاکپشت پرنده تلاش کرده ایم ویژگی آثار منتخب را به زبان ساده توضیح دهیم.


در ادامه این نشست سیدعلی کاشفی خوانساری نویسنده کودک و نوجوان گفت: هر نوشتاری که درباره یک کتاب پدید می آید را در یک نگاه جامع و با کمی اغماز می توان نقد دانست.


مدیر مسئول مجله شهرزاد با تقسیم نقدها به نقد درون گفتمانی و برون گفتمانی تاکیدکرد: نقدهای برون گفتمانی در حال حاضر اقبال بیشتری در جامعه دارد. این نقدها بدون اینکه ارتباط خطی با مخاطب و اثر داشته باشد صرفا به بحث های پیرامونی می پردازند. نقد باید بتواند در نویسنده، مخاطب یا ناشر منشا اثر باشد.


کاشفی پیش بینی کرد به زودی نقدهای عمومی و کاربردی که خطاب به خانواده ها و کودکان نگاشته می شود فراگیرخواهد شد و در چرخه ترویج کتاب کودک تاثیرگذارخوهد بود.

پایان پیام/


 

کد خبر 365065

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha