جایگاه هویت ملی در طراحی کتاب‌ها خالی است

خبرگزاری شبستان: لاری گفت: هنوز هم جایگاه هویت ملی در طراحی کتاب‌ها غایب است، در حالی که این مساله باید به عنوان یک ضررورت مورد توجه طراحان و ناشران قرار بگیرد.

به خبرگزاری شبستان، نشست "بررسی محتوا و زیبایی شناختی کتب دانشگاهی حوزه علوم انسانی" روز یکشنبه 14 اردیبهشت ماه با حضور ، بهمن حاجی‌پور، مریم لاری و بهمن نامور مطلق در سرای اهل قلم برگزار شد.


مریم لاری به عنوان یکی از کارشناسان حاضر در این نشست به تولید کتاب‌های فاخر نشر دانشگاهی اشاره کرد و گفت: این کتاب‌ها علاوه بر دانشجویان دارای مخاطب عام هم هستند. اما این آثار به دلیل داشتن تیراژ‌های بالا و صرفا درسی بودن از صفحه‌بندی مناسبی برخوردار نیستند. در حالی که با صفحه‌بندی و رعایت مسایل زیبا شناسی در تولید یک کتاب می‌توان آثار آکادمیک را هم به جامعه تزریق کرد.

 

وی در ادامه پیشنهاد داد: بهتر است در تولید کتاب‌های دانشگاهی مخاطبان به ویژه دانشجویان رشته علوم انسانی را از لحاظ رده سنی و مقطع تحصیلی مورد توجه قرار دهیم. زیرا طراحی جلد زیبا و مناسب به مثابه ورود به متن است و می‌تواند در جذب مخاطب و علاقه‌مندی او به مطالعه کتاب موثر باشد.

 

لاری افزود: توجه به هنر‌های بصیری از عوامل موثر در تولید علم است. این هنر بسیار اثر‌گذار است که می‌توان با استفاده از تکنیک‌های مناسب و نرم‌افزار‌ها ی جدید چاپ و گذاشتن جلسه‌ای بین مولف و طراح به طرحی اید‌ه آل در چاپ کتاب‌های علوم انسانی دست یافت. هم اکنون نشر‌های خصوصی در حوزه چاپ و طراحی کتاب با استاندار‌های جهانی همسو شده‌اند. اما هنوز هم جایگاه هویت ملی در طراحی کتاب‌ها غایب است در حالی که این مساله باید به عنوان یک ضررورت مورد توجه طراحان و ناشران قرار بگیرد.

 


در ادامه این نشست کارشان حاضران به بررسی مباحث زیبا شناختی طرح جلد کتاب به ویژه برای دانشجویان پرداختند و به مسایل جامعه‌نشاختی اشاره کردند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 364780

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha