به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، سید راشد جزایری، مدیر گروه مرکز بهداشت چهارمحال وبختیاری امروز "14اردیبهشت" در کارگاه کشوری مدیریت بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل بیماری های منتقله از آب و غذا که در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد گفت: این کارگاه برای سومین سال متوالی در کشور برگزار می شود و دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بعد از دانشگاه های البرز و گلستان میزبان سومین کارگاه است.
وی هدف از برگزاری این کارگاه را بازآموزی مباحث علمی، استفاده از تجربیات سایر دانشگاه ها، انتقال اطلاعات جدید و تحلیل اپیدمی ها یا طغیان های مرتبط با بهداشت محیط عنوان کرد.
مدیر گروه مرکز بهداشت چهارمحال وبختیاری افزود: حاصل برگزاری 2 کارگاه گذشته صدور 2 بیانیه با ۸ و ۱۰ ماده مصوب می باشد که در این بیانیه ها محور فعالیت های درون بخشی و برون بخشی دانشگاه ها جهت شناسایی، کنترل و پیشگیری از بیماری های منتقله از آب و غذا تعیین شده است.
دکتر مرتضی هاشم زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در این کارگاه پیشگیری از بیماری های منتقله از آب و غذا را نیازمند همکاری وسیع و بین بخشی دانست.
وی با بیان اینکه امروزه الگوی مرگ و میر و شیوع بیماری ها در جهان و کشور تغییر کرده است افزود: با بهبود وضعیت بهداشتی و ارتقاء سطح آموزش ها کمتر شاهد بروز بیماری های عفونی هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در ادامه گفت: البته تغییر سبک زندگی، عوامل تهدید کننده دیگری را به همراه داشته است و سلامت افراد همچنان به عنوان یکی از مهم ترین محور های توسعه و پیشرفت به شدت در معرض خطر عوامل محیطی است.
دکتر هاشم زاده، اطلاع رسانی، به روز کردن دانش و تلاش برای شناسایی عوامل خطر و کاهش اثرات آن در زندگی را از موثرترین راهکارها برای برخورداری از یک جامعه سالم و پویا عنوان کرد.
دکتر علی ضامن صالحی فرد، معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان، نیز در این کارگاه با اشاره با کاهش چشمگیر آمار طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در سال های اخیر افزود: مدیریت صحیح و به موقع، اطلاع رسانی و همکاری درون و برون بخشی همه دستگاه های متولی امر سلامت در دست یابی به این موفقیت دخیل است.
وی گفت: بیماری های منتقله از آب و غذا نه تنها در کشور های در حال توسعه بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز به عنوان مسئله مهم و مورد توجه بهداشتی مطرح است.
پایان پیام/
نظر شما