به گزارش خبرگزاری شبستان، فاطمه قاسم زاده در نشست «کتاب برای کودکان پیش دبستان» که با بیان این مطلب گفت: وضعیت کتاب کودک در ایران نه خوب است و نه چشم انداز خوبی دارد.
این استاد دانشگاه که در محل نشست های تخصصی سرای اهل قلم کودک ونوجوان سخن می گفت، تصریح کرد: چشم انداز ما بر اساس واقعیات فعلی است. ما بیش از کیفیت به کمیت توجه داریم و این آسیب زننده است.
عضو هیات مدیره انجمن پژوهش های پویا تاکید کرد: کتاب کودک ما باید از لحظ ایمنی، بهداشت کتاب و سهولت استفاده از ویژگی های خوب و قابل قبولی برخوردار باشد. همچنان که به لحاظ محتوایی باید به رشد و شکل گیری خلاقیت، ایجاد تفکر انتقادی، تمرکز و دقت در رفتار کودک منتهی شود.
این نویسنده و پژوهشگر کتاب های پیش دبستانی تصریح کرد: احترام به کودک یعنی اینکه ما بدانیم کودکمان چگونه فکر می کنند و اگربناست او نقاشی یا کاردستی درست کند، این فرصت را داشته باشد که بر اساس میل و ذوق خود کار کند نه اینکه ما آنها را وادار کنیم کپی برداری کنند.
فاطمه قاسم زاده گفت:در کشورهای خارجی هر رشته ای که با کودکان در ارتباط است، از واحد های روانشناسی کودک برخوردار است و روانشناسی رشد را باید بخواند. چطور ما هنرمندانی را در دانشگاههای هنری خود تربیت می کنیم که نمی دانند مراحل رشد کودک چگونه است؟ پس این آموزش آکادمیک بناست به چه کار این کشور بیاید.
این استاد دانشگاه یادآور شد: می توان با ایجاد ارتباط بین فعالان تولید کتاب برای کودکان پیش دبستانی و نویسندگان به شکل گیری کتاب های خوب برای کودکان پیش دبستانی کمک کرد. کما اینکه می توان با ایجاد موسساتی به ارزشیابی کارهای تالیفی این گروه سنی پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما