انتخابات سوریه و مواضع ایران/ریختن آبی سیاسی بر آتشی نظامی!

خبرگزاری شبستان: انتخابات ریاست جمهوری در کشوری که بحران های داخلی را هر روز تجربه می کند می تواند آبی سیاسی بر آتشی نظامی باشد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، در آینده ای نزدیک کشور سوریه شاهد انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

 

بنابراین گزارش، انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه قرار است در 13 خرداد 1393 (3 ژوئن 2014 میلادی)در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه در این کشور بر‌گزار شود. عمران زعبی وزیر اطلاع‌رسانی سوریه اعلام کرد که انتخابات در موعد مقرر خود بر‌گزار می‌شود. قرار است تلویزیون رسمی سوریه تبلیغات نامزدان را پوشش دهد.

 

انتخابات تنها در بخش‌های تحت واپایش و تسلط ارتش سوریه بر‌گزار خواهد شد، و در منطقه‌های تحت تسلط گروه‌های تروریستی مانند داعش و دیگر معارضان مسلح بر‌گزار نمی‌شود، از جمله رقه و بخش‌هایی از ریف دیرالزور و حلب. همچنین انتخابات در اردوگاه‌های پناهجویان سوری و سفارت‌های خارجی سوریه نیز بر‌گزار نمی‌شود و از مجموع 23 میلیون شهروند سوری در این منطقه‌ها حدود 19میلیون و 400هزار تن در مناطق تحت حاکمیت ارتش زندگی می‌کنند.

 

به رغم نظارت نکردن ناظران بین‌المللی، همه رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی می‌توانند انتخابات را پوشش دهند و به منزله ناظران خواهند بود. نام‌نویسی نامزدان از 1 اردیبهشت آغاز شد و مهلت قانونی نام‌نویسی در انتخابات ریاست جمهوری سوریه یازدهم اردیبهشت به پایان رسید و 24 نفر در آن شرکت کردند که بارزترین آنان بشار اسد رئیس جمهوری کنونی سوریه است.

 

نامزدان این دور از انتخابات ریاست جمهوری سوریه عبارتند از: بشار اسد، ماهر عبدالحفیظ، حسان عبدالله نوری، سوسن عمر حداد، سمیر احمد معلا، محمد فراس یاسین رجوح، عبدالسلام یوسف سلامت، عزه محمد وجیه حلاق، محمد ونوس، طلیع صالح ناصر، سمیح میخائیل موسی، محمود خلیل حلبونی، محمد حسن کنعان، خالد عبده کریدی، بشیر محمد بلح، احمد حسون، ایمن عیسی علم بن شمدین، زیاد عدنان حکواتی، احمد علی قصیعه، محمود نصر محمود، علی حسن حسن، احمد ضبه، ناجی موسی و حسین محمد تیجان.


بشار اسد رییس‌جمهور کنونی سوریه که اعلام کرده‌بود در انتخابات سال 93 نامزد خواهد شد، در انتخابات ثبت‌نام کرد. وی نامزد حزب بعث است. ماهر عبدالحفیظ حجار دبیرکل حزب اراده ملی و نماینده مردم حلب در مجلس سوریه از فهرست جبهه مردمی برای تغییر و آزادی -که در انتخابات مجلس گذشته با فهرست حزب بعث رقابت می‌کرد- در انتخابات سوریه نام‌نویسی کرده‌است. وی پیشتر عضو حزب کمونیست سوریه بوده‌است که از آنان جدا شد بعدتر با برخی رهبران حزب کمونیست کمیته ملی وحدت کمونیست‌های سوری را پایه‌گذاری کرد که در سال 2011 میلادی به «حزب ارادهٔ ملی» تغییر نام داد.


حسان عبدالله نوری رییس دانشکده فنی و حرفه‌ای خاورمیانه و مرکز مطالعات بازاریابی و اداری MMC و مدیر مرکز مطالعات مشاوره توسعه اداری و افزایش توانمندی‌ها معروف به MDCCB ژنو نیز نام‌نویسی کرده است. او مشاور بین‌المللی مرکز مشاوران بین‌المللی آمریکا است و وزیر مشاور در امور رشد و توسعه اداری و نیروی کار و پارلمان است. وی نماینده مجلس سوریه در دوره نهم و دبیرکل اتاق صنایع دمشق بود.
 

انتخابات سوریه و مواضع ایران

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو مقاومت (کشورهای مخالف رژیم غاصب صهیونیستی) همواره حامی حکومت بشار اسد در سوریه بوده است. ایران از ابتدای ایجاد بحران در این کشور همواره بر راهکارهای سیاسی به منظور حل این بحران تاکید کرده و تلاش داشت تا مخالفین را دور میز مذاکره گردآوری کند.

انتخابات ریاست جمهوری در کشور سوریه که یک راه حل سیاسی به منظور پایان دادن بحران نظامی در این کشور محسوب می شود مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و در این رابطه موضع ایران از سوی سخنگوی وزیر امور خارجه مبنی بر حمایت از راهکاری که مردم سوریه سرنوشتشان را آزادانه انتخاب کنند اعلام شد.

پایان پیام/

کد خبر 364653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha