به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست بررسی کتاب و کتابخوانی در سال اقتصاد و فرهنگ صبح امروز با حضور محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری و حجتالاسلام محمدکاظم شمس عضو هیئت خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه سوره مهر در نمایشگاه کتاب برگزار شد.
محسن مؤمنی، در این نشست با اشاره به شعار امسال و دور شدن فرهنگ از مظلومیت گفت: اقتصاد تابعهای از فرهنگ است اما در نگاه من فراتر از اینهاست و در واقع معادل دین است همچنان که از نگاه اسلام، دین یعنی فرهنگ. فرهنگ گستره بزرگی دارد ولی متاسفانه امروزه مقوله فرهنگ و اقتصاد و سیاست به موازات هم و جداگانه بررسی میشوند.
وی با بیان اینکه باید سعی شود فرهنگ به معنای رایج خود در زندگی انسانها نهادینه شود، افزود: یکی از ابزارهای ما در راستای تحقق این هدف کتاب است اما در مسئله کتاب ما مشکلات جدی داریم و جا دارد که دولت و نهادهای دیگر کارگروهی ویژه برای بررسی مسایل کتاب تشکیل دهند.
مؤمنی تأکید کرد: اگر مسئولان وقت به ویژه در حوزه کاغذ که سبب مشکل گرانی کتاب است به این موضوع که از دغدغههای مقام معظم رهبری نیز هست توجه کنند عملکرد مثبتی در کارنامهشان خواهد بود.
وی عنوان کرد: رفت و آمد مردم به نمایشگاه نباید مسئولان را نسبت به کتاب بیدغدغه کند البته استقبال مردم مثبت است و با همه نامهربانیها کتاب و دسترسی به آن مسئله مردم است. در راستای تسهیل دسترسی کتاب باید در همه شهرها کتابفروشیهای معتبر وجود داشته باشد که امسال با توجه به نامگذاری فرهنگی آن بهتر است به آن بیشتر توجه شود.
رییس حوزه هنری در ادامه بیان کرد: نمایشگاه کتاب نیز باید هدفمند برگزار شود و لازم است ناشران فقط به دنبال فروش بالا نباشند.
وی به بحث ترجمه به عنوان موضوع مهم دیگر این حوزه اشاره کرد و گفت: در تولید وضعیت قابل قبولی داریم اما بیش از اینکه به ترجمه کتابها توجه کنیم ادعا میکنیم مرکز ترجمه حوزه هنری به راه افتاده که به زبانهای انگلیسی، عربی، اردو، ترکی استانبولی و اسپانیولی فعالیت میکند و انتظار ما از نهادهای مربوط به نظام این است که کتابهایی را با توجه به ویژگیهای فرهنگی غنی ایرانی ترجمه کنند.
وی در بخش دیگری از سخناناش اظهار کرد: متاسفانه اخباری که در حوزه ترجمه میشنویم، نگرانکننده است اما بهتر است لوازم حرفهای در نشر حرفهای را بشناسیم و از تجربههای ناشرانی همچون ما نیز در این راستا استفاده شود.
مومنی در پاسخ به این سوال که آیا دولت توانسته در راستای تحقق کتابخوانی مردم موفق عمل کند، گفت: شاید اختلاف ما با مسئولان این باشد که جایگاه کتاب را آنطور که باید و شاید برای ملتی از نسل انقلاب اسلامی درست جا نینداخته است. بحث کتاب فراتر از عملکرد معاونت فرهنگی ارشاد است و اگر دولت وقت فرمایشات رهبری را در این عرصه جدی میگرفتند و کارگروهی برای مسایل کاغذ و تأسیس کارخانههای کاغذ تشکیل میدادند شاید وضعیت از این بهتر بود.
وی در پایان گفت: امروزه مردم در انتخاب کتاب مفید سرگردان هستند که باید راهنماییهای لازم در این حوزه انجام شود. همچنین باید به سیر مطالعاتی که مورد تاکید رهبری هست، توجه شود.
پایان پیام/
نظر شما