به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حمید چیت چیان وزیر نیرو در جلسه علنی امروز یکشنبه 14 اردیبهشت با ارایه گزارشی از صنعت اب و برق کشور گفت: در حال حاضر 54 میلیون نفر جمعیت شهری و 4/16 میلیون نفر جمعیت روستایی تحت پوشش صنعت آب کشور هستند.
وی اظهار کرد: 6 هزار و 500 روستا در طول سالیان گذشته فقط با تانکر آب موردنیازشان تامین میشود اما با توجه به مصوبه مجلس و دولت در بودجه سال 93 که ردیف مستقلی برای اب روستاها گذاشته شده است امیدواریم بتوانیم اب این روستاها را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 390 مورد پروژه مطالعات اب شهری وجود دارد گفت: پروژه اجرایی فاضلاب 510 شهر و همچنین پروژه مطالعاتی فعال فاضلاب شهری 350 مورد را داریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 5 هزار میلیارد تومان به پیمانکاران داریم گفت: وزارت نیرو از نظر ظرفیت اجرایی آمادگی کامل دارد که در صورت تعاملات دولت و مجلس بتواند منابع بیشتری را داشته باشد تا بتواند این بدهیها را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه در بخش آب فقط اکتفا به منابع دولتی نکردهایم گفت: در حال حاضر ما 76 پروژه فعال در بخش خصوصی داریم که با توجه به 840 طرحی که مجموعاً در بخش آب داریم به بیش از 110 میلیارد تومان اعتبارات نیاز داریم که این طرح ها کامل شود.
وی اضافه کرد: اگر حدود 4 هزار میلیارد تومان اعتبار در بخش اب داشته باشیم تمام این پروژهها طی سی سال اینده اتمام مییابد.
وی همچنین در رابطه با سد دوستی در استان خراسان گفت: سددوستی یکی از سدهای مشترک بین ایران و ترکمنستان است که اب موردنیاز این سند در افغانستان است و چون کشور افغانستان طرحهایی را در حال اجرا دارد لذا محدودیتهایی برای اب این سد وجود دارد.
وی اضافه کرد:نگرانی هایی برای تامین اب شرب مشهد وجود دارد که با پیش بینی 40 حلقه چاه و یک سد امیدواریم اقدامات اضطراری در این زمینه برای تامین اب این شهر وجود داشته باشد.
وزیر نیرو تصریح کرد: کمیته ویژه ای برای حل بحران تنش کم آبی در کشور تشکیل شده است که 12 شهر کشور زیرنظر این کمیته هستند.
وی همچنین در رابطه با بحران کم آبی در استانهای شمالی گفت: در منطقه گیلان 11 سد لاستیکی در حال احداث است که در حال پیشرفت اجرایی کار هستند و امیدواریم با تخصیص اعتبارات به وزارت نیرو هر چه سریعتر کار این سدها نیز انجام شود.
چیت چیان در بخش دیگری از سخنانش با ارایه گزارشی از وضعیت صنعت برق کشور گفت: ما در حال حاضر 16 شرکت برق منطقهای، 29 شرکت توزیع، 34 شرکت مدیریت تولید داریم.
وی با بیان اینکه مجموعا سی میلیون مشترک برق در کشور داریم اظهار کرد: در حال حاضر با 7 کشور دنیا مبادله برق داریم و 7/11 میلیارد کیلووات ساعت واردات برق داشتیم.
وزیر نیرو با ارایه راهبردهایی برای کاهش مصرف برق گفت: افزایش ظرفیت تولید و انتقال و توزیع، توانمندسازی اقتصاد برق و ارتقای کارایی و کاهش مصرف از جمله راهبردهای ما برای سروسامان دادن به وضعیت صنعت برق کشور است.
پایان پیام/
نظر شما