به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مسعود میرکاظمی، رییس کمیسیون انرژی مجلس در جلسه علنی امروز 14 اردیبهشت در مورد نگرانیهای بخش صنعت نیرو گفت: متأسفانه در ایران متناسب با شاخصهای اصلی شاهد روند تقاضا هستیم یعنی متناسب با شاخصهای اصلی مصرف روند تقاضا را مشاهده نمیکنیم.
وی با بیان اینکه در سال 90 حدود 184 میلیارد کیلووات ساعت در کشور برق مصرف شده است، افزود: علیرغم اجراکردن طرح هدفمندی یارانهها تنها شاهد 15 درصد کاهش مصرف برق بودیم که این رقم بسیار ناچیز است و اکنون نیز شاهدیم که 6 تا 7 درصد تقاضا افزوده شده است، با این روند در سالهای بعد 1400 هزار مگاوات باید ظرفیت برای تولید برق در نظر گرفته شود.
این نماینده مجلس با اشاره به سرمایهگذاری سنگین در صنعت برق برای پاسخگویی به نیاز مصرفکنندگان اظهار کرد: با این روند سالی 5 هزار مگاوات سرمایهگذاری بسیار سنگین برای پاسخگویی به تقاضا باید صورت گیرد.
وی با اشاره به افزایش هزینههای جاری کشور و ابراز نگرانی کمیسیون انرژی از این افزایش اظهار کرد: هزینههای جاری در سال 86، 39 هزار و 400 میلیون برآورد شده بود اما این رقم در سال 92 به 119 میلیارد تومان افزوده شد و امسال در بودجه 194 هزار میلیارد برای هزینههای جاری در نظر گرفته شده است که با این رقم چیزی برای توسعه عمرانی باقی نمیماند.
وی گفت: در زمان محاسبه پیک عدد 69 مگاوات در پایان سال گذشته حداکثر به 45 هزار مگاوات رسید و این فاصله نشاندهنده اتلافها در مصرف برق، عدم دسترسی و توان داخلی نیروگاهها را نشان میدهد که در هشت سال بعد باید 40 هزار مگاوات بیشتر از پیک داشته باشیم تا بتوانیم پاسخگوی مصرف باشیم.
وی با بیان اینکه مدیریت و تقاضا باید به صورت جدی مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: از طرفی باید توسعه را دنبال کنیم و از طرف دیگر مصرف را کنترل کنیم.
وی با اشاره به گزارش وزارت نیرو در پایان سال 92 خاطرنشان کرد: بر اساس این گزارش 21 هزار میلیارد تومان بدهی وزارت نیرو گزارش شده است که در زمان انتقال دولت 16 هزار میلیارد بدهی اعلام شده است. این نگرانیها نشان میدهد که اگر تمام درآمدهای وزارت نیرو از صادرات و تسهیلات فروش اوراق و همچنین فروش نیروی برق صورت گیرد باز 9 هزار میلیارد تومان کسری بودجه این وزارتخانه را تهدید میکند.
وی اظهار کرد: 31 درصد مجموعه برق تولیدی در مصرف برق خانگی و بقیه در بخش عمومی، صنعت و سایر بخشها مصرف میشود.
میرکاظمی گفت: یا باید منابع وزارت نیرو را از جایی دیگر تامین کنیم یا باید بپذیریم خاموشیهای سال 94 را.
وی با بیان اینکه هدفمندی فقط فشار به مردم نیست، خاطرنشان کرد: باید برای بهرهوری بهتر از نیروی برق برنامه مدونی داشته باشیم، این در حالی است که نیروگاههای گازی ما کمترین بازده در میان نیروگاهها را به خود اختصاص دادهاند و از سوی دیگر خود دولت نیز باید در صرفهجویی جدی باشد.
وی گفت: قانون حمایت از صنعت برق را به قانون دایمی تبدیل کنیم تا بهینهسازی در صنعت برق را به صورت مرتب دنبال کنیم.
وی با اشاره به طرح جامع انرژی اظهار کرد: شورای انرژی باید مرتب تشکیل شود و اطلاعات دقیقی را ارایه دهد. تشکیل پایگاه دادههای کشور، اجرای هدفمندی با سرعت بیشتر در بخش نیرو و عدم حضور بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این بخش از صنعت کشور از جمله اولویتهای دیگر این امر است.
این نماینده مجلس اظهار کرد: 8300 میلیارد تومان بدهی فروشندگان برق را از انگیزه ورود به این صنعت باز میدارد. قبل از توسعه باید به فکر افزایش بهرهوری باشیم و این موضوع به دلیل کمبود بودجه در این بخش است.
پایان پیام/
نظر شما