خبرگزاری شبستان- ایلام: عروس زاگرس با مساحتی حدود 19086 کیلومتر مربع در یک منطقه کوهستانی و مرتفع واقع شده و در حال حاضر دارای ده شهرستان آبدانان، ایلام، ایوان، بدره، دره شهر، دهلران، چرداول، ملکشاهی، مهران و سیروان است.
این استان در سال 1353 پس از تصویب هیات وزیران فرمانداری کل ایلام شامل فرمانداریهای ایلام، بدره، مهران و دهلران به استان ایلام استان تبدیل شد.
ایلام، در غرب و جنوب غربی کشور در میان رشته کوه های کبیرکوه از سلسله جبال زاگرس قرار دارد و از شمال به کرمانشاه، از جنوب به خوزستان، از شرق به لرستان و از غرب به کشور عراق متصل است.
عروس زاگرس، سرزمینی است که از تظر آب و هوایی ویژگی های قابل توجهی دارد و اقیلم های متفاوت آب و هوایی در آن وجود دارد، دشت های تفتیده و کویری دهلران و دشت عباس تا شالیزارهای شیروان و چرداول و سیروان، مناطق معتدل شمالی استان و آب و هوای نیمه گرم شهرستان دره شهر با محصولات کشاورزی متنوع همه را می توان در یک زمان در استان مشاهده کرد.
کوه های برفگیر شمال استان و طبیعت سرسبز و بکر مناطق جنوب استان، دامداری و کشاورزی، زندگی عشایری مردمان سلحشور عشایر این استان، روستاهای دیدنی و تلاش مردمان آن برای کار و تلاش و تولید، مناطق نفت خیز دهلران و مهران، صنعت پتروشیمی و گاز، صنعت گردشگری همه و همه از ظرفیت های این استان است.
این استان در طول دوران 8 سال دفاع مقدس به عنوان یکی از آوردگاه ها جنگ حق علیه باطل که نقش مهمی آن دوران ایفا کرد، مردمان آن بدون اینکه دیار خود را ترک کنند با چنگ و دندان پای ارزش های انقلاب و نظام ایستادند و جانانه و در محرومیت از کیان اسلامی دفاع کردند و چه حماسه های بزرگی در این دوران خلق شد.
مهران، شرهانی دهلران، نقطه ایثار، قرارگاه بانروشان ایلام، ششدار، قلاویزان و کوههای کله قندی و... یادمان ایثارگری و دفاع جانانه مردم سرزمین ایران، جوانان متعهد این مرز و بوم از آرمان های امام خمینی(ره) و ارزش های نظام اسلامی است و شاهدی بر ایثارگری و دفاع مردم این سرزمین از میهن اسلامی بوده است.
استان ایلام در حدود 4 درصد منابع نفتی و حدود 15 درصد منابع گازی کشور را داراست، پالایشگاه گاز دارد و پتروشیمی آن نیز بعد از سال ها که در منطقه چوار قرار دارد، به تازگی فاز اول آن به تکاپو افتاده و روزانه به طور متوسط 154 هزار بشکه نفت خام از چاههای نفتی دهلران و جنوب آبدانان استخراج و با لوله به پالایشگاههای جنوب کشور منتقل میشود.
باید گفت که کارخانه سیمان هم دارد که سیمانش به لحاظ کیفیت به عنوان با کیفیت ترین سیمان کشور، مدت ها بر تارک جهان می درخشید و امروز نیز این کارخانه به کار خود ادامه می دهد و طرح های دیگر سیمان در مهران و دهلران نیز مصوب شد که هنوز تا اجرای کامل فاصله بسیار دارند.
مهران، این شهر که امام(ره) در مورد آن فرمود مهران را هم خدا آزاد کرد و رزمندگان اسلام برای شادی قلب ایشان چه جانانه جنگیدند تا مهران را آزاد کردند، امروز میزبان کاروان های راهیان نور و زائران عتبات عالیات برای زیارت کربلا و مولا و سرور و سید سالار شهیدان امام حسین(ع) است.
مرز بین المللی مهران، پایانه مرزی مهران، گمرک مهران را بارها و بارها در اخبار و محافل شنیده ایم و به عنوان قلب اقتصادی استان از آن یاد شده و امروز در انتظار مصوبه هیئت دولت برای ایجاد منطقه آزاد تجاری است که در این صورت استان ایلام متحول خواهد شد.
با گشایش مرز مشترک با عراق در شهرستان مهران افقهای روشنی برای توسعه تجارت و توریسم بینالمللی و ترانزیت کالا و مسافر در این استان فراهم شده است، البته بازارچه مرزی دهلران را هم نباید از یاد برد که آن هم می تواند در جنوب استان تحول بزرگی در زمینه تجارت ایجاد کند.
از دامداری استان و کشاورزی آن در مناطق مختلف به ویژه در شهرستان دره شهر و دهلران و مناطق شمالی استان نیز نباید غافل شد که باید گفت در این استان بیشتر فعالیت اقتصادی بر روی دامداری و کشاورزی متمرکز و زمینههای مساعدی نیز جهت پرورش زنبور عسل دارد.
از گردشگری و توریسم و آثار باستانی چه باید گفت که روزگاری مهد تمدن ایلامیان بوده است و ساسانیان قلعه ها و باروهای بسیار در این سرزمین ساخته اند و از طبیعت زیبای آن چه باید گفت که رنگین کمان طبیعت در بهارش جاری است و به همین خاطر آنرا عروس زاگرس نام گذاشته اند.
از همه اینها بگذریم، روز چهارشنبه17 اردیبهشت ایلام میزبان کسی است که کلید توسعه و عدالت را به دست خود دارد، چهارمین سفر استانی خود را بعد از هرمزگان، خوزستان و سیستان در ایلام بنا نهاده است، همه مردم با خبر شده اند که رئیس جمهور به ایلام می آید، یکی نامه می نویسد و دیگری در محفل های خانوادگی و خصوصی تحلیل می کند.
این همه از برای توسعه ایلام است که این روزها شاید حال خوشی ندارد، بیکاری و عدم اشتغال، تورم و گرانی، جاده هایی که نیازمند توجه است، فارغ التحصیلان دانشگاه که درس را تمام کرده و خانه نشین شده، صنایعی که نیازمند نسیم اعتبارات دولتی است که اگر تزریق شود بسیاری از مشکلات جوانان جویای کار نیز حل شود، طرح ها و پروژه های عمرانی که چشم امید به دولت تدبیر و امید دارند که تدبیری کند که زودتر به بهره برداری برسند.
مرز مهران که ظرفیت بزرگی برای استان است و اگر خوب مدیریت و تدبیر شود تا منطقه آزاد و ویژه شود، استان ایلام متحول خواهد شد، راه های استان که نیازمند است توجه ویژه ای شود که اگر بزرگراه کربلا در استان ایجاد شود، چه شود!
راستی یادم آمد راه آهن را از یاد نبریم که بگویم چه تحولی در ترانزیت کالا و مسافر استان ایجاد خواهد کرد، از فرودگاه نیز نباید غافل شویم که این روزها شنیده می شود می خواهد بین المللی شود و ...
اما همه اینها عزم و تدبیر مسئولان را می طلبد که مردم از قبل همراه آنها هستند و همه و همه خواهان توسعه این استان اند و کلیدی که در دروازه توسعه استان می چرخد و درب توسعه را به روی استان بگشاید و این انتظار مردم است.
به هر حال باید گفت که مردمان سرزمین قهرمان ایلام هماره در همه صحنه های مختلف حضوری گسترده داشته اند و مرزدارانی سرافراز برای کشور بوده اند و مطالبه این مردم چیزی جز توسعه استان نیست که در این قصه مردم خود یاریگر مسئولان خواهند بود.
باشد که انشا الله چنین شود...
پایان پیام/
نظر شما