به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله عباس واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در استان های خراسان و تولیت آستان قدس رضوی، ظهر امروز(15 اردیبهشت) در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان خراسان رضوی با اشاره به اینکه در کنار بالا بردن فضای علمی کشور باید به مسایل اخلاقی و فکری نیز پرداخت، اظهار کرد:برای موفقیت در عرصه های مختلف سیاسی، دفاع از آرمان های و ارزش های اسلامی در سطح دنیا باید به مسئله علم و دانش اهمیت دهیم.
وی پاکی، اخلاص و عشق به تعلیم و تربیت را از ویژگی های شهید مطهری دانست و اظهار کرد: شهید مطهری انسانی آزاداندیش بود که در برابر جهان تحجر بسیار حساس بود و همین آزاد اندیشی این شهید بزرگوار باعث شد که به سمت گرایش های سیاسی به نام روشنفکری جذب نشود و به طور کامل با جریانات فکری تحجر قطع رابطه کنند.
تولیت آستان قدس رضوی صلاحیت های علمی و دانش های فکری و تخصصی صرف نظر از ایمان و تعهد به اسلام و نظام را از دیگر ویژگی های شهید مطهری و دیگر معلمان جامعه برشمرد و ابراز کرد: شهید مطهری عالم، فاضل، متفکر و اندیشمندی اسلام شناس بود که به مسایل اسلام ناب به طور کامل تسلط داشت.
وی با اشاره به اینکه شهید مطهری اهل قلم بود، افزود: شهید مطهری عمیق ترین و دشوار ترین مسایل علمی و فکری را در قالب جملات و کلماتی ساده و قابل فهم بیان می کرد.
آیت الله واعظ طبسی با بیان اینکه در مبارزات ملت ایران و تشکیل نظام اسلامی مطهری نقش کلیدی داشت، تاکید کرد: او درباره مبانی نظام و جمهوری اسلامی ایران براساس اسلام مدت ها اندیشه داشت و فکر می کرد و این خصوصیتی است که یک معلم نخبه باید داشته باشد.
وی تصریح کرد: شهید مطهری روزی که احساس می کرد حضور او در دانشگاه می تواند عاملی باشد برای جلوگیری بسیاری از انحرافات و تاثیرگذاری فکری در دانشگاه، وارد این محیط علمی شد.
وی ادامه داد: جایگاه معلم و استاد برای دیگران مورد فهم کامل قرار نگرفته اما معلم باید بداند چه می کند و چه تاثیری در فضای فرهنگی و علمی جامعه دارد.
تولیت عظمی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه برخی از معلمان و اساتید ما به دلیل داشتن اطلاعات سطحی شبهاتی را در کلاس های درس ایجاد می کنند، خاطر نشان کرد: اگر انسانی در زمینه های مختلف مشکل و یا سوالی دارد باید به اهل فن آن مراجعه کند و پاسخ سوال خود را دریافت کند.
وی با بیان اینکه معلمان به شخصیت دانش آموزان خود توجه داشته باشند، اذعان کرد: همانطور که همه در مقابل معلمان باید احترام بگذارند معلم نیز در برابر دانش آموزان خود باید احترام متقابل را حفظ کند و این امر در ایجاد خاطرات مثبت برای دانش آموزان موثر است.
وی با بیان اینکه رتبه ایران را در فضای سیاسی و علمی در دنیا رتبه ای قابل توجه است،گفت: همانگونه که کشور در حال رشد و ترقی است دنیا نیز به همان نسبت در حال پیشرفت است و باید سعی کنیم با استفاده از دانش و تجربه خود گوی سبقت را از آن ها بگیریم و اینجاست که نقش معلم برجسته می شود.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان با بیان اینکه فضای جامعه برای نوجوانان و جوانان فضای آسیب پذیری است،خاطر نشان ساخت: کشور در همه مسایل علمی، فکری، فرهنگی با همه دنیا در ارتباط است و در معرض تهدید قرار دارد.
وی خطاب به معلمان و فرهنگیان آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: ضمن کار علمی کار فرهنگی کنید و مسایل را برای دانش آموزان خود باز کنید و دشمنان و دوستان تمدن و فرهنگ کشور را برای آن بازشناسید.
آیت الله واعظ طبسی با تاکید بر اینکه دشمن در مقام استهاله فکری نسل جوان است، بیان کرد: معلمان با سرمایه علمی و بیان گرم و دلنشین خود برای دانش آموزان باید آن ها را متوجه و تربیت کنند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه بنیاد فرهنگی رضوی می تواند به نظام اسلامی و استان کمک موثری باشد، گفت: هنوز مسایل تربیتی بنیاد فرهنگی رضوی راضی کننده نیست.
و ی در همین زمینه افزود:آموزش و پرورش استان نسبت به آستان قدس رضوی همواره نگاهی با ارادت داشته است اکنون نیز معلمان و دبیرانی که از هر جهت شایستگی های بالایی دارند را برای تدریس در مدارس بنیاد فرهنگی رضوی معرفی کنند.
بنابر گزارش شبستان در ادامه، سید جواد حسینی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، با اشاره به اینکه حاضر آموزش و پرورش خراسان رضوی بیش از یک میلیون و 100 هزار دانش آموز، 90 هزار معلم و 50 هزار معلم بازنشسته با 12 هزار آموزشگاه و 52 هزار کلاس درس دارد، گفت: 6/8 درصد دانش آموزان کل کشور در خراسان رضوی مشغول به تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش خراسان ر ضوی با دارا بودن 13 درصد مدارس شبانه روزی مناطق محروم و 10 درصد دانش آموزان استثنایی کل کشور و اجرای مراحل آموزشی برای این افراد عدالت آموزشی را در سطح استان گسترانده است.
حسینی بیان کرد: 98 درصد هزینه های آموزش و پرورش به حقوق پرسنل این وزارتخانه اختصاص داردکه برای اولین بار در کشور 250 میلیارد تومان در جهت ارتقاء امر کیفیت نظام آموزش و پرورش جدای از بودجه اصلی این وزارت خانه اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه تلاش می کنیم از معلمان بومی در مناطق بومی استفاده شود، اظهار کرد: به منظور استفاده از معلمان بومی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان با وجود رتبه های عالی جذب نظام آموزش و پرورش کشور می شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه هیچ مدرسه ای نمی تواند در تعلیم و تربیت ارتقاء یابد مگر آنکه با مدیرانی خلاق و کارآمد اداره شود، بیان کرد: با مشارکت همه جانبه دانش آموزان، معلمان، پیشکسوتان، مدیران، اولیاء، دستگاه های دولتی و خصوصی، دانشگاه ها و حوزه های علمیه نظام آموزش و پرورش ارتقاء می یابد.
پایان پیام/
نظر شما