خبرگزاری شبستان- گیلان، معلمی ریشه در عشق و باورهایی دارد که به آسانی نمیتوان آن را پذیرفت و حتی نمی توان به راحتی از آن گذشت. معلمی یک شغل نیست بلکه یک رسالت بزرگ است که پیامبرگونه برای هدایت جامعه بشری تلاش میکند.
معلمی یعنی آگاه سازی و روشن کردن جامعهای که ظلمت را پس میزند تا در مرداب جهل فرو نرود و در اندیشه فردا چیزی برای رونمایی داشته باشد و امروز نسلهای جوان تعلیم یافته سرزمین همیشه سبزمان ریشه در تربیتی دارند که نشأت گرفته از اوج ایثار، گذشت و فداکاری است، همانگونه که سالها پیش معلم فداکار گیلانی، زنده یاد حسن امیدزاده خود را برای نجات جان دانش آموزان مدرسهاش به دل آتش انداخت و سوخت تا دانش آموزی آسیب نبیند و حالا امروز عمران کرمی، مدیر سازمان دانش آموزی گیلان به کمک یک مربی دیگر توانست جان دانش آموزان عمره گذار گیلانی را در27 بهمن ماه 92 از یک تصادف حتمی نجات دهد و در هفته معلم امسال توسط دکتر فانی وزیر آموزش و پرورش تجلیل شد.
عمران کرمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص روز حادثه، اظهار کرد: کاروان عمره دانش آموزان گیلان با 103 نفر به مدینه منوره اعزام و پس از پنج روز وقتی همگی در مسجد شجره محرم و به مکه مکرمه راهی شدیم از دانش آموزان خواستیم که در ماشین استراحت کنند تا به محض رسیدن بتوانیم اعمال حج را انجام دهیم.
وی گفت: دانش آموزان خوابیدند و20 کیلومتر مانده به مکه دانش آموز(مصطفی نباتی) خواست که جای شاگرد راننده بنشیند تا مراقب باشد راننده به خواب نرود.
الطاف خداوندی در معجزه نجات عمره گزاران دانش آموزی
کرمی با بیان اینکه از الطاف خداوند بود که با درخواست این دانش آموز نگرانی از تصادف به دل من و کوروش شریف که مربی پیشتازان سازمان دانش آموزی و یکی از مدیران مدارس استان است بیفتد، افزود: یک ساعت مانده بود به مقصد برسیم که راننده مصری با گوشی همراه خود به صحبت پرداخت و به محض قطع ارتباط متوجه شدم راننده به سمت راست خود در حال کج شدن و سقوط است، سریع بلند شدم و به سمت راننده رفتم تا او را بگیرم که متوجه شدم راننده در بین دنده، ترمز و فرمان قفل شده است.
وی اذعان کرد: کنترل کردن ماشین با این وضع و با حضور 26 دانش آموزی که در این اتوبوس با ما بودند کار بسیار سخت و دشواری شده بود.
کرمی ادامه داد: خداوند در این لحظه حساس و سرنوشت ساز یکی از معجزات الهی خود را نشان داد و دانش آموزان با سکوت و آرامش خود همکاری کرده و مربی پیشتازان ما با رفتن بر روی صندلی راننده توانست فرمان را در دست بگیرد و من با لباس احرام و نیروی خداوندی که آن لحظه هرگز تصور نمیکردم بتوانم یک انسان سنگین وزن بالای 100 کیلو را که دچار سکته شده است از آن شرایط بحرانی به بیرون بکشم، توانستیم کنترل ماشین را در دست بگیریم.
وی با اشاره به جان دادن راننده که در دستان وی اتفاق افتاد، گفت: با لطف و معجزه الهی توانستیم بالاخره ماشین را کنترل کرده و به کنار جاده هدایت کنیم بدون آنکه قطره خونی از دماغ دانش آموزان ریخته شود.
کرمی همچنین با ابراز نگرانی از اینکه اگر در این حادثه اتفاق بدی رخ می داد امکان داشت عمره دانش آموزی را تحت شعاع خود قرار دهد، اظهار کرد: به یاری خداوند سفر معنوی دانش آموزانی که به عینه شاهد این معجزه الهی بودند به خیر به پایان رسید.
معلمین باید دانش آموزان را با اجتماعی کردن برای مدیریت آینده کشور تقویت کنند
مدیر سازمان دانش آموزی گیلان در ادامه وظیفه همه معلمان را ایثار و گذشت از خود در قبال حفظ جان و تقویت فکر دانش آموزان عنوان کرد و افزود: در جایگاه سازمانی نیز وظیفه معلمان این است که دانش آموزان را اجتماعی بار آورده و برای مدیریت آینده تقویت کنند.
وی با تأکید بر اینکه راهکارهای مدیریتی را باید به دانش آموزان یاد دهیم، تصریح کرد: وظیفه معلمان و مربیان این است که دانش آموزان را تشکیلاتی بار بیاورند و با مدیریت در سوانح بتوانند در مقابله با بحرانها بهترین عکس العمل را از خود نشان دهند.
معلمان باید وجدان کاری داشته باشند
عزتالله مرادی، معلم نمونه کشوری نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گیلان با بیان اینکه اولین نفر از معلم منتخب استانی به عنوان نمونه کشوری که توانسته باشد بالاترین امتیاز را کسب کند، علاوه بر کسب بالاترین امتیاز در آیتمها و شاخص مورد نظر وزارت خانه باید فرد متدین، با وجدان، مسؤلیت پذیر، متعهد و با نظم باشد، گفت: وظیفه معلم این است که امانتهای بسیار بزرگی را که اولیای دانش آموزان به دست ما سپردهاند به درستی هدایت و پرورش دهیم و برای آنان یک الگوی مناسب باشیم.
مدیر هنرستان امام علی(ع) شهرستان رضوانشهر بیان کرد: وظیفه دانش آموزان نیز این است که مسایلی که مربوط به یادگیری آنان است را مد نظر قرار داده و به معلمان خویش احترام گذاشته و در حوزه تحصیلی از پرسش کوتاهی نکرده و با فراگیری علم رضایت معلم خویش را جلب کنند.
وی در خصوص معلم خوب نیز خاطر نشان کرد: معلم باید منظم بوده و وجدان کاری داشته و انتقاد پذیر باشد.
مرادی تصریح کرد: با توجه به چشم اندازی که مقام معظم رهبری در سند تحول بنیادین مدنظر دارند وظیفه ما معلمان این است که دانش آموزان را افرادی با وجدان، آزادمنش، ایثارگر، شجاع و دارای عزت نفس بالا تربیت کنیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: خود معلم نیز با توجه به این ویژگی ها می تواند الگوی بسیار مناسبی در جامعه باشد.
پایان پیام/
نظر شما